Agresti legújabb hírei

schermata-2019-11-15-alle-10_06_35-1030x1030.pngMinél inkább közeledik a nemzetközi futballvilág, s így a Juventus is a januári mercato kezdődátumához, január 4-éhez, annál jobban szaporodnak az ilyenkor megszokott átigazolási pletykák, híresztelések is a csapat háza táján. Tegnap délután ismét a klub ügyeiben rendkívül járatos Romeo Agresti tett közzé egy nyilatkozatot az Öreg Hölgy ügyeivel kapcsolatban, aki ezúttal az Italian Football Podcast adásában beszélt a Zebrák egyes játékosainak helyzetéről.

Az olasz transzferguru természetesen az idei szezon egyik legforróbb témáját, Paulo Dybala szerződéshosszabbításának ügyét említette meg, melyben elmondta, hogy a játékos mindenképpen az ügy megoldására törekszik, mivel a Bianconerinél kívánja folytatni pályafutását.

"Dybala jelenleg arra törekszik, hogy megoldást találjon a szerződéshosszabbításával kapcsolatban, mivel a Juventusnál szeretne maradni, ez a lehető legfontosabb számára. Mindazonáltal a futballista nem fogadta el a klub júniusi ajánlatát, mely idényenként 10 millió eurós fizetést garantált volna neki, azonban ő ezt egyértelműen elutasította.

Ha őszinte akarok lenni, nem tudom, hogy mi lesz az ügy végkifejlete, mindenesetre annyi biztos, hogy a játékos nem kíván csapatot váltani, ehhez viszont el kell fogadnia a vezetőség jelenlegi ajánlatát."

Az olasz sajtó korábbi értesülései szerint a Zebrák együttese régóta visszacsábítani kívánt egykori középpályásával, Paul Pogbával cserélné el La Joyát a Manchester United együttesével, Agresti, valamint hasonlóan megbízható pályatársa, Fabrizio Romano pedig már korábban is kijelentették, hogy az olasz rekordbajnoknak egyértelmű célpontot jelent a francia, mindazonáltal megszerzése egyáltalán nem ígérkezik könnyű feladatnak.

"Semmi esély nincs rá, hogy Pogba hosszú távon a Manchester United labdarúgója maradjon. Egészen biztos, 100%, hogy az első valós lehetőség alkalmával elhagyja a klubot. A játékos egyértelmű célpont a Juventus számára, a vezetőség pedig komolyan gondolkodik benne, s készen áll kihasználni minden esélyt a leigazolására, azonban ez rendkívül nehezen kivitelezhető elképzelés jelen pillanatban."

A torinói alakulat számos fiatal játékost kötött magához az elmúlt évek során, elég csak a kölcsönszerződésekben lévő, nagyrészt olasz labdarúgókra gondolni, azonban a jelenlegi idényben U23-as csapatából is a felnőtt keret tagjává tett egy reménységet Gianluca Frabotta személyében, akinek értékét a mértékadó Transfermarkt is 2,5 millió euróra becsüli őszi bemutatkozásának köszönhetően.

Agresti mindennek ellenére úgy tudja, hogy az olasz jobbhátvéd télen elhagyhatja Piemont székhelyét, s valamelyik Serie A-ban szereplő klubhoz igazolhat, hogy fejlődése a több játéklehetőséggel folytonosan biztosítható legyen.

"Gianluca Frabotta távozhat a téli mercato során, mivel egyértelműen többet kell játszania. Jelen pillanatban két-három elsőosztályú együttes érdeklődik iránta. Az út nyitott a távozása előtt, azonban mindenképpen csak kölcsönben hagyhatja el a Juventust."

Frabottával ellentétes helyzetben van a gárda walesi középpályása, Aaron Ramsey, aki rendkívül erősen ingadozó formájának ellenére a csapat kötelékében maradhat, melyben nem kis szerepet játszik a körülmény, miszerint egyetlen komoly kérője sem akadt az elmúlt hónapokban.

"Ramsey, legalább a szezon végéig biztosan maradni fog a Bianconerinél. Nagyon jó kapcsolatot ápol Andrea Pirlóval, emiatt pedig nem hinném, hogy januárban távozna."

A Juventinók számára ennél jóval szomorúbb hírek érkeztek az együttes csapatkapitányáról, Giorgio Chielliniről, aki ugyan jelen pillanatban bevethető állapotban van, tavalyi, hosszú sérülését követően idén is számos egészségügyi gonddal kell megküzdenie, emiatt pedig nagy kérdés, hogy a szezont követően is aktív futballista marad-e.

"Chiellini mindenképpen azt tervezi, hogy 2021 nyarán pályára lép Olaszország színeiben az Európa-bajnokságon. Nem hinném, hogy az állandó problémáival képes lenne vállalni az ezzel járó megterhelést, s azt sem tartom elképzelhetőnek, hogy állapotából fakadóan jövőre is a Juventus futballistája, valamint csapatkapitánya lesz" – zárta szavait a transzferguru.