Galeone: "A Juventusnak kellett volna Arnautović és Berardi"

galeone_1.jpgGiovanni Galeone, Massimiliano Allegri barátja és egykori mentora interjút adott a Corriere dello Sportnak, ahol hosszasan beszélt többek között a Juventusról, a csapat idei mercatójáról, továbbá Allegri és a gárda várható nehézségeiről is. A szakember igencsak kritikusan értékelte a keret jelenlegi összetételét, és elmondta, szerinte mely játékosok segíthették volna az Öreg Hölgyet az idei bajnoki kiírásban.

"Nem hallottam Maxról a Bologna elleni meccset követően, de jól ismerve őt, el tudom képzelni, hogy egyaránt dühös volt a játék, valamint a középhátvédek között történt rengeteg, háromméteres passz miatt. A Juve akkor erős, ha hosszirányban támad, Chiesa, Vlahović, Weah és Cambiaso beindításával, mint ahogy az az első félidőben történt Udinében, nem pedig akkor, ha a oldalra adogatják a labdát" – kezdte mondanivalóját annak kapcsán, hogy a Rossoblù elleni találkozót követően Allegri több forrás szerint is finoman szólva ingerült volt, majd a szokásos interjún sem vett részt állítólagos rosszulléte miatt. 

General Max az idei szezonban újra azzal próbálkozik, hogy Federico Chiesa Dušan Vlahović ékpárjaként, csatár pozícióban játsszon, mivel úgy gondolja, hogy a korábban szélen szereplő játékos csatárként is kiválóan tudna teljesíteni. Galeone hasonlóképpen gondolkodik ezzel a témával kapcsolatban.

"Ha megfelelő mozdulatokat tesznek, nem lesznek rossz támadópáros. Gyorsak, és sok gól van a lábukban. Chiesáról én is úgy gondolkodom, ahogyan Allegri: Federico egy csatár. Jók a bemozgásai, és akár a szélről is megindulhat, de a végén be kell fejeznie az akciókat, mert kiemelkedő rúgótechnikája van. Chiesának több mint tíz gólt kell szereznie egy bajnokságban, pontosan úgy, ahogyan azt már évek óta mondjuk Rabiot-ról, aki aztán a tavalyi szezonban végre elérte a kétszámjegyű mennyiséget e tekintetben. Chiesának csupán önbizalomra van szüksége, nem kételkedhet magában."

"Dušan jobb, mint Romelu Lukaku, főleg, ha fizikálisan jól van. Az ágyékfájdalom borzalmas érzés, tavaly pedig ez Vlahovićot állandó fizikai problémaként hátráltatta. Most azonban úgy tűnik, hogy a szerb egyre jobban fejlődik, nem véletlen az sem, hogy két meccsen két gólt lőtt az Udinesével és a Bolognával szemben megvívott mérkőzések során. Én azonban inkább abban reménykedtem, hogy a Juventus egy másik csatárt fog szerezni..." – értékelte idei, Juventust illető átigazolási szappanoperát, melynek főszereplői Dušan Vlahović, valamint Romelu Lukaku voltak.

Gelone szóba hozott egy olyan játékost, aki a téli átigazolási szezonban az Öreg Hölgy radarján volt, azonban nyáron már fel sem merült a neve, ami véleménye szerint nagy hiba.

"Marko Arnautović végül az Interhez ment. Ha én lettem volna a Juve helyében, szerződtettem volna a korábbi bolognai játékost, nyilván Vlahović mellé. Arnautović technikás, a csapattársait is jól kitudja szolgálni."

"Allegri nagy bánata az idei mercatóval kapcsolatban Milinković-Savić elvesztése. A nyár elején, mielőtt a szerb az arabokhoz költözött volna, Max tisztában volt a játékos leigazolásának nehézségeivel, ugyanakkor reménykedett is ennek kivitelezhetőségében... A középpályás mindig is a kedvenc célpontja volt, és ideális lett volna ebbe a Juventusba is. Reméljük, végül idén Pogba lesz a nagy dobás."

"Nem láttam rossznak a Bologna elleni félórában. Bevonta magát a kapu előtti akciókba, és amikor labdához ér, látszik, hogy más kategória. Az ő szintjén, bár más jellemzőkkel, mindössze Rabiot áll a Juvéban. Pogba, ha jól van, sokat adhat a Bianconerinek" – értékelte a Juventus tízesének újbóli pályára lépését a szakember.

A mercato idei másik fő célpontja Domenico Berardi lett volna, azonban a Sassuolo szélsője már egészen biztosan nem fog idén nyáron a Bianconeri játékosává válni.

"Reméltem, hogy Berardi a Juve játékosa lesz. Neki, aki jelenleg az egyik legnagyobb olasz tehetség, és Allegrinek egyaránt jó lett volna, ha ez bekövetkezik. Berardi garantálja a tucatnyi gólt és ugyanennyi asszisztot, jó szolgálatot tett volna Vlahovićnak és Chiesának. A 3-4-3 vagy 4-3-3 esetén is szép hármas sor lett volna az övék. Ezen felül Berardi kiválóan rúgja a szögleteket és az oldalról elvégzendő szabadrúgásokat is, ami nem egy elhanyagolható szempont, amikor olyan kiválóan érkező játékosok vannak a keretben, mint Bremer, Danilo, Rabiot, vagy Vlahović."

Kenan Yıldız hosszú várakozást követően az első keret tagja lett a nyár folyamán, és természetesen erről is kifejtette véleményét az egykori Allegri mentor.

"Allegri szinte »szerelmes« a 2005-ben született Yıldızbe, igencsak pozitívan beszélt róla, amikor Udinében találkoztunk. Max nagy bizodalommal tekint a srcára. Még nem ismerem jól, de úgy látom, hogy Yıldıznek van egy fontos tulajdonsága: mindig előremutató dolgokat szeretne tenni a pályán."

"A Napoli lemészárolta a legutóbbi bajnoki mezőnyt, keretük pedig keveset változtatott a nyáron, és továbbra is a legerősebb csapatnak számítanak. A következő a sorban a Milan és az Inter, akik nagyszerű szerződéseket kötöttek, aztán pedig ott van a Juve, azonban a Bianconeri nekem kicsit hiányosnak tűnik" – zárta szavait a Scudetto esélyeseiről Galeone.