Sacchi: "Sarri öngyilkosságot követett el"

sacchi_sallal.jpgAz olasz edzőlegenda, Arrigo Sacchi állítása szerint kinevezését megelőzően elmondta Maurizio Sarrinak, hogy öngyilkosságot követ el, ha elvállalja a Juventus vezetőedzői posztját. Az AC Milant, és az olasz válogatottat egykor irányító szakember a Festival Dello Sport elnevezésű rendezvényen beszélt az olasz foci helyzetéről és a tényről, hogy a Juve kirúgta Sarrit, annak ellenére, hogy megnyerte az Öreg Hölggyel a Serie A-t. 

"Azonnal elmondtam neki, hogy 'öngyilkosság' lesz, ha ezt elvállalja, mert nincs rá mód, hogy ezek a játékosok alkalmazkodni tudjanak az ő elképzeléséhez. Nem volt szerencséje, hogy az előző szezon felkészülési időszakában tüdőgyulladást kapott, ami tovább korlátozta azon képességét, hogy csiszoljon a taktikán az intenzív edzéshetek során."

Jelenleg az Atalanta, és az AC Milan vezeti a tabellát három, tökéletesen sikeredett forduló után, a korszakalkotó trénernek pedig a bergamói klub vezetőedzőjéhez is voltak jó tanácsai. 

"Elmondtam Gian Piero Gasperininek, hogy csak két dolog játszik ellene: Az egyik a Bajnokok Ligája elkötelezettsége, ami miatt pontokat fog hullajtani, és a lehetséges arrogancia. Az Atalantának úgy kell folytatnia tovább az útját, ahogy eddig csinálták. A Scudetto megnyerése csodaszámba menne Bergamóban, mindennel együtt, amit eddig véghezvittek."