Játékosok a mérkőzésről

img_20201209_090241.pngA Juventus Cristiano Ronaldo és Weston McKennie góljaival 3-0-ra legyőzte a Barcelona együttesét a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó játéknapján, melyet követően a trénerek után a játékosok is megszólaltak az összecsapásról.

Az meccs egyik legjobbjának számító, hét védést is bemutató legendás kapus, Gianluigi Buffon szerint az Öreg Hölgy rendkívüli eredményt ért el tegnap este, melyet a Real Madrid elleni 2018-as idegenbeli 3-1-hez hasonlított, annak ellenére, hogy utóbbi közel sem kellemes emlék a veterán hálóőrnek.

"Ez a meccs hatalmas önbizalmat adhat nekünk, ennek jelentőségét pedig nem szabad alábecsülnünk, mivel hátrányosabb helyzetben érkeztünk ide, de felülkerekedtünk az első összecsapás 2-0-ás eredményén is, mivel három gólt szereztünk. Ez rendkívüli" – mondta a Sky Sport Italia kamerái előtt.

"Hiszek a sorsban, ezért úgy gondolom, hogy a dolgok nem véletlenül történnek, és hiszem, hogy az élet kárpótol téged. Legutóbb 3-0-ra nyertünk Madridban, és 3-1 lett a vége. Ezúttal is 3-0 arányban arattunk győzelmet, és haza is vittük az eredményt. Úgy vélem, ez nagyszerű dolog, és jó helyzetbe hozta a csapatot."

A jövő hónapban már negyvenharmadik életévét betöltő futballistát arról is kérdezték, hogy miért tűnik úgy, hogy az Öreg Hölgy csak a nagyobb együttesek ellen mutatja valódi arcát, és játszik magához méltóan.

"Természetes, hogy vannak hullámvölgyeink az utunk során, értelemszerű, hogy időnként akad néhány összecsapás, ami a névleges szintünk alatt van, de ez kell a fejlődésünkhöz.

A célunk az, hogy megleljük a pontos identitásunkat, a lelkünket, mert lélek nélkül nem lehet nyerni a futballban, de még egy csocsómeccsen sem. Amikor képesek vagyunk teljes mértékben önmagunkat adni, akkor valóban erős együttesnek számítunk."

Buffon többek szerint kiválóan irányította a védelmet a meccsen, ezért felmerült, hogy talán ismét nagyobb önbizalommal rendelkezik, mint az előző szezonokban.

"Nem helyes összevetni a jelent a múlttal. Minden egyes szezon más és egyedi. Nyilvánvaló, hogy az egymással való kommunikáció során is próbáljuk megjeleníteni az identitásunkat, mivel ezzel a csapattársainkat segítjük, ez a mentalitás pedig elterjed az egész csapatban.

Ha tovább tudjuk fejleszteni ezt, egy újabb lépést teszünk a folyamatban" – összegzett a hálóőr.

A két gólt szerző Cristiano Ronaldo nyilatkozatában ragaszkodott ahhoz, hogy sosem tekintett riválisként Messire, valamint örömét fejezte ki amiatt, hogy csapata sikeresen végrehajtotta a feladatát, mely majdnem lehetetlennek minősült előzőleg.

"Szinte lehetetlen küldetés volt" – mondta az ötszörös aranylabdás támadó a Movistar kérdésre.

"Az volt a legfontosabb, hogy megfelelő erőbedobással kezdjük a mérkőzést, és mivel húsz perc elteltével már két góllal vezettük, valóban elhittük, hogy meg tudjuk csinálni. Ez a győzelem önbizalommal ruház föl bennünket, éppen egy ehhez hasonló sikerre volt szükségünk egy jelentős együttes ellen. Lehet, hogy a Barcelona jelenleg nehéz helyzetben van, de ők még mindig a Barcelona."

Ronald Koeman a spanyol sajtónak némiképpen panaszkodott a Bianconerinek megítélt első tizenegyes miatt, amit azt követően fújt be a játékvezető, hogy Ronaldo elesett a tizenhatoson belül Ronald Araújóval való párharca után.

"Nem tudok állást foglalni ebben a kérdésben, mivel külső szemlélőként még nem láttam az esetet. Néha túl szigorú ítéletek születnek a büntetők kapcsán, de ebbe nem szeretnék belemenni, mert a játékvezetők feladata mindig nehéz. Ha három gólt tudsz szerezni a Champ Nou-ban, nem kérdés, hogy megérdemled a csoportelsőséget."

A tegnap esti találkozó volt az első alkalom, hogy Ronaldo Lionel Messi ellen léphetett pályára, mióta 2018 nyarán Torinóba igazolt, mivel a két csapat olaszországi összecsapását koronavírus-fertőzés miatt ki kellett hagynia.

"Immár 12-13 éve vagyunk jelen minden díjátadón, és sosem tekintettem rá vetélytársként, ezt csak a média fújta föl ennyire. Mindig nagyon jól kijöttünk egymással, és ha megkérdezik Leót, ő is ugyanezt fogja mondani" – zárta szavait Ronaldo.