A Fradi játékosai a Juventus elleni meccsről

lovrencsics_gergo.jpgA Juventus következő ellenfelének, a Ferencvárosnak két játékosa, Lovrencsics Gergő és Tokmac Chol Nguen egy háromperces videóban válaszolt a FradiMédia kérdéseire. 

Az összecsapást a Puskás Arénában rendezik meg, a magyar rekordbajnok villámléptű norvég szélsője pedig ámulattal mesélt erről a létesítményről az első ott történő edzés után:

"Ez a stadion az egyik legszebb, amit valaha láttam, pedig már sok szép helyen játszottunk, elég csak a Camp Noura gondolni, de nekem nagyon elnyerte a tetszésem. Most az edzés alatt megtapasztalhattuk milyen pálya vár ránk, az edző azt hangsúlyozza, hogy nem kell félnünk, nem a Bajnokok Ligája győzelem a célunk, élveznünk kell a szereplésünk minden percét. Itt a lehetőség, hogy megmutassuk magunkat."

A fővárosi egyesület kapitánya hosszabban beszélt arról, hogy hogyan készülnek a Juventus ellen, milyen mentalitással fognak kiállni, és azt is elmondta, hogy csak és kizárólag csapatként játszva reménykedhetnek jó eredményben.

"Láthattuk, hogy holnap hol fogunk játszani, próbáljuk elképzelni azt a 20 ezer embert, ahogy itt fog minket támogatni, így most a legfontosabb az, hogy a hétvégi bajnokit  tényleg ki tudjuk pihenni. Még itt van kicsit több, mint egy nap erre. Készülünk, mind fizikálisan, mind mentálisan.

Megvan az, amit játszani szeretnénk, a mester már elmondta, gyakoroltuk edzésen. Mindenkinek a saját legjobbját kell hozni és csapatként kell működnünk, mert ez a Bajnokok Ligája, itt papíron minden csapat jóval esélyesebb nálunk, viszont mi az előző két mérkőzésen sem feltartott kézzel mentünk ki, és most sem úgy fogunk, azért mert a Juventus, meg Cristiano Ronaldo jön. Saját játékunkat szeretnénk játszani, és minél jobb eredményt elérni holnap. Nem tudni, hogy ők mennyire gondolják komolyan ezt a mérkőzést, a legjobb kezdő tizenegyükkel állnak ki, vagy esetleg rotálni fognak, vagy fiatalokat tesznek be egy-két helyen, mi úgy készültünk, hogy a legjobb kezdőjükkel jönnek. Megkaptuk az utasításokat, hogy kire kell figyelni, hogyan, milyen értelemben,  úgyhogy tényleg csapatként tudunk eredményesek lenni, nem egyénenként."

A Ferencváros szlovén válogatott játékosa, Miha Blažič szintén kedden nyilatkozott, azonban ő az ilyenkor szokásos sajtótájékoztató keretein belül:

"Nagyon várjuk a szerdai meccset, tudjuk jól, hogy Európa és Olaszország legjobb csapatával fogunk megmérkőzni. Szeretnénk a legjobbunkat nyújtani holnap a pályán."- kezdte a mondanivalóját a hátvéd, aki szót ejtett arról is, hogy valóságos számukra ez az összecsapás.

"Nagy megtiszteltetés ilyen játékosok ellen pályára lépni egy ilyen stadionban, ez volt mindegyikünk álma, ezért a folytatásban is keményen dolgozunk majd."

Nyilatkozatát azzal zárta, hogy ha az UEFA szabályai megengednék, akkor Cristiano Ronaldót szerezné meg a Ferencvárosba, és még hozzátette azt is, hogy minden egyes találkozó előtt jellemző rá, hogy egyfajta pozitív izgalom keríti hatalmába, egy ilyen összecsapás előtt, mint amilyen a Juventus elleni, ez az érzés egy fokkal erősebb.

A nyilatkozatok a Ferencvárosi Torna Club hivatalos oldaláról származnak.