HIVATALOS: De Sciglio a Lyon játékosa lett

de_sciglio_offical.pngAz átigazolási szezon utolsó napja gyors eseményeket hozott Torinóban: alig néhány perccel Douglas Costa Bayern Münchenbe való átigazolásának bejelentését követően a Juventus tudatta az is, hogy Mattia De Sciglio kölcsönben az Olympique Lyon játékosa lett. 

A Bianconeri hivatalos közleménye így szól: 

"Három év, 62 pályára lépés, három Scudetto, egy olasz kupa, illetve egy olasz szuperkupa után eljött az idő, hogy a Juventus és Mattia De Sciglio búcsút vegyen egymástól. 

A 2017 nyarán érkező játékos az Olympique Lyon csapatában folytatja karrierjét, ahol kölcsönben fog játszani a mostani szezon végéig. 

Az együtt töltött három évben sosem hiányzott Mattia Juventus iránti elkötelezettsége, az edzéseken, a pályán, és a pályán kívül sem. Érkezésétől számítva a csapat védői közül ő rendelkezik a harmadik legtöbb pályára lépéssel, Leonardo Bonucci (67) és Alex Sandro (60) mögött. A 2018/19-es szezonban Mattia De Sciglio játszotta a legtöbb Serie A-mérkőzést Juventus-mezben (22, ebből 19-et kezdőként). 

Mindannyian köszönjük De Scigliónak ezt a sikeres közös időszakot, és sok szerencsét kívánunk pályafutása folytatásához. 

Sok sikert, Mattia!"

A 39-szeres olasz válogatott jobb szélső hátvéd 2017-ben az AC Milan csapatától igazolt az Öreg Hölgyhöz, ahol a fent említett 62 találkozón 1 gólt és 1 gólpasszt írhatott föl neve mellé, az összesen lejátszott 4512 játékperc alatt.