Mattia Grassani: "A Napoli vezetősége nem adja fel"

mattia-grassani.jpgA Napoli ügyvédje, Mattia Grassani kijelentette, hogy nem adják fel az ügyet a 'rendkívül kemény' döntés után. A Partenopei büntetést kapott az FIGC-től, miután nem jelent meg a kiírt időpontban a Juventus elleni párharcon, így a Zebrák javára jóváírták a 3-0 győzelmet, míg a déliek egy pont levonást kaptak

A FIGC legfelsőbb bírósága nemcsak azt az érvelését utasította el, hogy a büntetés indokolatlan volt, de a nápolyi klub feljebbvalóit okolta a kialakult helyzetért.

"Rendkívül szigorú, és kemény döntés született, amit a Napoli nyíltan elutasít" –nyilatkozott a RAI News 24-nek.

"Az ítélet még súlyosabb lett, mint az előző volt, és ez nagy csalódást okozott nekünk, mert úgy gondoltuk, hogy bizonyítékokkal szolgáltunk a bírák meggyőzésére, arra vonatkozóan, hogy a Napoli nem tagadta meg a mérkőzés lejátszását, inkább nem játszhatta le azt. 

A kifejtett érvelésből kiderül a szabadalmi igazságtalanság, amely mindenkit felháborít a Napolinál, Aurelio De Laurentiis elnöktől kezdve az irodistákig.

A Napolinak nem volt más választása a mérkőzést megelőző kaotikus órákban, mivel két helyi egészségügyi hatóság és a campagnai regionális közgyűlés határozatai voltak a kezünkben, amelyek megtiltották az utazást.

A Napoli soha nem adja fel. Ez a döntés sért bennünket, és az igazságszolgáltatás harmadik szintjéig is el fogjuk vinni az ügyet, amely a CONI bíróság, majd végül a TAR-ig, és az államtanácsig is."