Graziano Pellè lehet a januári igazolás

pelle.jpgMint ahogy azzal az eddigi hírek alapján mindenki tisztában lehet, a Juventus elsődleges terve a januári mercato idejére egy cserecsatár megszerzése, a klub vonatkozásában pedig számos név fölmerült ez idáig, mint például Fernando Llorente, vagy éppen Diego Costa.

A Goal.com újságírója, az Öreg Hölgy átigazolási ügyeiben szinte mindig pontos információkkal rendelkező Romeo Agresti ma délután közzétett cikkében arról ír, hogy a Bianconeri új kiszemeltje a támadósorba nem más lehet, mint a kínai Shandong Luneng olasz labdarúgója, Graziano Pellè.

A transzferguru értesülései szerint a Zebrák sportigazgatója, Fabio Paratici mindenekelőtt egy könnyen megszerezhető, ám mégis minőségi labdarúgót szeretne leigazolni Cristiano Ronaldo és Álvaro Morata mögé, s ennek köszönhetően Pellè felé fordulhat, mivel úgy véli, hogy az egykori válogatott kiváló opciót jelentene a fekete-fehéreknek alkalmazkodóképessége, illetve tapasztalata következtében.

A Goal információ alapján a labdarúgó ügynöke az elmúlt hetekben több Serie A-csapatnak, többek között a szintén csatárgondokkal küzdő AC Milannak, valamint az Internek is felajánlotta a harmincöt esztendős játékost, de rajtuk kívül a londoni West Ham alakulata is érdeklődött leigazolása iránt.

A Zebrák alakulata a jelenlegi, 2020/2021-es idény folyamán számos problémával volt kénytelen szembesülni, s jelenleg mindössze a bajnoki tabella hatodik helyét foglalja el, tíz ponttal lemaradva a Rossoneri mögött, s hiába van versenyben továbbra is a Scudettóért, reális lehetőségnek tűnik, hogy a torinói alakulat 2012 óta egyeduralma a szezon végén megtörik a pontvadászatban.

Sokak, s minden valószínűség szerint a vezetőség véleménye alapján is ennek egyik legfőbb oka, hogy az olasz rekordbajnok nem rendelkezik elég minőségi játékossal a támadóharmadban, melyet élesen mutat, hogy a keretben mindössze egyetlen klasszikus center található, ráadásul egyes klasszisai is erős formaingadozással küzdenek, mint például Paulo Dybala, aki az idény kezdete óta mindössze kétszer tudta bevenni az ellenfelek kapuját.

Mindazonáltal a koronavírus-járvány következtében a klubnak nem állnak rendelkezésére elegendő anyagi források ahhoz, hogy a cserecsatár posztjára nagyobb nevet igazoljon, s többek között emiatt sem számolhatnak olyan nevekkel, mint a Napoli lengyel labdarúgója, Arkadiusz Milik, akiért alakulata 15 millió euró körüli összeget szeretne kapni.

Paratici így egy kevésbé drága nevet szeretne szerződtetni a három nap múlva megkezdődő mercato során, mely szempontnak tökéletesen megfelelne Pellè, aki állítólag maga is szívesen költözne Torinóba, miután 2016 óta az európai topligákon kívül, a Kínai Szuperligában futballozik.

A csatár a világ legnépesebb országának élvonalában ugyan évek óta mindig a legeredményesebb gólszerzők között található, s csapatában mindösszesen 63-szor volt eredményes 132 fellépés alkalmával, piaci értékét a mértékadó Transfermarkt mindössze 650 ezer euróra becsüli, mellyel a legkisebb értékkel rendelkező futballista a Bianconeri kapcsán eddig felmerülő nevek közül.

Pellè szerződése a szezon végén lejár jelenlegi munkaadójánál, ennek révén pedig Paratici könnyűszerrel megszerezhetné az olasz játékost, aki maga is távozni szeretne mostani állomáshelyéről, miután a Szuperliga 2021-től fizetési korlátozásokat tervez bevezetni, így hátrányosabbá téve a külföldi labdarúgók helyzetét is.