Padoin: "Pirlo mérlege a pozitívumok felé billen"

don_padoin_alla_pirlo.jpgA Juventus korábbi futballistája, a profi labdarúgástól nemrég visszavonuló Simone Padoin a minap egy hosszabb nyilatkozatot adott az olasz sportsajtónak, melyben többek között beszélt Andrea Pirlo elképzeléseiről, az Öreg Hölgy némelyik mostani játékosáról, valamint a Zebrák januári mercatójáról is, utóbbi kapcsán pedig még tanácsokat is adott a Juve szakvezetésének.

A fekete-fehérek mezében mindösszesen 106 mérkőzésen pályára lépő egykori játékos 2012 és 2016 között szolgálta az olasz rekordbajnokot, ezen időszak alatt pedig a torinóiak jelenlegi vezetőedzőjének oldalán is éveket tölthetett el, ekképp jól ismeri a Maestro futballhoz való hozzáállását, melyekről egyúttal véleményt is alkotott a média számára.

"Nem szabad megfeledkeznünk arról a tényről, hogy a Juve a szezon elején egy új projektbe vágott bele, mely sok változással jár a csapat életében. Számos, mindeddig tapasztalatlan fiatalnak kell helytállnia hétről-hétre" – kezdte mondanivalóját a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában.

"Nyilvánvalóan kötelező a győzelem, ahogy azt az együttes jelmondata is tartja, azonban a klubvezetőség tisztában van a jelenlegi körülményekkel, s emiatt nem gyakorol irreális nyomást sem a játékosokra, sem pedig az edzőre. Ha szeretnénk, átmeneti időszaknak is tekinthetjük ezt az évet, azonban a mérleg egyelőre inkább a pozitívumok irányába billen."

Az olasz labdarúgó igen jó kapcsolatot ápol Andrea Pirlóval, elmondása szerint pedig nagyon kedveli az egykori középpályást, s tetszenek neki a tréner futballról alkotott elképzelései is.

"Azt kell mondanom, hogy igen sokra tartom Pirlo focival kapcsolatos ötleteit, melyeket immár a gyakorlatban is alkalmazhat. A játékosok, akik mind nagy intelligenciát képviselnek, egytől-egyik alkalmazkodtak a rendszeréhez, így egyáltalán nem véletlen, hogy az utóbbi időben mind a Serie A-ban, mind pedig a Bajnokok Ligájában elérik a megkövetelt eredményeket.

Természetes, hogy Cristiano Ronaldo önmagában egy fenomenális játékos. Ugyanakkor mindenképpen szólnunk kell Juan Cuadrado teljesítményéről is, aki valószínűleg a Juventus idei legjobb formában játszó futballistája a portugál világsztár mellett. Federico Chiesa szintén kiemelkedő produkciót nyújt, s Dejan Kuluševski, valamint Weston McKennie is pozitív meglepetést jelent. Rendkívül tetszik ez a Juve, mivel nagy teret engednek a fiataloknak."

Az Öreg Hölgy minden bizonnyal a továbbikban is érdekes januári mercato elé néz, Padoin pedig egyetért a klub elképzelésével, miszerint mindenképpen egy cserecsatár megszerzése jelenti a prioritást idén télen.

"Annak ellenére, hogy Álvaro Morata kiváló formában tért vissza a klubhoz, a Juventusnak a továbbiakban is szüksége van egy csatárra, hogy legalább darabszámra elegendő embere legyen a támadósorban. A jelenlegi idény rendkívül furcsa, az erőltetett menetben pedig a csapatok háromnaponta pályára lépnek, így Pirlónak mindenképpen kell még egy csatár.

Véleményem szerint a sajtóban eddig felmerült nevek mind jó lehetőséget jelentenének, mivel olyan játékosokról beszélünk, akik a Torinóba való igazolásukat követően is pontosan tudnák a dolgukat, s tisztában lennének vele, hogy nem jelentenek első számú opciót a mesternek.

Mindeddig rengeteg pletyka látott napvilágot. Az elmúlt hetekben olvastam Milikről, Pavolettiről, Giroud-ról, Quagliarelláról, s Llorentéről is. Ők mind hasonló karakterisztikával rendelkező játékosok, akik mind lehetővé tennék Cristiano számára, hogy szélesebb szerepkörben futballozhasson, esetleg a bal szélről középre húzódva, ahogy azt hagyományosan teszi. Álvaróval remekül kiegészítik egymást, így mindenképpen egy olyan játékos kell, aki hasonlít a spanyolhoz, a fönti nevek pedig megfelelnek ennek a szempontnak.

Ha valóban választanom kéne egy nevet, akit szerintem meg kellene szereznie a Juventusnak, Fabio Quagliarellát, valamint Fernando Llorentét mondanám, mivel mindketten remekül ismerik a környezetet, a jelenlegi szezonban való leigazolásuk pedig előnyt jelentene a klubnak."

Padoin végezetül személyes céljairól is szót ejtett, kijelentve, hogy bár egyelőre nem tudja, mit tartogat számára a jövő, konkrét tervekkel rendelkezik az elkövetkezendő időszakra nézve.

"Néhány hónappal ezelőtt nem gondoltam volna, hogy befejezem a karrieremet az Ascoliban, azonban az együttesnek más elképzelései voltak, mint nekem, így pedig különböző utakra léptünk. A feleségemmel nemrég nyitottunk egy tornatermet Bergamóban. Jelenleg ezzel foglalkozom, ám nyilvánvalóan a kevésbé vészterhesebb időkre várunk, figyelembe véve a koronavírus-helyzet változásait. A jövőben mindenképpen szeretnék majd ifjúsági edzőként tevékenykedni" – zárta szavait az egykori labdarúgó.