Beharangozó – a Sassuolo elleni meccs

loghi_400x400_0022_sassuolo.pngA hétközi fordulatos mérkőzésen a Juventus megszakította a Milan majdnem egy éve tartó bajnoki veretlenségét, és visszarángatta magát az első helyért zajló versenyfutásba. Örvendetes tény, hogy a Rossoneri gólját megelőző bírói tévedés nem törte meg a csapatot, illetve nem Ronaldo góljaira építve született meg a győzelem, hanem Dybala és Chiesa is szemmel látható produkciót tett ki a pályára, ahogy a csereként beállt Kulusevski is hozzá tudott tenni a teljesítményhez. A bajnokság végeredményének szempontjából nagyon fontos lesz az Inter és a Napoli elleni mérkőzés is, de a közbe eső találkozókon hatványozottan fontos lesz a három pont begyűjtése, így igaz ez a mai ellenfél ellen is. Láthattuk, hogy a Juve képes papíron nyerhető meccseken pontokat veszíteni hazai pályán, ez a mai pedig nem tartozhat a gyengébb eredménnyel végződő összecsapások közé. A találkozó helyszíne a torinói Allianz Stadium lesz, a tv-ben pedig 20:45 perctől a Digi Sport 1-en közvetítik majd, Davide Massa irányításával.

Az olasz dirigensek elitjébe tartozó Massa 2014 óta a FIFA játékvezetői kar tagja, 39 éves, és bankárként tevékenykedik, ha éppen nem a futballpályán fújja az összecsapásokat. A Serie A mérkőzésein eddig 150 alkalommal láthattuk. Nem fukarkodik a sárga lapos figyelmeztetésekkel, hiszen 711-szer mutatta fel ezeket, míg kiállítást 29 alkalommal eszközölt, és 60 esetben mutatott a 11-es pontra. Elmondhatjuk tehát, hogy átlagosan 4,74 sárga és 0,2 piros lap felmutatására kerül sor, illetve minden 5. félidőben fúj be egy büntetőt. Ebben az idényben már vezette a Zebrák Lazio elleni, 1:1-re végződő meccsét. A Bianconeri esetében  10 győzelem, valamint 3 döntetlen és 2 vereség vele a mérleg, emellett figyelmeztető jel lehet, hogy a legutóbbi 5 általa vezetett mérkőzésen négyszer nem tudta a csapat begyűjteni a három pontot. A Sassuolo mérkőzéseit az élvonalban 11 alkalommal vezette, 4 győzelem, 4 döntetlen és 3 vereség a Neroverdi mérlege ezeken. Ebben az összevetésben eddig csupán egy találkozó jutott neki, a mostani házigazda a Citta del Tricolor stadion gyepén aratott 3:1-es győzelmet, még 2017-ben, Paulo Dybala mesterhármasára építve. La Joya góljait elnézve sokan szeretnénk, ha az idény hátralévő részében ezt a formáját tudná hozni.

Az reggio emiliai alakulat 8. alkalommal látogat az olasz rekordbajnok otthonába, és eddig csupán egy döntetlenre volt képes, miközben belefutott már egy 7:0-ás vereségbe is három évvel ezelőtt. Azon az összecsapáson a csapat másik argentin sztárja, Gonzalo Higuaín tudott három gólt szerezni. A fekete-zöldek mondhatják el magukról azt is, hogy Cristiano Ronaldo ellenük talált be először a Serie A-ban, rögtön kétszer is. A tavalyi szezon torinói meccsén 2:2-es  végeredmény született, CR ezen is betalált. A párosítás gólkirálya Gonzalo Higuaín 7 találattal.

A vendégcsapat értéke 217 millió euró, legdrágább játékosuk a piemontiak által is monitorozott 23 éves középpályás, Manuel Locatelli, akinek az értéke pillanatnyilag 35 millió euró. A csapat jelen pillanatban  a 6. helyen áll a tabellán, 29 ponttal, 8 győzelem mellett 5 döntetlen és 3 vereség a mérlegük, 29-23-as gólkülönbség mellett. A legutóbbi 5 bajnokijukon 2-2 győzelmet és vereséget, valamint egy döntetlent értek el, közte egy kiütéses 5:1-es zakó az Atalanta ellen, tavaly a Zebrák ellen oda-vissza döntetlenre végeztek. Egy esetleges vendéggyőzelem esetén a két csapat helyet cserélhet a tabellán, míg győzelme esetén, a többi eredmény függvényében a Juventus akár a dobogóra is felléphet, egy elmaradt mérkőzéssel a tarsolyában.

A hazaiak koronavírusos állománya három főre duzzadt, Alex Sandro és Juan Cuadrado mellé Matthijs de Ligt csatlakozott, Álvaro Morata sérülése pedig még mindig nem jött rendbe, vendég oldalon Filippo Romagna, Federico  Ricci, Nicolás Schiappacasse és Domenico Berardi nem bevethető.

A Sass mestere, a feltörekvő edzőgeneráció egyik legígéretesebb tagja, Roberto De Zerbi 1979. június 6-án született Bresciában. Karrierje Foggiában kezdődött, és a Palermo, valamint a Benevento érintésével vezetett a Sassuolóhoz. Élvonalbeli mérkőzéseken eddig 133 alkalommal irányított, ebből a Neroverdi élén 92 összecsapáson tette meg ezt rendkívül kiegyenlített, 31-30-31-es mutatót elérve. Mai ellenfele ellen ez lesz a 8. kísérlete a győzelem elérésére, a kezdeti 5 vereség mellett pedig a legutóbbi két alkalommal döntetlenig jutott. Kedvenc felállása a 4-2-3-1, jelenlegi szerződése az idény végéig szól, bár jelen pillanatban, csapata teljesítményét elnézve, a kontraktus meghosszabbításhoz áll jóval közelebb.

A Sky Sport Italia szerint az alábbi kezdőcsapat várható: