Parlour: "Ramsey egy napon visszatér az Arsenalba"

66b4109d66e64adabad1040705193f37.jpgAz Arsenal egykori legendás játékosa, Ray Parlour egy friss nyilatkozatában arról beszélt, hogy a Juventus walesi középpályása, s egyúttal az Ágyúsoknál évekig meghatározó szerepet betöltő Aaron Ramsey egy napon vissza fog térni a londoni alakulathoz.

A harminc esztendős játékos tizenegy év alatti 369 pályára lépést, valamint 65 gólt és ugyanennyi gólpasszt követően, 2019 januárjában kötött előszerződést az Öreg Hölggyel, majd ugyanezen év nyarán költözött Torinóba, ahol azonban a mai napig nem tudott alapemberré válni, nem kis részben a pályafutása korábbi szakaszait is jellemző, folytonos sérülései következtében.

Parlour elmondása szerint egészen biztos benne, hogy a labdarúgó egy napon vissza fog térni imádott csapatához az Emirates Stadionba, ahol ott eltöltött évei alatt három FA-kupát emelhetett magasba együttesével.

A Bianconerinél mindeddig egy Serie A-serleget hódított el, s bár egészségügyi állapotától függően jelenleg többé-kevésbe alapembernek számít Andrea Pirlo együttesében, a korábbi angol futballista szerint az otthon hívó szava egy nap túl erősség válik a nevelőegyesületüktől távozó játékosoknál, így ez Ramsey esetében sem lesz másként.

"Ramsey jelenleg kiválóan teljesít a Juventusnál, s látszik rajta, hogy élvezi a játékot. Egész pályafutása során csúcsminőséget képviselt, és a szíve vissza fogja húzni az Arsenalhoz, annak ellenére, hogy sokan biztosak voltak a végleges távozásában" – jelentette ki a talkSPORT számára.

"Véleményem szerint egyébként szívesen maradt volna a klubnál, azonban a vezetőség nem kívánta megadni számára azt a fizetést, melyet követelt.

Zseniális játékos volt, s meggyőződésem, hogy egyszer vissza fog térni. Valószínűleg Angliában fejezi majd be a pályafutását, azt azonban nem tudhatjuk, hogy pontosan melyik csapatnál. Akár a Cardiff együttesébe is igazolhat, mivel ott is szerepelt korábban" – szögezte le Parlour.

Habár az Arsenal középpályájáról rendkívül hiányzik az a kreativitás, melyet többek között Ramsey is jelentett a csapatnál, s a londoniak mesterének, Mikel Artetának feltett szándéka egy hozzá hasonló futballista szerződtetése, a walesi jelenleg egyáltalán nem jelent célpontot a klub számára, mivel kontraktusa 2023-ig köti őt az olasz rekordbajnokhoz, ennek ellenére a Goal.com megjegyzi, hogy a későbbiekben semmi nem zárható ki a fentieket illetően.