Pjanić: "Hiányzik Olaszország"

sh8vxjgtim7khad3y14l.jpegA Barcelona középpályása, Miralem Pjanić mérkőzés előtti nyilatkozatában kijelentette, hogy nem érzi magát jól a katalánoknál, annak ellenére, hogy korábban ennek ellenkezőjéről beszélt, valamint szót ejtett a ma esti összecsapás kapcsán is, melyen a Barcelona sikeréért fog küzdeni, de elmondása szerint a Juventus továbbra is különleges helyet foglal el a szívében.

"Nem vagyok elégedett a jelenlegi helyzettel, több időt szeretnék a pályán tölteni" – mondta a középpályás.

A Juventus egykori játékosa papíron 60 millió euróért cserébe került a gránátvörös-kékekhez az előző idény nyári átigazolási időszakában, azóta pedig tizenegyszer lépett pályára, és bevallása szerint egyáltalán nem örül a kevés játékidőnek.

"Az őszintét megvallva, nem értem a jelenlegi helyzetet. Sokkal többet szeretnék játszani, érzem legbelül, hogy többet tudnék mutatni a játéktudásomból.

Amikor az edzőnek szüksége volt rám, mindig készen álltam. Jó formában voltam, és sok jó mérkőzést játszottam. Tanácstalan vagyok, nem tudom mit tehetnék többet, mindenesetre edzeni fogok, és továbbra is készen fogok állni.

Nem vagyok megelégedve a helyzetemmel, de nem is lehetek. A pályafutásom során sose akartam elfogadni azt, hogy ne játsszak, és ezután se fogom. Meglátjuk, mit hoz a holnap, játékra készen érzem magam, keményen edzek, és várok, mást nem nagyon tudok csinálni. Eléggé kellemetlen dolog, nem igazán szoktam meg ezt eddig."

A harminc éves bosnyák játékos kilenc szezont töltött el a Serie A-ban az AS Roma, valamint a Juventus színeiben, az ezen évek alatt szerzett emlékek pedig nagyon kedvesek számára.

"Nagyszerű éveket töltöttem el mindkét klubnál, a pályafutásomnak pedig rendkívül fontos része volt az Olaszországban töltött időm. Rendkívül kedves évek voltak ezek nekem. Őszintén, hiányzik Olaszország. Most a világ egyik legnagyobb csapatánál kell megfelelően teljesítenem. Már régóta ki akartam magam próbálni itt, a klub légkörével, és a csapattársaimmal viszont elégedett vagyok."

A Bianconeri egykori sztárja volt csapattársai ellen léphet pályára holnap a Camp Nouban, erről is kérdezték a labdarúgót.

"Az Öreg Hölgy mindenképpen a szívemben marad, ha lehetőségem nyílik rá, követni fogom őket, bármi is legyen a továbbiakban. Örültem a Bajnokok Ligája sorsolásának, viszont bánkódtam amiatt, hogy nem tudtam Torinóban pályára lépni a szurkolók előtt, de erre még biztos lesz lehetőségem. A legjobbat kívánom a Juventus csapatának, de holnap nyerni szeretnénk" – összegzett Pjanić.