Rabiot: "A Juve érettebbé tett"

rabiot_vs_portugal.jpgA Juventus francia középpályása, az elmúlt időben egyre jobb teljesítménnyel szolgáló Adrien Rabiot arról beszélt, hogy a Bianconerihez való, 2019 nyarán történt csatlakozása óta játékosként és emberként is felnőttebbnek érzi magát, ebben pedig nem kis szerepe van a torinói csapatnak, illetve az együttesben tapasztalható légkörnek. 

Az Öreg Hölgy csapatában mindezidáig 46 tétmérkőzésen szóhoz jutó, ezeken pedig két nagyszerű gólt szerző játékos tegnap kezdőként lépett pályára a Nemzetek Ligájában lejátszott Portugália-Franciaország mérkőzésen, ahol kiválóan futballozott, mivel egy assziszttal és két kulcspasszal vette ki részét a Cristiano Ronaldóval felálló luzitánok 1-0-ra való legyőzéséből. 

"A Juventushoz való csatlakozás, illetve az ezzel járó környezetváltozás miatt úgy érzem, hogy felnőttem, s teljesebb játékosnak, illetve más embernek érzem magam" –jelentette ki Rabiot a Telefoot és az RTL munkatársainak. 

Bár a korábbi PSG-futballista 2018-ban feldühítette a francia válogatott szövetségi kapitányát, Didier Deschamps-ot, mikor megtagadta, hogy a kezdődő világbajnokságon csupán a kispadon szerepeljen, emiatt pedig távoznia kellett a nemzei csapatból, elmondása szerint maguk mögött tudták hagyni a korábbi problémákat. 

"Látható a különbség, amit például a Franciaország számára lejátszott mérkőzéseimen nyújtott teljesítményem is alátámaszt. Türelmesen vártam, hogy mikor jön el ismét az én időm, és tisztáztam a dolgaimat az edzőmmel is. 

Elégedett vagyok a mindennapjaimmal, mind a pályán, mind pedig a pályán kívül. Hagytam, hogy a kritikusok azt mondják, amit akarnak, hiszen nekem ez semmit sem jelent, mert tudom, hogy szeretek a válogatottban játszani, és örömmel, valamint eltökélten érkezem ide, hogy megtartsam a kezdőcsapatban elfoglalt helyem" –összegzett a huszonöt éves játékos.

deschamps_didier.jpgMindezek után a Les Bleus együttesét irányító Deschamps is megszólalt Rabiot-val kapcsolatban, s a szakember is elismerte, hogy játékosa sokat fejlődött az Öreg Hölgynél, ahol véleménye szerint a lehető legjobb helyen van. 

"Jelentősen érettebbé vált. Voltak nehéz pillanatai a PSG-vel való összetűzése után, és a Juvénél való kezdet sem volt számára egyszerű. Nem mondhatom, hogy teljesen átalakult, de sok tekintetben egy teljesen más játékos, mint aki volt. 

Most ismét bizalom van közöttünk, és folytatjuk az ügyeink megbeszélését. Nem kérdőjelezi meg, ha hátrébb, vagy fentebb, esetleg a jobb- vagy a bal oldalon kell játszania. Megvannak a képességei az alkalmazkodáshoz."

Deschamps, aki játékosként 1994 és 1999, edzőként pedig a másodosztályban eltöltött 2006-2007-es szezonban állt a Juventus alkalmazásában, leszögezte, hogy nem lepődött meg az Öreg Hölgy Rabiot-ra gyakorolt jótékony hatásán. 

"Ismerem a klubot, amelyben játszik. Mikor ott vagy, gondolkodás nélkül megteszed, amit mondanak neked. Ha erre nem vagy hajlandó, akkor távozhatsz. 

Lehet, hogy ezt az alapelvet kezdetben nem értette meg eléggé, azonban mostanra elsajátította. Nem felejthetjük el a múltat, de mindig előre kell tekintenünk. Ha őt jelölöm a kezdőbe, azért teszem, mert úgy gondolom, hogy játszania kell."