Lucescu: "Pirlónak időt kell adni"

lucescu_pirlo.jpgA Dinamo Kijev és a Juventus holnap ismét összecsapnak a Bajnokok Ligájában, s az ezúttal Torinóban vendégeskedő ukrán alakulat mestere, Mircea Lucescu ennek kapcsán beszélt a sajtónak több, a két csapatot illető kérdésről, reagálva az utóbbi napok Andrea Pirlóval kapcsolatos, rendkívül ellentmondásos híreire is.

Ugyan a Bianconeri már kvalifikálta magát a legrangosabb európai kupasorozat legjobb 16 csapata közé, az ukrán fővárosi együttes előtt még fontos próbatételek állnak, ugyanis az Európa-ligában való folytatásért meg kell küzdeniük a magyar rekordbajnok Ferencvárossal, ehhez pedig egy Juventus elleni jó szereplés jelentheti az első lépést.

"Az első találkozásunkkor a Juve jó benyomást tett rám" – jelentette ki a román tréner a Tuttomercatoweb kérdésére válaszolva.

"Szoros mérkőzés volt, de végül a torinóiak egyéni kvalitásai különbséget tudtak alkotni, így 2-0-ra kikaptunk tőlük. Egy olyan nagy csapat, mint a Juventus, két kezdőt is ki tud állítani a labdarúgóiból. Ezért figyelmeztettem a játékosaimat, hogy a továbbjutásuk ellenére ugyanazzal az éhséggel fognak futballozni.

Az olyan együttesek számára, mint a Barcelona és a Juventus, egyedül a győzelem a fontos, ez pedig különösen igaz a Bajnokok Ligájában."

A szakember, az Andrea Pirlo felnőtt pályafutásának első mestere volt a Bresciában, kinyilvánította, hogy véleménye szerint az Öreg Hölgy szurkolóinak türelmesnek kell lenniük az egykori középpályással, aki kiváló edző lesz idővel.

"Pirlónak időt kell adni. Olaszországban mindig túl sokat foglalkozunk ezekkel a kérdésekkel, az edzők pedig mindig bűnbakokká válnak. Pirlo még fiatal a szakmában, és egy remek játékosokkal teli öltözőt kell irányítania, ezért eléggé kényes helyzetben van.

Ennek ellenére meggyőződésem, hogy a tehetsége, valamint a játékról alkotott elképzelései révén sikeres lesz, hiszen már játékosként is ezek jellemezték, és idővel a stílusjegyek meg fognak jelenni a kispadnál is. Úgy vélem, Pirlo előtt edzőként is nagy jövő áll."

Lucesu mindemellett leszögezte, hogy út látja, a Zebrák együttesének sokszor balszerencséje volt a szezon eddig részének több kulcspillanatában is, ugyanakkor rámutatott, hogy saját csapatának is van hova fejlődnie.

"A Juve rendkívül támadó szellemiségű futballstílust képvisel. Nekünk is javulnunk kell az elmúlt meccshez képest, de a Bianconeri is hibázott velünk szemben. Általában azonban megállapítható, hogy a csapatuk több esetben igencsak balszerencsés volt a 2020-21-es szezon eddigi részében" – zárta szavait a tréner.