Paratici: "Versenyképes csapatunk van"

paratici_fabio_1_1.jpgA Juventus sportigazgatója, Fabio Paratici a tegnapi, Udinese ellen aratott győzelmet megelőzően tette meg szokásos nyilatkozatát az olasz sajtónak, melyben kitért a mérkőzést a Napoli sikeres fellebbezése miatt kihagyni kényszerülő Adrien Rabiot helyzetére, valamint a január 4-én nyitó átigazolási piacra is.

"Mint minden egyes meccsen, a Juventus ma is azt tervezi, hogy nyerni fog. Ezt a mérkőzést ma sikerrel kell vennünk, ahogy így kellett volna tennünk a közelmúlt egyes összecsapásaival is" – kezdte mondanivalóját a DAZN újságírójának.

Az Öreg Hölgy francia középpályása, Adrien Rabiot elővigyázatosságból már a Fiorentina elleni találkozón is kimaradt a meccskeretből, azonban Roma ellen kapott piros lapja miatti eltiltását 2021 első megmérettetésén kellett letöltenie az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) határozatának értelmében.

"Adrien számára rendkívül kiábrándító a helyzet, de látva, hogy a CONI csak néhány órával a kezdő sípszó előtt adta ki a rendeletét, a szabályoknak pedig két, egymástól eltérő értelmezése létezik, jobbnak láttuk, hogy inkább az óvatosabb megoldást választjuk, hogy elkerüljünk egy esetleges fellebbezést a Fiorentina elleni találkozó után."

A szakembert a Zebrette elleni összecsapásról is kérdezték, Paratici pedig ismét csak megerősítette a keret nagyszerűségét válaszában.

"Rendkívül versenyképes csapattal rendelkezünk, ebből kifolyólag meglátjuk, hogy mi fog történni ma este."

A téli mercato nyitása előtt a Bianconeri céljairól is faggatták Paraticit, hiszen a Juventus kapcsán az elmúlt hetekben számos játékos, legutóbb Graziano Pellè neve merült föl a médiában. Az olasz rekordbajnok számára egyértelműen egy cserecsatár szerződtetése jelenti a prioritást, ám a sajtó leginkább arról érdeklődött, hogy Álvaro Moratához hasonlóan visszatérhet-e Torinóba a csapat egy volt játékosa, például Fernando Llorente, vagy Paul Pogba személyében.

"Nagyon nagyra értékeljük, s szeretjük azokat a futballistákat, akik egykor nálunk játszottak, hiszen rendkívül sokat adtak nekünk, és emiatt mindig örömmel tölt el bennünket, mikor viszontláthatjuk őket" – zárta szavait sejtelmesen a sportigazgató.