Alex Sandro: "Tudjuk, miben kell fejlődnünk"

0_gettyimages-1264550546.jpgA holnapi, Dinamo Kijev elleni mérkőzés előtt megrendezett sajtótájékoztatón a csapat vezetőedzője, Andrea Pirlo mellett ezúttal a sérüléséből a novemberi válogatott szünet után visszatérő, s a Ferencváros ellen a teljes találkozót végigjátszó Alex Sandro kapott helyet, aki nyilatkozatában beszélt a Juventus helyzetéről, illetve saját állapotáról is, kijelentve, hogy véleménye szerint nem sok idő kell az Öreg Hölgy valódi kibontakozásához.

"Szinte csak az eredmények hiányoznak a játékunkból" – kezdte mondanivalóját a brazil védő a Juventus TV-nek.

"Eredményesen dolgozunk és folyamatosan fejlődünk. Mindazonáltal, a Juventusnál tisztában vagyunk azzal, hogy ha nem nyerünk, akkor az már önmagában is nagy problémát jelent. Jó úton járunk, tudjuk, hogy milyen téren kell javulnunk, és én is elérhető vagyok, valamint jobban is érzem magam."

Az Öreg Hölgy rengeteg kritikát kapott a sajtótól amiatt, hogy mentálisan gyengének tűnik az együttes, azonban a huszonkilenc éves futballista úgy gondolja, továbbra is változatlan motivációval lépnek pályára.

"Mindannyiunk mentalitása, így az enyém is ugyanaz maradt. Megértettük, hogy mit kíván tőlünk az edzőnk, és tisztában vagyunk azzal, hogy javítani kell egyes dolgokon. Holnap jó meccset szeretnénk játszani, amelyhez nagy koncentráció és magabiztos labdabirtoklás szükséges, de helyesen kell mozognunk a játékszer hiányában is."

A labdarúgó, aki 2015 óta áll tartozik a Zebrák alakulatához, ahová a Porto együttesétől érkezett, a szezon eleje óta sérüléssel küzdött, november 21-én, a Cagliari ellen kapott ismét lehetőséget csereként, elmondása szerint pedig rendkívül boldog a visszatérés miatt.

"Hosszú sérülésem volt, ami sok nehézséget állított elém. Mostanra már jól érzem magam, és jó edzésmunkát végeztünk. Tudom, hogy még kell némi idő a teljes felépüléshez, de készen állok a folytatásra.

Fontos, hogy a csapat rendelkezzen tapasztalt játékosokkal is. Remélem, hogy tudok segíteni a társaimnak, de mindenki meg szeretné mutatni az értékeit és a kvalitásait.

A Bajnokok Ligájában minden egyes mérkőzés nehéz, és mindig óvatosnak kell lennünk. Biztosak vagyunk benne, hogy nehéz összecsapás előtt állunk, mert tanulmányozták a játékunkat, de úgy vélem, jó produkciót nyújtunk majd. Holnap előre kell lépnünk a minőség terén, úgy a védelemben, mint a középpályán és a támadósorban.

A Juventus mindig, minden sorozatban a döntőt célozza meg, és minden meccsen a győzelemre törekszik. Tudjuk, hogy ez egy hosszú út, de minden adott ahhoz, hogy kellőképpen felkészüljünk" – zárta szavait a dél-amerikai labdarúgó.