Édersont is figyeli a Juventus

ederson.jpgMint ismert, a Juventus mindenképpen szeretne egy új középpályást igazolni a nyár folyamán, s bár a sajtó az eddigiekben leginkább  Teun Koopmeinerst emlegette a klubbal kapcsolatban, az utóbbi időben más játékosok, többek között a Bolognában szereplő Lewis Ferguson, valamint az  Udinese sorait erősítő Lazar Samardžić nevei is felmerültek potenciális célpontokként. 

Ezek labdarúgók körébe tartozik Koopmeiners brazil csapattársa, az ugyancsak az Atalanta szerelését viselő Éderson is, akiről Gianluca Di Marzio már januárban hírt adott, kijelentve, hogy az Öreg Hölgy éles szemmel figyeli a dél-amerikai középpályást, aki a maga huszonnégy évével remekül illeszkedne a gárda transzferstratégiájába is. 

Ezúttal a Sky Sport Italia írt arról, hogy a Bianconeri közel sem tett le Éderson megszerzéséről, aki vélhetően olcsóbb is lenne, mint holland társa, a vezetőség tagjai pedig igen nagyra tartják őt, lévé, hogy egy vérbeli box-to-box középpályást látnak benne, aki azonban a góllövésből is kiveszi a részét, hiszen a mostani évadban már 5 bajnoki találatnál jár. 

Éderson mellett természetesen Ferguson helyzete is állandó beszédtémát képez, a La Gazzetta dello Sport szerint pedig a Zebrák szívesen vonnának be más játékosokat a skóttal kapcsolatos ügyletekbe. A lap úgy tudja, hogy a múlt vasárnapi, Atalata elleni rangadón a Bologna sportigazgatója, Giovanni Sartori is jelen volt, aki elsősorban Samuel Iling-Junior, Fabio Miretti, valamit Hans Nicolussi Caviglia miatt látogatott Torinóba, ugyanakkor a piros-kékek állítólag Moise Keant is figyelik nyári terveik miatt. 

A Bolognával kapcsolatos legizgalmasabb kérdés mindazonáltal nem a keretet, hanem annak  edzőjét, Thiago Mottát övezi, aki iránt a DAZN beszámolója szerint nem csupán a Juventus érdeklődik, hanem az AC Milan és a Bayern Müchen is figyeli őt. Mint ismert, a Bianconeri nincs meggyőződve Massimiliano Allegri marasztalásáról, a Rossoneri pedig ugyancsak megköszönheti Stefano Pioli munkáját az idény végén, míg a német alakulat már korábban bejelentette Thomas Tuchel menesztését, így papíron mindhárom csapat érdekelt lehet az olasz szakvezető elcsábításában.