Scaloni: "Dybala nehéz időket él át"

scaloni_on_dybala.jpgAz argentin válogatott szövetségi kapitánya, a korábban többek között a Lazióban, valamint az Atalantában is megforduló Lionel Scaloni a mostani válogatott szünet idején adott nyilatkozatában kijelentette, hogy a dél-amerikaiak kiválósága, ám a nemzeti csapatban eddig rendkívül kevés lehetőséget kapó Paulo Dybala nehéz időkön megy keresztül. 

Bár a Juventus tízese eredetileg meghívót kapott a válogatott keretébe, húgyúti fertőzés következtében mégis Torinóban kellett maradnia, mely már sokadik egészségügyi problémája a utóbbi hónapokban a koronavírus-fertőzés, az izomsérülés, továbbá az előző bajnoki szünetben összeszedett gyomorbántalmak után. 

"Dybala egy olyan srác, akit nagyra tartunk, a hiánya pedig igen súlyos számunkra" –mondta a negyvenkét éves edző az argentin együttes sajtótájékoztatóján.

"Rendkívül hiányzik nekünk, hiszen szükségünk van rá mind a pályán, mind pedig azon kívül, a csapat szempontjából is. 

Azonban sajnos Paulo egyáltalán nincs jól, és el kell mondanom, hogy nagyon bántott minket, amikor olyan állapotban kellett látnunk őt, mint amilyenben volt."

Bár Dybala sokak szerint azért nem kapott eddig sok lehetőséget, kezdőként pedig szinte egyáltalán nem jutott szóhoz, mert a csapat elsőszámú sztárjával, Lionel Messivel nagyjából megegyező pozícióban játszik, Scaloni azt hangsúlyozta, hogy a Bianconeri reménysége nagyon fontos az együttes szempontjából, a fent említetteken kívül pedig futballistaként is sok lehetőséget ad a kapitánynak. 

"Paulót a techinkai fejlettségén túl is sokra becsüljük. Sajnos jelenleg nehéz időket él át, ezért pedig meg kell próbálnunk minél közelebb maradnunk hozzá.

Fontos embernek tekintjük őt, és nagyon várjuk vissza, ahogy egyébként mindenki mással is tettük mindig. Ölelést küldök neki" –zárta mondanivalóját a szakember.