Rugani: "Számos ok vezetett arra, hogy a Rennes-hez csatlakozzam."

rugani_rennes_nyilatk.jpegA Juventusból távozó Daniele Rugani új együttesének oldalán nyilatkozott az előtte álló lehetőségekről és kihívásokról, de számos pozitívumot is említett a francia alakulatnál való szerepléssel kapcsolatban.

Ugyan az Öreg Hölgy mindenképpen szeretett volna túladni Rugani játékjogán, a lépés csak az átigazolási időszak utolsó napjának végóráiban történhetett meg. A fekete-fehér mezes csapat ekkor sikeresen nyélbe ütötte az üzletet, így a talján futballistát ősztől már a francia egyesület színeiben láthatjuk a pályán. 

"Számos ok vezetett arra, hogy a Stade Rennais FC csapatához csatlakozzam, az első személyes, a második pedig sportszakmai indok volt."

A fiatal olasz védő más szempontokból is értékelt a továbbiakban:

"Nem tagadom, hogy a lehetőség a Bajnokok Ligájában való játékra befolyásolta a döntésemet. Florian Maurice és Julien Stéphan sportigazgatók győztek meg arról, hogy ez a legmegfelelőbb terv számomra. Semmi se biztos a számomra, mivel mindennap meg kell küzdenem a helyemért, hogy játszhassak. Számolnom kell ezzel mint egy csoporttal, és mint egy versennyel. "

A huszonhat éves játékos, aki 2016 óta állt profi szinten a Bianconeri alkalmazásában, arról is beszélt, hogy milyen nehézségekkel szembe néznie a Ligue 1-ben egy Serie A-ból érkező védőnek. 

"A Ligue 1 egy nehéz bajnokság, erős fizikumot igényel és tele van intenzitással, ami miatt talán nehezebb is egy olasz védőnek. Olaszországban a játék rendkívül taktikus, itt erős fizikumot igénylő és gyors. Az egyik legsikeresebb bajnokság Európában, melyet a francia csapatok eredménye is alátámaszt az európai kupasorozatokban.

Rugani mindemellett elárulta, hogy két egykori csapatársa a Juventusból segített döntést hozni, valamint betekintést nyerni a Ligue1-be és a Rennes alakulatába.

"Beszéltem Gianluigi Buffonal és Adrien Rabiot-val. Nagyon sok minden jót mondtak a bajnokságról. Gianluigi nagyon örült annak, hogy meg tudott győzni arról, hogy ez lesz a legjobb választás nekem. Elmondta, hogy a Stade Rennais egy nagyon szervezett csapat, akikkel nehéz szembenézni."  

A Rennes nagyszerű szezont tudhat a háta mögött, hiszen sikeresen kvalifikálta magát az UEFA Bajnokok Ligájának következő kiírásába, valamint eredményesen szerepel a nemzeti bajokságban is. 

ejjkpnxucays-hl.jpg