Diego Costa is a kiszemeltek között lehet

costa.jpgA kétes megbízhatóságú torinói napilap, a Tuttosport legutóbbi értesülései szerint a Juventus újabb játékosokat szemelt ki a többek között Romeo Agresti szerint is prioritásnak számító cserecsatár posztjára, akik mind elérhető célpontot jelentenek az olasz rekordbajnok számára, azonban szerződtetésüknek lehetősége számos kételyt vet föl.

Az újság úgy tudja, hogy Fabio Paratici továbbra is Fernando Llorentét tartja első számú jelöltjének, mint ahogy arról két nappal ezelőtt a Sky Sport Italia is beszámolt, mivel a spanyol labdarúgó megfelel a klub által támasztott legfőbb kritériumnak, vagyis képes együtt futballozni a Bianconeri nyáron szerződtetett támadójával, Álvaro Moratával, valamint akár pótlását is biztosítani tudja a szezon egyes összecsapásain.

Mindazonáltal Llorente megszerzése korántsem vehető biztosra, mivel az Öreg Hölgynek a Sampdoria személyében versenytársa akadt a futballista kegyeiért, bár a hírek alapján a játékos, aki 2013 és 2015 között egyszer már magára ölthette a zebracsíkos mezt, szívesen visszatérne egykori sikereinek színhelyére.

Ha Llorentét nem sikerülne leigazolnia a fekete-fehéreknek, a Tuttosport szerint kiváló alternatívát képezhet az Atlético Madrid korábbi brazil születésű spanyol támadója, Diego Costa, aki már csak azért is jelenthet értékes opciót a Juventus számára, mivel személyes okokra, továbbá eredendő távozási szándékára hivatkozva nemrég bontotta föl szerződését a Matracosok alakulatával, ekképp pedig szabadon igazolható futballistává vált, akit leendő együttese ingyen szerezhet meg.

"Az Atlético de Madrid, illetve Diego Costa megállapodást kötött a csatár eredetileg 2021. június 30-án lejáró szerződésének felbontásáról. A játékos néhány nappal ezelőtt személyes okokra hivatkozva kérvényezte távozását, kedden pedig a felek aláírták az erről szóló egyezséget. A klub ezúton köszönetet mond Diego Costának az itt töltött évek során mutatott elkötelezettségéért, és sok sikert kíván neki profi pályafutásának következő szakaszához" – áll a hivatalos közleményben.

Egyes információk úgy vélik, hogy a harminckét esztendős csatár maga is érdeklődne a Serie A-ba való igazolás iránt, hiszen pályafutása során még nem futballozott Olaszországban, ráadásul egy esetleges Juventusban való szerepléssel a Chelsea-nél, valamint a spanyol fővárosi alakulatnál eltöltött évek után ismét együtt játszhatna honfitársával, Álvaro Moratával is, ez a szempont pedig mind a játékos, mind pedig a klub számára kecsegtető lehet.

A napilap Costán kívül hírében felvetette a Lyon francia játékosának, Memphis Depay-nak, valamint a Liverpool belga támadójának, Divock Originek nevét is, azonban a megbízható források szerint a fent említett két futballista nem jelent opciót a Juventusnak, akik elsősorban Llorentében, valamint esetlegesen Costában gondolkodnak.