Játékosok a mérkőzésről

fradi_juve.jpgA Juventus tegnap esti győzelmével bebiztosította továbbjutását a Bajnokok Ligája legjobb tizenhat csapata közé, azonban ezt korántsem magabiztos játékkal tette a magyar rekordbajnok Ferencvárossal szemben, mivel először a zöld-fehérek jutottak vezetéshez Myrto Uzuni révén, majd Cristiano Ronaldo és Álvaro Morata találata kellett ahhoz, hogy a Bianconeri meg tudja fordítani az összecsapás eredményét.

A találkozó kapcsán mindkét oldalról több futballista kinyilvánította véleményét. A Zebrák együtteséből elsőként a győztes gólt az utolsó percekben megszerző spanyol center nyilatkozott, aki kijelentette, hogy rendkívül örült a sikernek, és hogy boldognak érzi magát régi-új együttesénél.

"Bonyolult mérkőzés volt, de tudjuk, hogy minden meccs nehéz a Bajnokok Ligájában. Mindazonáltal csak a győzelmünk számít, hiszen ebben a sorozatban egyetlen pillanatnyi kihagyás is elég a kieséshez."

Morata a gólján kívül is jól teljesített, hiszen egy nagy lehetőséget is teremtett Cristiano Ronaldo számára, melyet Dibusz Dénes csak hatalmas bravúrral tudott hárítani, ráadásul egy kapufát is rúgott.

"Semmi sem változott meg bennem, mindig azt vallottam, hogy az egész karriered során tanulsz. Mostanra teljesebb játékosnak gondolom magam,mint 22 évesen, amikor csak akkor összpontosítottam, ha a labda a közelembe került, most azonban máskor is jobban koncentrálok, mivel minden egyes labda meghatározó lehet. Ma még egy lehetőségem volt, mikor a kapufát találtam el, de a gólnál nekem volt szerencsém " – állapította meg.

Matthijs de Ligt, aki a jelentős kihagyás ellenére tegnap is megbízhatóan játszott, megerősítette Andrea Pirlo arra vonatkozó szavait, hogy a csapat lassan járatta a játékszert, így nem tudott eléggé veszélyes lenni.

"Nagyon nehéz összecsapás volt, mivel a Ferencváros kiválóan futballozott, és szorosan zárták a sorokat, így nehéz volt megtalálni a társakat" – nyilatkozta a Sky Sport Italia műsorában.

"Fontos lett volna a labda gyors járatása, és a bátrabb játék, de nem tudtunk elég gólhelyzetet teremteni. A góljuk előtt én is hibát követtem el, viszont még mindig nagy technikai potenciál rejlik a csapatban, tehát amikor nem járatjuk elég gyorsan a játékszert, valamint rövid passzokkal próbálkozunk, megkönnyítjük az ellenfelek dolgát."

A szintén sérülésből visszatérő Alex Sandro először volt kezdő a szezonban, s örült annak, hogy egy teljes mérkőzést végigjátszhatott a budapesti alakulat ellen, s mindezt győzelem mellett tehette.

"Nagyon boldog vagyok, hogy újra kilencven percet játszhattam. A csapat rengeteget segített nekem, a Misterrel az élen. Nehéz ilyen sokáig nem futballozni, de örülök a győzelemnek, és annak, hogy mindenki ilyen elkötelezetten áll hozzá a dolgokhoz. A szerepköröm is egyértelmű, mindig az a cél, hogy a szélekre lépjek föl."

A zöld-fehérek részéről a találkozón több nagy bravúrt is bemutató kapus, Dibusz Dénes adott nyilatkozatot, aki csalódottságának adott hangot a végeredmény miatt, kijelenve, hogy ez az eredmény egy minitragédia a Fradiak.

„Végig meccsben voltunk a Juventusszal, több olyan támadást is tudtunk vezetni, amire készültünk. Az olaszoknak nem sok lehetőségük volt Ronaldo gólján kívül az első félidőben. A másodikban már kevesebbet birtokoltuk a labdát, kevesebb támadást vezettünk, az energiát felemésztette a védekezés, de szervezettek maradtunk, így alig volt lehetőségük. Megérdemeltük volna az egy pontot.

Morata a mozgásommal ellentétesen visszafejelte a labdát, próbáltam kézzel-lábbal hárítani, de besodortam a labdát. Ez egy minitragédia, 92 percen keresztül jól végeztük a dolgunkat, néha kis szerencsével, de tartottuk a döntetlent. Egy picit már elhittük, hogy megvan ez a pont, így rosszabbul érint, mintha tíz perccel a vége előtt kaptuk volna a gólt" – összegzett a magyar válogatott hálóőr.

Dibusz nyialtkozatának forrása a hvg.hu vonatkozó cikke.