Újabb hírek Khedira ügyében

khedira_sami_csikosban.jpgA milánói illetőségű La Gazzetta dello Sport ma reggeli számában tudatta olvasóival, hogy a Juventus német válogatott futballistája, Sami Khedira a klub vezetőségénél kérvényezte Angliába való elutazását, hogy a szigetországban folytathasson megbeszéléseket az iránta érdeklődő angol klubcsapatokkal, mindenekelőtt az Everton együttesével.

A harminchárom esztendős középpályás a jelenlegi idényben egyetlen játékperc erejéig sem szerepelt az Öreg Hölgy alakulatában, miután az augusztus elején kinevezett vezetőedző, Andrea Pirlo érkezését követően szinte azonnal bejelentette, hogy nem számít a Bianconerit 2015 óta szolgáló játékosra, aki ennek értelmében kereten kívülre is került, úgy a Serie A-ban, mint a Bajnokok Ligájában.

A lap értesülései egyeznek a labdarúgó ügyében korábban hangoztatott információkkal, melyek alapján Khedira elsősorban a liverpooli alakulathoz kíván szerződni, ahol az őt korábban a Real Madridnál irányító Carlo Ancelotti látja el a vezetőedzői feladatokat.

Az olasz tréner korábbi megnyilvánulásaiban nem is titkolta, hogy szívesen dolgozna ismét együtt egykori játékosával, akit rutinja és képességei miatt rendkívül nagyra értékel, s nagy segítséget remél tőle az Everton bajnoki küzdelmei során.

A hírt később a lap újságírója, Nicolò Schira is megerősítette, aki kijelentette, hogy a Mersey-pari gárda továbbra sem tett le a német szerződtetéséről, aki a januári átigazolási időszakban biztosan elhagyja majd az olasz rekordbajnokot, az egyeztetések pedig jelen pillanatban is folyamatban vannak.

A hamarosan minden bizonnyal létrejövő üzletről korábban a Zebrák ügyeiben mindig pontos értesülésekkel rendelkező Romeo Agresti is szót ejtett, aki pár nappal ezelőtti interjújában szintén arról beszélt, hogy a középpályás egészen biztosan távozni fog Torinóból, mivel a jelenlegi helyzet mindkét fél számára nem kívánatos terheket jelent, s egyértelműen egymástól külön képzelik el a folytatást.