Beharangozó – az Udinese elleni meccs

udinese.pngIdén nagyon korán, már az év harmadik napján pályára lép Olaszország rekordbajnoka, nem titkoltan azzal a céllal, hogy a szezon első felében mutatott gyengélkedést maga mögött hagyva, elhódítsa zsinórban 10. Scudettóját. Több játékos és a mester is nyilatkozott az ünnepek alatt, és egybehangzóan állították, hogy a csúnyán elveszített Violák elleni meccshez hasonló játékot soha többé nem engednek meg maguknak. A január egyébként is vízválasztó lehet, hiszen rangadók egész sora vár a csapatra, és ha ezek jól sikerülnek akkor újra számolni kell velük a bajnoki címért folyó harcban, ha viszont elkapnak egy rossz periódust, könnyen a középmezőnyben találhatják magukat. Ami viszont egy pillanatra sem képezheti vita tárgyát, az a mai mérkőzés, hiszen a kisebbik csíkos csapat ellen hazai pályán kötelező a győzelem. A mai összecsapást a torinói Allianz Stadiumban rendezik meg, 20:45-ös kezdettel, a televízióban a DIGI SPORT 1 közvetíti, és Piero Giacomelli sporttárs fogja vezényelni.

A 43 éves játékvezető 2011 óta vezet az olasz élvonalban, eddig kereken 140 összecsapáson fújta a sípot, ezen alkalmakkor 540 sárga lapot osztott ki, 26 játékost állított ki, és 52 büntetőt ítélt meg. A vendéglátók a vezetése mellett még sohasem szenvedtek vereséget, 13 összecsapáson 11 győzelem és 2 döntetlen a mérleg, ezek közül az egyik pontosztozkodás, a tavalyi Atalanta elleni hazai 2:2 alkalmával történt. Többször volt gólözönbe fulladt Juventus meccs dirigense, de ezek közül is kiemelkedik a három évvel ezelőtti Sassuolo elleni 7:0, ami szintén ebben az arénában került megrendezésre. A Friulani már nem ilyen eredményes Giacomelli vezetésével, 5 vereség mellett csupán 1 döntetlent tudtak abszolválni. Ezt a párosítást egy alkalommal osztották rá, a 2018-as torinói mérkőzést, Paulo Dybala duplájával a hazaiak nyerték meg.

A kis Zebrák kerete 153 millió eurót ér, ebből egyedül a Piemontiak által is figyelt Rodrigo De Paul 35 milliós árcédulával rendelkezik. A vendégcsapat 13 lejátszott mérkőzés után a 12. helyet foglalja el a tabellán, 4-3-6-os mutatóval, a gólarányuk 14:17. A legutóbbi három mérkőzésüket győzelem nélkül zárták, a Crotone és a Cagliari ellen döntetlen, a Benevento ellen vereség lett a vége, ám Torinóból legutóbb győzelemmel távoztak, hiszen a Bikák ellen 3:2-es győzelmet arattak.

A Pó mentén rendezett találkák eddig 46 alkalommal valósultak meg, 35 alkalommal győzött az Öreg Hölgy, 4 esetben megosztoztak a pontokon, míg hétszer született Friuli siker. A legeredményesebb gólszerző ezeken az összecsapásokon John Hansen volt 9 találattal, de egy esetleges góllal La Joya utolérheti őt. Az előző szezon torinói meccsén 3:1-es hazai győzelem született, CR7 két gólt is szerzett, de a 2012/13-as idényben volt egy 4:0 is, ahol Paul Pogba tudott duplázni.

A nyári mercato alatt nem mozgattak meg nagy összegeket, egyedül a Nice játékosáért, Jaen-Victor Makengóért fizettek ki 3,5 millió eurót, és az ismertebb nevek közül magukhoz csábították a Juve játékosát, Rolando Mandragorát, valamint a Watford három Olaszországot jól ismerő spílerét, Roberto Pereyrát, Ignacio Pussettót és Gerard Deulofeut.  A bevételi oldalon pedig 8,5 millió valamint 6,45 millió folyt be Seko Fofana és Giuseppe Pezzella eladása nyomán.

A Zebrák keretében végre valahára nincsen sérült, csak két eltiltott nem áll rendelkezésre, hiszen Juan Cuadrado a Fiorentina elleni buta szabálytalansága miatt nem lesz bevethető, míg Adrien Rabiot a Napoli sikeres fellebbezésének következtében ma fogja letölteni Roma elleni sárga lapjai miatt járó eltiltását. A vendégoldalon eltiltás miatt Rodrigo Becão, sérülés végett pedig Gerard Deulofeu, Fernando Foristieri, Bram Nuytinck, Thomas Ouwejan, Mato Jajalo és Stefano Okaka nem bevethető.

Az ellenfél mestere, Luca Gotti 1967. szeptember 13-án született, edzői múltja nem túl veretes, a Treviso csapatát 29, a Triestinát 10 és eddig az Udinesét 45 alkalommal vezényelte, de segédedzőként dolgozott Roberto Donadoni, Maurizio Sarri és Igor Tudor mellett is, utóbbi kettőnek, mint tudjuk, van Juventusos kötődése is. Háromszor volt hadvezére az Udinésének a Zebrák ellen, két zakó mellett egy diadal a mérlege, a tavalyi szezon udinei összecsapásán nyertek 2:1 arányban, a győztes gólt a 92. percben szerezve.

A Sky Sport Italia szerint a következő tizenegy fog kifutni a gyepre: