Bergomi: "A Juve nem meggyőző"

1552645278560_png--beppe-bergomi-fuori-onda-sconfitta-inter-web-impazzito-.PNGAz Inter egykori ikonikus védője, Giuseppe Bergomi egy friss nyilatkozatában arról beszélt, hogy számára a Milan csapata sokkalta meggyőzőbb teljesítményt nyújt idén, mint a Juventus, illetve ahhoz is ragaszkodik, hogy a kék-feketék védőjét, Achraf Hakimit más poszton kellene alkalmaznia Antonio Conténak. 

"A Juventus még egyáltalán nem győzött meg engem, különösen a nagy jelentőségű mérkőzéseken nem" – mondta a milánói alakulatnál összesen 754 találkozón lehetőséget kapó egykori olasz futballista a Sky Sport Italiának. 

"Velük ellentétben a Zlatan Ibrahimović-csal felálló Milan igen meggyőző futballt mutat be, illetve ebben a szezonban már legyőzték az Intert és a Napolit is. Egyértelműen a svédet tartom nagyobbra, mint Cristiano Ronaldót. A Juventus a nagyobb együttesek közül csak a Romával és a Lazióval játszott eddig, de egyik mérkőzést sem voltak képesek megnyerni.

A szezon elején az volt az érzésem, hogy a Milannak jó idénye lehet, és úgy vélem, hogy a legjobb négy közé kerülnek. Paolo Maldini pontosan tudja, hogy milyen jó csapatot épített. A Rossoneriben olyan játékosok vannak, akik állandóan robotolnak a pályán, emellett nehéz nekik gólt lőni, és kellő önbizalommal vannak felruházva."

Az 1982-ben a z Azzurrival világbajnoki trófeát nyerő, Beppe becenévre hallgató korábbi labdarúgó mindezek mellett azt is kijelentette, hogy az Internek még sokat kell tennie azért, hogy felzárkózhasson a szűken vett élmezőnyhöz. 

"Feltétlenül javulniuk kell még. Például mindenki számára világos, hogy Hakimit másképpen kell használni. Nem szabad a lábára adni a labdát kulcshelyzetekben, különben hátrafele passzolna. 

Ami Christian Eriksent illeti, ő egész egyszerűen egy más típusú játékos, aki arra törekszik, hogy kicselezze a védőket. Nem hinném, hogy Antonio Conte forradalmat hozott volna az Interhez. A csapatnak rendbe kell szednie magát, nincs idő a kísérletezgetésre. A védelmi vonaluk pedig túl lassú ebben a szezonban, ezen is muszáj változtatni" – szögezte le.