Alf-Inge Haaland: "A Juve érdeklődött Erling iránt"

xdddddd.jpgErling Braut Haaland édesapja, Alf-Inge Haaland a torinói székhelyű Tuttosportnak adott nyilatkozatában megerősítette, hogy korábban tárgyalt a Juventus vezetőségének tagjaival, ám végül fia a Borussia Dortmund csapatához csatlakozott, továbbá beszélt a fiának pályafutásáról, és futball utáni hatalmas szenvedélyéről is.

Erling Haaland, akit csak bérgyilkosnak becéznek rendkívüli hatékonysága miatt, 2020-ban elnyerte az újság által kiosztott, legjobb 21 év alatti labdarúgóak járó Golden Boy-díjat, formáját és eddigi produkcióját tekintve hatalmas jövőnek néz elébe.

"Erling csatárnak született, és mindig rajongott az olyan játékosok iránt, akik nagyon sok gólt lőnek, ám kettő kimagaslott közülük, mégpedig Cristiano Ronaldo és Zlatan Ibrahimović" – mondta a gyermeke pályafutását sokáig személyesen egyengető egykori labdarúgó.

"Mellettük Mario Balotellit is kedvelte, mikor a Manchester Citynél játszott. Egyszerűen nem tud megelégedni a a teljesítményével, és megállás nélkül edz azért, hogy ő legyen a legjobb. Rendkívül nagy alázattal áll hozzá a sporthoz.

Nagyon egyszerű észrevenni a szenvedélyét, amit a labdarúgás iránt mutat. Ha lő egy meccsen két gólt, és lecserélik, egyből ideges lesz, hiszen nem tudta megszerezni a harmadikat, amit szintén célul tűzött ki maga elé."

Az interjú további részében szó esett Erling jövőjéről is, mivel mint ismert, sok klub érdeklődését felkeltette, köztük a Manchester City, Manchester United, a Paris Saint-Germain, illetve a Barcelona is leigazolta volna, mielőtt a sárga-fekete alakulathoz szerződött.

"Jelenleg nagyon jól érzi magát a Borussia Dortmundnál, ugyanakkor szereti az új kihívásokat is. Sose lehet tudni mit hoz a jövő, főleg a labdarúgásban, majd meglátjuk, mi fog következni ezután" – tette hozzá sejtelmesen.

A fent említett együttesek mellett annak idején az Öreg Hölgy is szívesen megszerezte volna a norvég játékost, ráadásul kapcsolatba is léptek vele, egyes sajtóhírek szerint pedig az érdeklődés mindmáig töretlen a Zebrák részéről.

"Igen, a klub érdeklődött iránta. Volt szerencsénk megnézni egy Juventus-Inter összecsapást, és lenyűgözött minket a Juventus Stadium atmoszférája" – zárta szavait a reménység édesapja.