Allegri: "Meg akarjuk nyerni az Európa-ligát"

allegri_vs_psg.jpgA Juventus idei utolsó BL-meccsét Leonardo Bonucci egyenlítő találatának ellenére is 1-2-es vereséget szenvedett a PSG ellen, azonban mivel a Benfica idegenben 1-6-ra legyőzte a Maccabi Haifa együttesét, a torinói gárda tavasztól az Európa-ligában folytathatja nemzetközi menetelését. A találkozót követően az Öreg Hölgy mestere, Max Allegri is értékelte a látottakat, kijelentve, hogy az EL megnyerése alapvető céllá vált a csapat számára, s hogy hamarosan több fontos, ám korábban sérüléssel bajlódó játékos is vissza fog térni a pályára az év utolsó mérkőzéseire. 

"Ma este jó meccset játszottunk, kiváló labdarúgókkal, akik kevés nemzetközi tapasztalatuk ellenére is nagyszerűen futballoztak. Sajnálom, hogy nem sikerült kiharcolnunk a győzelmet, azonban ezzel együtt is kvalifikáltuk magunkat az Európa-ligába, bár holnaptól fogva még nem ezzel, hanem a bajnoki küzdelmekkel kell foglalkoznunk, ahol nagy elszántsággal és dühvel kell visszatérnünk a munkához, s ráfordulnunk a sikerek útjára. Bizonyos szempontból elégedett vagyok, mivel bejutottunk az EL rájátszásába, mely sorozat megnyerése ekképp egyik legfőbb célunkká vált, azonban a kiesés miatt érzett csalódottság és harag továbbra sem szűnt meg bennem" – fogalmazott a Mediaset Infinity munkatársának. 

"Federico Chiesa tegnap jó edzésmunkát végzett, ami miatt úgy gondoltam, hogy jó döntés lenne ma pályára küldeni őt, ám bevallom, pszichológiai tekintetben voltak bennem kérdések azt illetően, hogy helyes-e bevetni egy olyan játékost, aki az elmúlt tíz hónapban nem léphetett pályára tétmeccsen. Mivel Fede rendkívüli nyugalmat és higgadtságot mutatott, úgy határoztam, hogy leültetem őt a kispadra, végül pedig néhány perc erejéig még a gyepre is kifuthatott. 

Szélsőnk nem is okokozott csalódást, elvégre eredményesen használta ki a neki jutó perceket, s a tőle megszokott, okos és kitűnő megoldásokból is felvillantott párat. Chiesa hatalmas vággyal rendelkezik, s mindenképpen jobbá szeretné válni, mint amilyen sérülése előtt volt, ezért pedig a világbajnoki szünet ideje alatt arra kell törekednünk, hogy megfelelő módon menedzseljük érzéseit, s hogy kellő időt szánjunk taktikai és erőnléti fejlődésére is, hogy januártól fogva ismét a legjobb formája szerint tudjon teljesíteni. 

Az elmúlt hónapokban rengeteg gondunk adódott a különféle sérülésekből, melyeknek egy része izomprobléma volt, s bár ezekkel még tudtunk mit kezdeni, a traumás sérüléseknél minden egyes orvosi csapat tudománya megállna. Vasárnap este ismét egy nagyon nehéz meccs vár ránk az Inter ellen, mely gárda továbbra is Olaszország legerősebb alakulatának számít, ami miatt alapvetően egy nagy jelentőséggel bíró, s kényes összecsapásra számítok. Jó hír, hogy Gleison Bremer és Ángel Di María ismét a keret tagjai lehetnek majd a meccsen, s ha minden jól megy, ugyanez fog vonatkozni Dušan Vlahovićra is, míg Leandro Paredes hétfőn csatlakozhat ismét az együtteshez" – összegzett a szakvezető.