HIVATALOS: Douglas Costa kölcsönben a Bayern Münchené

costa_official.pngAhogy arra Fabrizio Romano tegnap esti hírei alapján számítani lehetett, a Juventus harminc esztendős brazil szélsője, Douglas Costa korábbi állomáshelyére, azaz a Bayern München csapatához távozik –jelentette be a jelenlegi BL-győztes hivatalos oldala.

A bajor együttes opció nélkül, sima egy éves kölcsönben szerezte meg korábbi futballistáját, akin a Bianconeri valószínűleg sérülékenysége miatt igyekezett továbbadni, hogy minden bizonnyal Federico Chiésával pótolja, aki már megkezdte orvosi vizsgálatait Firenzében. 

A bajor klub hivatalos közleménye így szól: 

"Az FC Bayern szeződtette Douglas Costát a Juventustól. A brazil játékos, aki 2015 és 2017 között már játszott a német rakordbajnoknál, a szezon végéig tartó kölcsönben érkezik a Juvenustól. Három évvel ezelőtt a szélső a nagy múltú olasz klubba távozott, ahol minden évben megnyerte a Serie A-t."

Hasan Salihamidžić, a német együttes sportigazgatója a következő szavakat mondta:

"Douglas a széleken erősít minket, ami fontos a játékunk szempontjából. Serge Gnabry, Leroy Sané, Kingsley Coman, Jamal Musiala és Douglas révén most már kiemelkedő játékosokkal rendelkezünk ebben a csapatrészben. Ez megadja az edzőnek a csapat forgatásának lehetőségét. Douglas ismeri az FC Bayernt, és nagyon gyorsan be fog illeszkedni újra."

A játékos így vallott érzéseiről: 

"Nagyon boldog vagyok, hogy ismét az FC Bayern csapatában játszhatok. Nagyszerű éveket töltöttem Münchenben, rengeteg sikerrel, és biztos vagyok benne, hogy ismét címeket fogunk nyerni."

 

Douglas Costa 2017 nyarán, kölcsönben érkezett Torinóba a müncheni alakulattól, az Öreg Hölgy pedig egy évvel később vásárolta meg véglegesen játékjogát. A dél-amerikai támadó 103 fekete-fehérben eltöltött mérkőzés alatt összesen 10 gólt szerzett és 21 asszisztott jegyezhetett fel neve mellé, miközben nyert három olasz bajnoki címet, egy olasz kupát, illetve egy olasz szuperkupát.

Köszönünk mindent, és sok sikert kívánunk a továbbiakban!