Játékosok a mérkőzésről

img_20201203_080109.pngAz Öreg Hölgy tegnap esti, magabiztos sikerét követően magától értetődően megszólaltak az olasz rekordbajnok egyes játékosai is, akik általában véve kiemelték, hogy örülnek a győzelemnek, ám a következőkben már a Torino és a Barcelona elleni összecsapásokra koncentrálnak, melyek sokkal nagyobb téttel bírnak, s folytatják a megkezdett utat a továbbiakban is.

Leonardo Bonucci, aki tegnap a Juventus csapatkapitányaként lépett pályára az ismét sérülést szenvedő Giorgio Chiellini helyett, kiemelte, hogy csapata jó úton jár, de még hosszú időbe telik a teljes kibontakozásuk, valamint szót ejtett a katalánok elleni mérkőzésről is.

"Jó mérkőzés volt, elértük a célunkat, de most el kell mennünk Barcelonába, és egy még nagyszerűbb produkciót nyújtanunk. Szükségünk volt erre a meccsre a magabiztosságunk és az önbizalmunk növelése miatt, illetve fontos találkozó volt a sok fiatal játékosunk számára is" – mondta a Sky Sport Italiának. 

"Nem lesz könnyű három gólt szerezni a Barcelona ellen, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy megszerezhessük az első helyet a csoportban.

Tudjuk, hogy van egy út, és egy folyamat, melyen végig kell haladnunk. A cél az volt, hogy kvalifikáljuk magunkat a nyolcaddöntőbe, és végig nyitott legyen előttünk a csoportelsőség lehetősége, ezt pedig el is értük. Most megpróbáljuk befejezni a munkánkat."

A meccset megelőzően azonban korántsem mutatott meggyőző formát a fekete-fehér alakulat, mivel a Serie A legutóbbi játéknapján csak döntetlent tudtak játszani a Benevento ellen.

"Úgy gondolom, hogy jó úton járunk, de tekintve, hogy nem rendelkeztünk igazi pihenési lehetőséggel, illetve előszezonnal, vagy a szükséges edzésprogrammal, értelemszerű, hogy a kezdő és a keret összeállítása állandóan változik.

Nem szabad pontokat hullajtanunk ilyen csapatok ellen, természetesen továbbra is minden tisztelettel a Crotone és a Benevento, továbbá a szurkolóik iránt. Mindazonáltal tudjuk, hogy ezek olyan fejlődési szakaszok, melyeken keresztül kell jutnunk, megtéve a különböző lépéseket.

Minden csapattársamnál látom a vágyat a fejlődésre és a növekedésre. Ha vetünk egy pillantást Európa topcsapataira, mindannyian küzdenek."

Cristiano Ronaldo ma este megszerezte pályafutásának 750. gólját, ennek kapcsán is kérdezték az olasz futballistát.

"Olyan érzésem van, mintha minden játék egy újabb örömünnep lenne Cristiano rekordjai miatt! Hatalmas dolog, hogy jelen lehetünk egy rendkívüli karrier mérföldköveinél" – zárta szavait a védő.

Az idei átigazolási szezonban visszatérő, majd Torióban régi önmagát meglelő Álvaro Morata ismét gólt szerzett, így pedig már 9 találatnál jár a szezonban, melyek közül hatot a Bajnokok Ligájában lőtt.

"Újabb, nagyon fontos győzelmet arattunk. A mérkőzések végén mindig hiányolunk néhány lehetőséget, melyek döntetlenhez, vagy gólok bekapásához vezettek a találkozón. Mindössze annyit kell tennünk, hogy jobban odafigyelünk, és minden rendben lesz" – szögezte le a spanyol center.

"Hogy mi a helyzet a fiatal játékosainkkal? Senki sem úgy születik, hogy egyből szembe tud nézni a felmerülő kihívásokkal. Sok új futballistával rendelkezünk, emiatt normális, ha idő kell az alkalmazkodáshoz, viszont ennek lehetőség szerint gyorsan végbe kell mennie.

Sajnálatos módon nem játszhatok a következő bajnoki találkozón. Elnézést kérek a játékvezetőtől a mondat miatt, melyet félreértett, sosem a sértegetés volt a szándékom, de lehet, hogy nem jól használtam a kínos kifejezést, amire a büntető kapcsán utaltam" – jelentette ki.

Cristiano Ronaldo újabb rekordja után a közösségi médiában üzent rajongóinak, melyben köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik segítették az útja során, továbbá jelezte, hogy készen áll az újabb kihívásokra.

"750 gól, 750 boldog pillanat, 750 mosoly a támogatóink arcán. Köszönöm minden játékosnak és edzőnek, aki segítséget nyújtott abban, hogy elérjem ezt a számot, és köszönöm az összes méltó ellenfelemnek is, akik arra késztettek, hogy minden nap keményebben és még keményebben dolgozzak. De mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani az én csodálatos családomnak, akik mindig jelen voltak a legjobb és a legrosszabb pillanataimnál egyaránt. A következő cél a 800! Mindent bele! Fino Alla Fine!"