Beharangozó – az Atalanta elleni meccs

loghi_400x400_0018_atalanta.pngA héten hétközi mérkőzéseket rendeznek a Serie A-ban, a Juventus  ma este ennek keretében az Atalanta csapatát fogadja, akik az ismert feszültségek ellenére hozzák a bajnoki pontokat, és nem ígérkeznek könnyű ellenfélnek. A meccs  kezdési időpontja 18:30, a helyszín az Allianz Stadium, a játékvezető Daniele Doveri lesz. A tv-ben a Digi Sport 1 közvetíti a találkozót.

A 43 esztendős, római születésű dirigens tíz éve irányít a legmagasabb osztályban, s 168 összecsapáson vezethette ki a játékosokat a gyepre, melyeken 767 sárga és 43 piros lapot osztott ki, illetve 58 alkalommal ítélt büntetőt. A Zebrák mérlege az általa fújt tizenkét alkalommal 9-2-1 győzelem, döntetlen, vereség statisztikát mutat, ezt a párosítást még sohasem kapta meg a szövetségtől. Az Atalanta statisztikái vele: 21 mérkőzés, 10 diadal, 6 döntetlen és 5 vereség.

A "kisebbik" Nerazzurri kerete 387 millió eurót ér, legértékesebb játékosuk Duván Zapata, akinek becsült értéke 40 millió euró. Továbbjutottak a Bajnokok Ligája csoportköréből, de ott a Real Madrid ellen várhatóan nagyon nehéz dolguk lesz. A bajnokságban elég hektikusak, a legutóbbi öt meccsükön kétszer győztek, kétszer megosztoztak a pontokon, egyszer pedig vereséget szenvedtek. Kérdés, hogy egy igazán komoly ellenfél ellen, a legkreatívabb játékosuk kiesésével mire lehetnek képesek.

A párosítás történetében a 117. találkozóra készülnek a csapatok, ezeken 65 Juve-siker, 40 döntetlen és csupán 11 Atalanta győzelem a mérleg, ugyanez Torinóban 58 mérkőzés, 38-16-4 a Bianconeri szemszögéből. A legutóbbi, ezen a pályán lejátszott mérkőzésen 2:2-es döntetlen született, a vendégek kétszer is vezetni tudtak, de Ronaldo mindkétszer büntetőből egyenlített, másodszor a 90. percben. Az utóbbi évek legsimább randevúja 2016 márciusában volt, amikor a fekete-fehérek 3:1 arányban győzedelmeskedtek, Alex Sandro, Daniele Rugani és Mario Mandžukić góljaival. A párosítás legeredményesebb játékosa Giampaolo Boniperti tizenöt találattal.

Átigazolások: Aleksey Miranchuk (14.5 millió euró) a Lokomotiv Moszkvától érkezett, Samm Lammers (9 millió euró) a PSV Eindhoventől, Cristian Romero (Juventus), Fabio Depaoli (Sampdoria), Johan Mojica (Girona), Cristiano Piccini (Valencia) pedig mind kölcsönben szerepelnek Bergamóban. A távozók listáján  Timothy Castagne (Leicester, 24 millió euró) valamint Amad Diallo (Manchester United, 21 millió euró) szerepelnek, utóbbi januárban csatlakozik majd a Vörös Ördögökhöz.

Szerencsére a hiányzók listája a  Juventus esetében egyre rövidebb, Giorgio Chiellini és Merih Demiral sérülés miatt fognak hiányozni, a túloldalon Mattia Caldara, Mario Pašalić, Josip Iličić és Cristiano Piccini nincs a keretben, mindegyikük sérült.

A kispadon az a Gian Piero Gasperini foglal helyet, aki pár hete még a távozását fontolgatta, hiszen Josip Iličić és Alejandro Gomez kis híján tettlegességig fajuló vitába keveredett vele, és az edző ultimátuma úgy szólt, hogy vagy ő, vagy az említett játékosok távoznak a klubtól. Edzői karrierje a Crotone csapatánál kezdődött, megfordult a Palermo, a Genoa és az Inter padján is, mielőtt 2016-ban elfogadta volna az Atalanta ajánlatát. Egy nagyon szép és gólerős focit játszó csapatot formált a La Dea csapatából, immáron második évben jutottak tovább BL-csoportjukból, tavaly nagyon kis híja volt, hogy nem jutottak a legjobb négybe a sorozatban. A bajnokságban 162 alkalommal irányította a kék-feketéket, győzelmi mutatója ezeken a meccseken 85-41-36. A Juventus ellen nem túl fényes a mutatója, hiszen csak 3 alkalommal tudta legyőzni mai ellenfelét, ezen felül 7 döntetlent, és 17 vereséget gyűjtött be. Kedvenc felállása a 3-4-1-2, jelenlegi megállapodása pedig 2022. június 30-án jár le.

A Sky Sport Italia a következő felállást várja az összecsapásra:

 130852243_3686685928085982_4808076170256687644_n.jpg