Játékosok a Barça-Juve előtt

e.jpgA ma esti Bajnokok Ligája-rangadó előtt egy-egy játékos is nyilatkozott tegnap a vezetőedzők mellett, akik egyöntetűen kiemelték, hogy rendkívül nehéz összecsapásra számítanak, azonban csapataik célja egyértelműen a győzelem, ezért pedig mindent meg fognak tenni a Camp Nouban az este kilenc órakor kezdődő összecsapáson.

A Barcelona részéről Philippe Coutinho vett részt a katalán alakulat sajtótájékoztatóján, majd rögtön nyilatkozata elején kijelentette, hogy tisztában van a ténnyel, miszerint eddigi spanyolországi produkciója elmarad a reményektől, azonban leszögezte azt is, hogy a klub jelenleg átalakuláson megy keresztül, emiatt pedig senkinek sincs könnyű dolga az együttesnél.

"Tudom, hogy a teljesítményem mindeddig elmaradt az elvárttól" – kezdte mondanivalóját a brazil futballista.

"Természetes, hogy a Barçával kapcsolatos történések az egész világ figyelmét felkeltik, azonban bátran kijelenthetem, hogy sokat fejlődtem mentálisan, így sokkal jobban vagyok, és jóval erősebbnek tartom magam ebben a tekintetben, mint korábban.

A csapatunk jelenleg átalakuláson megy keresztül. Edzőt váltottunk, és sok játékost adtunk el, illetve szereztünk meg az elmúlt időszakban, melyek egy szemléletváltás részét képezik. Türelmesnek kell lennünk, és mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a dolgok minél hamarabb úgy működjenek, mint régebben."

A huszonnyolc esztendős labdarúgó szerint csapata azon dolgozik, hogy minél jobban legyenek, azonban ez nyilvánvalóan nem megy egyik pillanatról a másikra, ekképp mindenkinek türelemmel kell lennie a katalánok felé.

"Valahányszor elveszítesz egy fontos mérkőzést, a hangulat frusztrált lesz körülötted. Azonban úgy látom, mindenki változtatni szeretne ezen az állapoton. Én is erősebb vagyok mentálisan, mint korábban, a csapat pedig alig várja, hogy módosíthasson a helyzeten.

Máshogy kezdtem el dolgozni, mivel több erőre volt szükségem, minden szempontból. Vannak dolgok, melyek erősebbé tesznek, és felkészítenek arra, hogy fizikailag és mentálisan is jobb legyek" – zárta szavait a Liverpool és a Bayern München korábbi futballistája.

ea.jpgA Bianconeri futballistái közül Leonardo Bonucci adott nyilatkozatot Andrea Pirlo oldalán, aki leszögezte, hogy véleménye szerint a Torino elleni meccs második félideje egy új út kezdetét jelentette a Zebrák számára, akik ugyanazzal az agresszióval és győzni akarással lépnek majd pályára a katalánok ellen, mint szombaton.

"Ugyanolyan mentalitással kell rendelkeznünk, mint a derbi második játékrészében, vagyis töretlen agresszióval és győzni akarással kell majd futballoznunk. Ez egy új út kezdete, egy fordulópont lehet számunkra" – kezdte nyilatkozatát az olasz védő.

"A Bajnokok Ligája a nagy klubok megmérettetése. Ez a sorozat más motivációkat és érzéseket ad nekünk, mint a többi mérkőzés. Nehéz összecsapás lesz, azonban tudjuk, hogy az általunk képviselt tulajdonságokkal és értékekkel legyőzhetjük a Barcelona együttesét. Az első találkozón ez szinte csak Álvaro Morata centiméteres leshelyzetein múlott. 

Holnap este minden szükséges feltétel adott ahhoz az edzőnk és a saját részünkről, hogy jó mérkőzést játsszunk. A kedvező végkimenetel nagyban segíthetné a csapat fejlődését is.

A legfontosabb, hogy ugyanolyan szellemben futballozzunk, mint a derbi második félidejében. Ez azt jelentené, hogy ez a hozzáállás alapvetően bennünk van, és minden további mérkőzésen elő kell jönnie.

Az elmúlt napokban volt egy kis időnk edzeni, és beszélgetni a részletekről, melyek könnyen jó teljesítményt eredményezhetnek. Biztos vagyok benne, hogy egy olyan Juventust fogunk látni a pályán, melyet mindenki szeretne.

A Zebrák ideiglenes csapatkapitánya természetesen szót ejtett a Ronaldo-Messi rivalizálásról is, s mindkét futballistáról kijelentette, hogy jóval magasabb szinten állnak, mint a többi játékos, emiatt pedig nem véletlen, hogy az elmúlt másfél évtizedeben a sportág legjobbjainak számítottak.

"A mérkőzésen ismét találkozni fog a futball történetének két legnagyszerűbb játékosa. Nagyon boldog vagyok, hogy részese lehetek ennek az összecsapásnak. Nagyszerű meccs lesz, két földönkívülivel a pályán, akik egyéni célokat is szemük előtt tartanak majd.

Hogy miként állítjuk majd meg Messit? Remek csapatmunkával igyekszünk elérni ezt. Feltett szándékunk, hogy javítsunk a saját földönkívülink, Cristiano helyzetén.

Láttam már őt harcolni egy kihívás teljesítéséért, a győzelem vágya pedig alapvető értéket jelent Cristiano esetében. Ezt nem ma fedeztük fel, hiszen amióta csak itt van, példát képez a számunkra, és mindenki arra törekszik, hogy egy kicsit elsajátítson abból, amit képvisel, hogy ezáltal is fejlődhessünk" – zárta szavait a harminchárom éves labdarúgó.