Cuadrado: "Semmit sem foghatunk a sérültekre"

cuadrado_pre_juve_psg.jpgA sorozatból immár biztosan kieső Juventus ma este a PSG ellen zárja majd idei Bajnokok Ligája-szereplését, azonban az együttes számára korántsem lesz tét nélküli a találkozó, ugyanis a Zebráknak semmiképpen sem szabad kevesebb pontot szerezniük, mint a Benfica ellen pályára lépő Maccabi Haifának, hiszen ezáltal még az Európa-liga küzdelmeiben sem folytathatnák tavasszal. 

Az összecsapás előtt a csapat mestere, Max Allegri mellett a fekete-fehérek kolumbiai jobbhátvédje, Juan Cuadrado is a nemzetközi média rendelkezésére állt az ilyenkor megszokott sajtótájékoztató keretein belül, szót ejtve az együttes előtt álló kihívásról, fiatal társairól, valamint jövőjéről is, elmondva, hogy egyelőre még nem tudja, hogy meghosszabbítja-e a szezon végén lejáró szerződését. 

"Úgy vélem, hogy egy olyan nagyszerű csapatnak, mint a Juventus, mindig nagy vággyal és elszántsággal kell pályára lépnie. A düh, amit amiatt érzünk, hogy nem értük el kezdeti célunkat, hatalmas erőt adhat nekünk a PSG elleni kihívás előtt, holnap este pedig bebiztosíthatjuk, hogy a tavaszt is az európai kupaporondon kezdhessük meg, ami rendkívül fontos lenne" – fogalmazott a harmincnégy esztendős labdarúgó. 

"A fiatalok az esetek többségében mindig segítenek az ehhez hasonló nehéz helyzetekben, ránk pedig elsősorban a mester és a szakmai stáb tud hatni, akik arra törekednek, hogy pontos iránymutatásokat adjanak nekünk. A legutóbbi meccsen nagyon fontos volt, hogy együttesünk ifjú tagjai be tudtak szállni a kispadról, ezért pedig remélem, hogy a jövőben is bírni fogják a nyomást, s hogy továbbra is ilyen kitartóan dolgoznak majd, mivel ez lenne a legjobb a Juventus számára. 

Az utóbbi időben rendre jó meccseket játszunk, azonban néhány alkalommal nem tudtunk megtenni bizonyos dolgokat, ami miatt tudjuk, hogy még számos téren szorulunk fejlődésre. Minden egyes nap keményen dolgozunk, mivel egyedül így mérhetjük fel, hogy mik a hiányosságok, s hogy milyen tekintetben kell javulnunk, emellett pedig próbáljuk megőrizni a győzelem iránti vágyat és a sikeréhséget, valamint azt az elszántságot, ami korábban mindig is jellemezte az Öreg Hölgyet. 

Az a normális, ha mindig 100%-os teljesítményre törekszünk, ám tudjuk, hogy a dolgok néha nem úgy alakulnak, mint ahogy eredetileg elterveztük. Ilyenkor nem szabad kétségbeesnünk, ugyanis a kudarcoknak arra kell ösztönöznie minket, hogy még keményebb és eredményesebb munkát végezzünk, s hogy minden meccsen a legjobbunkat nyújtsuk. Úgy vélem, hogy apránként ismét felfedezzük és magunkévá tesszük a Juve szellemiségét, melynek alapján a végsőkig harcolunk és küzdünk, ez pedig már alapvetően is pozitív változásnak minősül, s jó meccseket eredményez, ahogy azt az elmúlt pár összecsapáson is láthattuk. 

Továbbra is szeretnék a pályán lenni és a mester rendelkezésére állni a csapat segítésének érdekében. Max Allegri pontosan tudja, hogy hol szeretek játszani, azonban a sérülések magas száma miatt teljesen mindegy, hogy hol szerepelek, mivel a lényeg, hogy tizenegy labdarúgó legyen a pályán. Mikor évek óta egy alakulat tagja vagy, jelentőséged is megnövekedik az öltözőn belül, emiatt pedig felelősséggel tartozol társaidért is. Ha a dolgok nem mennek jól, teljesen normális, hogy nem az egyéni utasításokra figyelsz, hanem arra, hogy mivel javíthatsz a csapat helyzetén. 

Nagyon örülök annak, hogy a Juventus kötelékében szerepelhetek, s hogy igazi családtagnak érezhetem magam a Bianconerinél, ahol pályafutásom legszebb éveit töltöttem. Nagyon hálás vagyok a Juventusnak a sok jóért, amit a klub adott nekem, s ezután is arra fogok törekedni, hogy megfeleljek az aktuális kihívásoknak. Azt, hogy mit hoz a jövő, egyelőre nem tudhatom, hiszen jelenleg az a legfontosabb, hogy javítsunk helyzetünkön, s változást eszközöljünk ki a gárdánál. A sérülés miatt kieső játékosok hiánya égetően fáj nekünk, s biztos vagyok benne, hogy ha ők az idény elejétől fogva velünk lettek volna, sokkal jobb eredményeket érhettünk volna el. 

Ezzel együtt egyértelmű, hogy a rossz eredményeket nem foghatjuk a sérültekre, mivel számos meccsünk volt, ahol nem voltunk képesek kihasználni az előttünk nyíló lehetőségeket, egyebek mellett a Roma elleni, hazai rangadón sem. Lehet, hogy egy csapat nem játszik jól, azonban ha nyer, ez senkit sem érdekel igazán, azonban ha jól játszol, s veszítesz, a kudarc miatt mindenki hangosan kritizál majd. Még rengeteg időnk van arra, hogy javítsunk, s hogy megpróbáljunk visszatérni a csúcsra, ami alapvető tartózkodási helyünk kell, hogy legyen. 

Amikor olyan dolgok történnek, mint a BL-kiesés, nehéz nyugodtan aludni, az ember ugyanis egész éjjel azon gondolkodik, hogy minek kellett volna máshogy történnie, ugyanakkor az efféle gödrökből mindig ki kell kecmeregnünk, mivel nagyszerű és erős keretünk van, emiatt pedig nem engedhetjük meg magunknak a szomorkodást. Holnap este fontos meccs vár ránk a PSG ellen, mivel be kell biztosítanunk az Európa-liga szereplést, ennek érdekében pedig az elmúlt találkozókon látott elszántsággal kell kifutnunk a gyepre, s 200%-ot kell nyújtanunk a kvalifikáció érdekében" – zárta gondolatait a dél-amerikai játékos.