Bonucci: "Csapatként kell dolgoznunk"

img_20201206_075826.pngA Derby della Mole mindig kemény összecsapásokat hozó története tegnap este újabb fejezettel bővülhetett, miután a Juventus együttese, szenvedve bár, de legyőzte a pocsék formát mutató Torino alakulatát egy kései fordítást bemutatva.

A vendégek a találkozó kilencedik percében jutottak előnyhöz Nicolas N'Koulou révén, majd az Öreg Hölgy labdarúgói Juan Cuadrado főszereplésével, Weston McKennie 77, illetve Leonardo Bonucci 89. percben szerzett találatával nyerték meg a meccset.

Az eseményeket követően a Bianconeri tegnap esti csapatkapitánya, Leonardo Bonucci értékelt az olasz sportsajtónak, nyilatkozatában pedig kijelentette, hogy csapata megajándékozta ellenfelét az első félidőben, azonban végül megtalálta önmagát, ennek révén pedig a Bikák fölé tudott kerekedni.

"Minden tiszteletem a Torinóé azok után, amit az első félidőben tettek, azonban ez azért alakulhatott így, mert mi nem voltunk összeszedettek" – mondta az olasz védő a Sky Sport Italia újságírójának.

"Rendkívül lassúak voltunk, nagyon sok párharcot vesztettünk el, és többször a labdát is eladtuk. Nagyrészt az ellentámadásaik során jelentettek veszélyt a kapunkra, de csak azért, mert mi engedtük nekik.

A második félidőben már úgy futballoztunk, ahogy azt mindig tennünk kéne. Erősek voltunk a szerelésekben, gyorsan mozgattuk a játékszert, illetve gyakran eltávolodtunk a labdától."

A győztes gólt jegyző harminchárom éves labdarúgó leszögezte, hogy a Juventus mindig is csapatként volt erős, és a továbbiakban is kizárólag csapatmunkával érhetik el az általuk kitűzött célokat.

"Férfiak vagyunk, ez az egyetlen, ami számít. Nem kell részleteznem, amiket egymás között mondtunk, azonban tudtuk, hogy amit a szünet után kihoztunk magunkból, arra minden egyes mérkőzésünkön szükség van.

A csapatmunka tette lehetővé, hogy sikereket érjünk el az elmúlt évek során, ezt pedig újra felfedeztük a második félidőben. A gólom lehetővé tette számunkra, hogy nyerjünk, továbbá magabiztosabbnak érezzük magunkat, de ha nem vesszük elő magunkból a kellő vágyat, nem mutatjuk ki a szívünket és az elszántságunkat az előttünk tornyosuló akadályok leküzdésére, akkor egész nap ülhetünk itt jelentéktelen dolgokról csevegve, miközben nem jutunk sehová" – összegzett Bonucci.