Pirlo: "Ronaldo nem lesz kezdő holnap"

pirlo.pngA Juventus vezetőedzője, Andrea Pirlo a holnap 15 órakor kezdődő, Spezia elleni idegenbeli meccs kapcsán adott nyilatkozatot a sajtónak, melyben elmondta, hogy a koronavírusból frissen kigyógyuló Cristiano Ronaldo holnap még valószínűleg nem kezdőként fog lehetőséghez jutni, míg Paulo Dybala számára ez csupán fizikai állapot kérdése. 

"Nem valószínű, hogy a kezdő tizenegyben kap majd helyet. Az is fontos, hogy csak egyszerűen velünk legyen, azonban nem a csapattal edzett, csak otthon készülhetett, viszont ez korántsem ugyanaz, mintha a pályán tette volna."

A Bianconeri egyéb hiányzóinak ügyében is szót ejtett, ekképp beszélt de Ligt és Bonucci kapcsán, ismertetve helyzetüket, s visszatérésük lehetséges időpontját is. 

"Sajnos Matthijs de Ligtnek még néhány hetet várnia kell, mivel a vállműtétét követően beszélt egy szakemberrel, aki azt tanácsolta neki, hagyjon még időd a pályára lépésig. Minden jól megy, már velünk dolgozik, de még némi időre van szüksége. 

Leonardo Bonucci játszani fog, tegnap külön edzésmunkát végzett, de jól érzi magát. Giorgio Chiellini ellenben még nem áll rendelkezésünkre, ő Torinóban fog maradni."

Az Öreg Hölgy az utóbbi hetekben korántsem játszik jó formában, mivel egymást követően kétszer ért el döntetlent a bajnokságban, a Bajnokok Ligájában pedig hazai pályán 0-2-es vereséget szenvedett a Barcelona együttese ellen. 

"Megfelelő összhangra van szükség a játékosok között, akik eddig nem sokat dolgozhattak egymással. Folytatjuk a munkát, de agresszívabbnak kell lennünk, s a pillanatban, mikor elveszítjük a labdát, már törekednünk kell annak visszaszerzésére. 

Amióta itt vagyok, még sosem állt rendelkezésemre a teljes keret, egyetlen edzésen sem. Nem vagyunk elégedettek az eredményekkel, ellenben megfelelőnek véljük a futballisták szemléletét és munkabírását" –szögezte le a Maestro. 

"Nem lep meg a rám nehezedő nyomás, mivel immár húsz éve élek folytonos reflektorfényben. Ha valamit, akkor ezt már megszoktam, s nem érdekel különösebben más emberek rólam alkotott véleménye."

A mások véleményének kezelésével kapcsolatban gyakran fölmerül az argentin sztár, Paulo Dybala neve is, akit az újságok általában vagy megmentőként, vagy bukásként tartanak számon, két jelentős szélsőség között ingadozva, az aktuális forma függvényében, erre pedig hajlamosak a drukkerek is. 

"Ez pusztán fizikai kérdés számára. Mindig hangoztattam, hogy még nem 100%-os, így lehet, hogy az első mérkőzésen jól teljesít, aztán pedig nehézségekkel szembesül. Csak időre van szüksége az edzésmunkába való visszatéréshez, illetve a kondíció teljes helyreállításához. Biztosíthatok mindenkit, a játékos nem az új szerződésével van elfogalva, mikor a pályán tartózkodik. 

Aaron Ramsey sem nyújtja még legjobbát a Dinamo Kijev elleni találkozó után, így némi pihenésre van szüksége, és ezt most nem engedhetjük meg magunknak" –összegzett az olasz tréner.