Allegri: "Nyugodtnak kell maradnunk a nehéz pillanatokban is"

image_2024-03-30_205452895.pngHét pont, egy győzelem, négy döntetlen, négy vereség. Ez az elmúlt kilenc mérkőzés mérlege a Juventus csapatának. Úgy tűnik a válogatott szünetben sem sikerült rendet rakni a fejekben, ugyanis a Massimiliano Allegri vezette együttes egy utolsó percben kapott góllal szenvedett vereséget Rómában a Lazio vendégeként. Az újabb zakó egyúttal azt is jelenti, hogy a jelenleg harmadik helyen található együttesre lehetősége van két pontra felzárkózni a negyedik Bolognának, illetve öt pontra az ötödik Romának, amennyiben megnyerik hétfőn a soron következő mérkőzésüket. Tekintve, hogy a tavasz során még mindkét csapathoz el kell utaznia a Bianconerinek, korántsem lehetnek nyugodtak a pár hónapja még scudettóról álmodozó szurkolók, ami a Bajnokok Ligája kvalifikációt illeti. A találkozót követően Massimiliano Allegri csalódottságát fejezte ki az utolsó másodpercben kapott gólért, de egyúttal biztos abban, hogy a csapat ismét rátalál győztes útra, melyhez a szurkolók türelmét és támogatását kéri. 

DAZN: Nem a korábbi Juventust láthatjuk már hetek óta. Mi a Juventus legfőbb problémája, hogy az utolsó kilenc meccsén csupán egy győzelmet aratott?

Massimiliano Allegri: A számok azt mondják, hogy rosszul állunk, de szerintem ebben az időszakban nagy szükségünk van a nyugalomra. Szerencsére pontelőnnyel rendelkezünk az ötödik helyezettel szemben, úgyhogy tovább kell dolgoznunk, hogy elérjük a legfőbb célt, vagyis a Bajnokok Ligájába jutást, még ha az utolsó napon is. Abszolút nincs szemrehányásom a fiúknak, hibáztunk technikailag, nem volt könnyű, ez nem egy könnyű pillanat, és ezen a pillanaton túl kell lépnünk, és meg kell fordítanunk a dolgok folyását. Most kedden ismét a Lazio lesz az ellenfelünk a Coppa Italia elődöntőjében, és úgy gondolom, hogy van esélyünk a jó szereplésre. Sajnálom, hogy az utolsó 10 másodpercben kaptunk ki, rosszul kezeltük a két utolsó labdát, de ezzel nem tudunk mit kezdeni. Fel kell emelnünk a fejünket, tovább kell dolgoznunk, ismétlem, nincs szemrehányásom a fiúknak azért, amit tettek.

D: Mitől biztos abban, hogy sikerül elérni a kitűzött célt? A számok szerint az ellenkezője is megtörténhet?

MA: Hinnünk kell abban, hogy el fogjuk érni a célt, mert még sok pontot gyűjthetünk, sok mérkőzés hátra van még. Ebben a pillanatban biztosan hagytunk valamit az utolsó 20 másodpercben, hagytuk őket támadni, két labdát rosszul kezeltünk, ebben a pillanatban kicsit rosszul mennek a dolgok számunkra. Nincs miről beszélni, csak tenni kell a dolgunkat, dühösnek lennünk, és keserűnek lenni a vereség miatt, melyet nagyon sajnálok, főleg az alapján, ami az utolsó öt másodpercben történt, úgyhogy most vissza kell térnünk a helyes útra. Kedden itthon lesz az Olasz Kupa mérkőzés, ahol lehet javítani.

D: Mi nem tetszett Önnek a mérkőzés során?

MA: Az első félórában nagy nyomást gyakoroltak ránk, aztán volt néhány lehetőségünk, de furmányosabbnak kell lennünk. Nem kaphatunk gólt 10 másodperccel a vége előtt. De inkább a csalódottságot érzek a vereség miatt.

D: Úgy néz ki, hogy a Juventus kétarcú...

MA: Sok pontot hagytunk ott idegenben, de ez egy rendkívüli csapat ennek ellenére is. Büszkének kell lenniük erre a teljesítményre, kedden változni fognak a dolgok. Dolgozni kell, bízni abban amit csinálunk, és bízni önmagukban, mert jól teljesítenek bajnokságban.

D: Chiesa?

MA: Visszajöttek Amerikából, sokat utaztak. Abban a pillanatban inkább egy másik játékost hoztam be helyette. A kérdés az, hogy jelenleg nem érünk el eredményeket, de a csapat teszi, amit tennie kell. Ki fogunk jutni ebből a gödörből.

D: Üzenne valamit a Juventus szurkolóinak?

MA: Támogatnak minket és továbbra is így kell tenniük, az elkötelezettségük soha nem hagyott alább. Vannak ilyen pillanatok, nyugodtnak kell maradnunk, mert van erőnk kijönni a gödöbről.