HIVATALOS: A Juventus leigazolta Chiesát

chiesa_offical.pngA nap eladási ügyletei, azaz Douglas Costa és Mattia De Sciglio távozása után a Juventus egy érkezőt is bejelentett, a Fiorentinától átigazoló Federico Chiesa személyében. 

Az olasz szélső, akinek ügyében az együttesek tegnap este állapodtak meg, majd ma végezte el a szükséges orvosi vizsgálatokat Firenzében, két éves kölcsönben, vásárlási opcióval érkezik a Zebrákhoz. Az Öreg Hölgynek az első évért 3 millió, míg a másodikért 7 millió eurót kell fizetnie, az opció kötelezővé válását pedig az alábbi hivatalos közleményben részletezte a klub: 

"Torinó, 2020. október 5. 

A Juventus Football Club S.p.A hivatalosan bejelenti, hogy megállapodást kötött az ACF Fiorentina csapatával Federico Chiesa játékjogának megszerzéséről 2022. június 30-ig, 10 millió euró ellenérték fejében, melyből 3 millió euró a 2020/21-es, 7 millió euró pedig a 2021/22-es szezonban kerül kifizetésre. 

Ezen felül a megállapodás magában foglalja, hogy: 

-A Juventus köteles véglegesen megvásárolni a futballista játékjogát, ha bizonyos eredmények teljesülnek a 2021/22-es idény végéig, 

-A Juventusnak jogában áll véglegesen megvásárolni a futballista játékjogát akkor is, ha ezeket az eredményeket nem érik el. 

A végleges megszerzés esetén fennálló ellenérték mindkét esetben 40 millió eurót tesz ki, mely három pénzügyi évben kerül kifizetésre, és a játékossal kötött szerződés érvényességéig további, 10 millió eurót meg nem haladó összeggel növelhető, egyéb eredmények elérése esetén."

A 22 éves, 19-szeres olasz válogatott játékos, kinek értékét a mértékadó Transfermarkt 48 millió euróra becsüli, eddig csak nevelőklubjánál, az AC Fiorentina alakulatánál szerepelt, összesen 153 mérkőzésen, melyeken mérlege 34 gól és 25 gólpassz. 

 

Sok sikert a Juventusnál, Federico!