Bentancur: "2020 sok mindenre megtanított"

lead_800x600.jpgA Juventus uruguayi középpályása, Rodrigo Bentancur a mai napon egy érdekes, exkluzív, továbbá eléggé keserédes hangvételű interjút adott az egyik legnagyobb olasz sportújság, a Sky Sport Italia kamerái előtt, ahol többek között szót ejtett a bajnoki versenyfutásról, személyes fájdalmairól, a Fiorentina elleni hazai vereségről, Andrea Pirlóról, valamint az Öreg Hölgy számára rendkívül intenzív hónapnak ígérkező január várható találkozóiról, s ezek jelentőségéről. 

A Bianconeri a Serie A legutóbbi, utolsó 2020-as fordulójában elveszítette bajnoki veretlenségét, mikor egy megalázó 0-3-as csapást szenvedett el a Violák együttesétől Torinóban. A huszonhárom esztendős középpályás, aki végigjátszotta az összecsapást, mindenekelőtt a csapat mentalitását okolta a kudarcét, kijelentve, hogy az esetből mindannyiuknak tanulnia kellene.

"Az említett találkozót megelőző mérkőzésekhez nagyszerű szellemiségben álltunk hozzá, azonban a Fiorentina ellen nem tudtunk ezt képviselni. Ennek ellenére ez a meccs világossá tette számunkra, hogy minden kihívással ugyanazon mentalitással kell szembenézni, rögtön az első perctől fogva, máskülönben az ellenfelek elpusztítanak bennünket. Azonban ezen az eseményen túl kell lépnünk, most pedig az a legfőbb dolgunk, hogy egy győzelemmel kezdjük 2021-et."

Bentancur arra a kérdésre, mely azt firtatta, hogy a Bianconeri még mindig versenyben van-e a Scudettóért, kijelentette, hogy a Zebrák a múltban is képesek voltak ledolgozni egy ehhez hasonló hátrányt a bajnokságban, s hisz benne, hogy ezt most is képesek megtenni.

"Még mindig versenyben vagyunk a bajnoki címért, ezt pedig mindannyian tudjuk. Már a múltban, az érkezésemet megelőzően is előfordult, hogy a Juventus tíz pontos hátrányba került, ám végül mégis meg tudták nyerni a trófeát.

Minden egyes mérkőzés után azon kell gondolkodnod, hogy miként nyerd meg a következőt, hiszen ha egyetlen találkozón sikeres vagy, abból nem következik az, hogy bajnok is leszel. Erre a mentalitásra van szükségünk ahhoz, hogy minden célunkat elérjük, a Juventus pedig tudja, hogy miként kell ezt kivitelezni."

A dél-amerikai játékos arról is beszélt, hogy milyen szakembernek tartja Andrea Pirlót, elmondása szerint pedig az olasz tréner nagyszerű munkát végez a Zebráknál.

"Egy olyan edzővel, mint Pirlo, hatalmas megtiszteltetés együtt dolgozni, nekünk, középpályásoknak pedig rendkívüli segítséget tud nyújtani. Remekül bánik velünk, s nagyszerű munkát végez annak érdekében, hogy fejlődjenek a játékosai.

Hihetetlen pluszt ad a tudat, hogy minden lépésünket figyeli, a padra tekintve pedig állandóan látjuk, hogy még ennél is többet szeretne kihozni belőlünk. Tudjuk, hogy még sok tekintetben javulnunk kell, azonban még számos mérkőzés áll előttünk. Vele kell folytatnunk a továbbiakban is."

Az olasz rekordbajnok 2021 első mérkőzésén az Udinese alakulatával mérkőzik meg, erről is kérdezték Bentancurt.

"A helyes szellemiségben kell majd futballoznunk, hiszen ellenünk minden Serie A-ban szereplő csapat a legjobb tudása szerint próbál játszani. Az Udinese jól teljesít idén, volt néhány kiemelkedően jó találkozójuk, emellett nagyon erős labdarúgókkal rendelkeznek. Azonban, ha sikerül meglelnünk a kellő mentalitást, akkor minden előttünk álló meccsen sikert arathatunk, és ismét magasba emelhetjük majd a Scudettót."

A beszélgetés végeztével arról is kikérték a futballista véleményét, hogy mit vár 2021-től, az uruguayi középpályás pedig elmondta, hogy optimistán tekint a jövő évre, ahol ő maga is fejlődni szeretne.

"A legfontosabb, amit idén megtanultam, az, hogy minden nap úgy kell élnünk, mintha ez lenne az utolsó. Néhány nappal ezelőtt elhunyt egy Buenos Airesben élő unokatestvérem, aki egyidős volt velem, így pedig megértettem, hogy ebben a szellemben kell élni a mindennapjainkat, hiszen sosem tudhatjuk, mi fog történni ezt követően. Arra is rájöttem, hogy mindig tudatnod kell a szeretteiddel és a rokonaiddal, hogy mennyire fontosak számodra, hiszen ők adják életed értelmét.

Őszintén remélem, hogy 2021-ben a vírushelyzet egésze sokat fog javulni, s ennek révén a szurkolók is visszatérhetnek a stadionokba, ami rendkívül sokat jelent nekünk. Személyes tekintetben bízom benne, hogy nagy fejlődésre leszek képes, s tudom, hogy ezt meg is kell tennem, hiszen egy játékos mindig képes egy magasabb szint elérésére. Azt üzenném a szurkolóknak, hogy legyenek nyugodtak, hiszen a Juve mindig készen áll arra, hogy megnyerje a bajnokságot, valamint az összes trófeát, melyet csak el lehet hódítani" – összegzett Bentancur.