HERE-WE-GO! - FRISSÍTVE 20:52-kor – Mercato-hírek (január 31.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely a január végéig tartó téli átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2024. január 30.-a és a mercato zárónapjának legfontosabb hírei.

  • Matteo Moretto: A Toronto FC olasz szélsője Federico Bernardeschi szolgálatait több olasz klubnak is felajánlották, azonban mind a Juventus, a Lazio, az AS Roma és az AC Milan közölte a játékos képviseletével, hogy ügyfelük szerződtetése nem képez egyik klub számára sem prioritást. Ennek ellenére az átigazolási időszak utolsó óráiban minden is megváltozhat, lévén olcsó és alacsony kockázattal járó igazolás lenne, még az is lehet, hogy a nyári Európa Bajnokság miatt Luciano Spallettinek mindenképp bizonyítani akaró szélső számára még összejöhet a visszatérés a Serie A-ba.

  • Fabrizio Romano: Moise Keant értesítette már az Atleticó Madrid is, hogy elállnak a megszerzésétől, miután a játékos megbukott az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, többek között azért is, mert a madridiak orvosi stábja úgy gondolja, a játékos legalább a márciusi válogatott szünetig elérhetetlen lesz. Éppen ezért a csatár még tegnap, a kései órákban vissza is tért Olaszországba.

  • Sky Sport: Giuntoli egy középpályás megszerzésén dolgozik. Azonban míg a napokban a legtöbb olasz sportújságíró egyetértett abban, hogy ez a valaki a bajnokságon belülről érkező, rutinos játékos lehet, addig Luciano Moggi szerint egy külföldi klubtól fog érkezni a középpályás, kölcsönbe.

  • Fabrizio Romano: A Bianconeri a januári átigazolási időszakban egy támadóközéppályást szeretett volna igazolni, de figyelembe kellett venniük azt, hogy a költségeket a lehető legalacsonyabb szinten kell tartani. Ezért azt remélte a klub, hogy kölcsönbe, vételi opcióval megszerezheti az ukrán Shakhtar fiatal reménységét (a La Gazzetta dello Sport szerint az opció a Bajnokok Ligája kvalifikációval válhatott volna kötelezővé), Geogiy Sudakovot, aki azonban a hírek szerint szerződést hosszabbított a csapatával, mely egy csekélynek egyáltalán nem nevezhető 100 millió eurós kivásárlási záradékot tartalmaz.

  • Sky Sport: A Geogiy Sudakov kölcsönvételére irányúló lépések kudarcba fulladásával a Juventus az Udinese csapatával kezdett tárgyalásba egykori játékosuk, Roberto Pereyra leigazolása végett. A játékos szerződése a szezon végén lejár, így a megszerzése viszonylag olcsó művelet lehetne. Pereyra ebben a szezonban eddig 18 mérkőzésen pályára lépve 3 gólt és 3 gólpasszt jegyezhetett fel.

  • Végezetül, bár nem mercato, azonban mindenképp érdemes megemlíteni, hogy a hétvégi Derby d’Italiára készülve Federico Chiesa és Weston Mckennie a tegnapi napon már a csapattal együtt edzett, míg Adrien Rabiot csütörtökön csatlakozhat társaihoz, azonban Timothy Weah a tegnapi edzést kihagyta, mert nem érezte jól magát.

FRISSÍTÉS 2024.01.31. 06:34 :

  • Sky Sport Italia: A Juventus megkereste a Southampton csapatát, hogy kölcsönbe leigazolja a 21 éves argentin támadóközéppályást – aki tud a pálya közepén is játszani -, Carlos Alcaraz-t, a szerződés pedig tartalmazhat egy 40 millió eurós opciós vételi lehetőséget is.

  • Gianluca Di Marzio és Fabrizio Romano: Az üzlet sikeres lezárása a küszöbön áll, az orvosi vizsgálatokra a mai napon kerülhet sor, melyek egy részét még Londonban el fogják végezni és a játékos ezután Torinóba repül, hogy aláírhassa szerződését. A Southampton egy évvel 13,65 millió euróért vásárolta meg a Racing Clubtól a játékost, aki az idei szezonban 26 pályára lépésnél tart, melyeket 4 góllal és 3 gólpasszal segítette csapatát eddig.

FRISSÍTÉS 2024.01.31. 09:10:

  • Sky Sport Italia: Alcaraz készen áll a Torinóba repülni, miután már megegyezett a Serie A óriásaival. A két klub még tárgyal a végső részletekről, de a Juventus várhatóan egy kezdeti kölcsönszerződéssel szerezheti meg a 21 éves játékost, 35-40 millió eurós vételi opcióval.

FRISSÍTÉS 2024.01.31. 9:57 :

  • Romeo Agresti: Az üzlet megköttetett, Alcaraz kölcsönben csatlakozik a Juventus együtteséhez, azonban az opció nem lesz kötelező érvényű.

  • Fabrizio Romano: Carlos Alcaraz még a mai napon a Juventus játékos lesz. A játékos ügynöke Londonban tartózkodik, hogy tető alá hozhassa az üzletet. Minden érintett fél a mihamarabbi lezárásban érdkelt, hogy a játékos még ott Londonban elvégezhesse az orvosi vizsgálatok egy részét, viszont az opció több lesz, mint 40 millió euró.

Egyes jelentések szerint Alcaraz ebben a szezonban amolyan mindenesként funkcionált a Southampton csapatánál:

  • 6 meccsen csatárként,
  • 5 meccsen irányítóként,
  • 5 meccsen b-t-b középpályásként,
  • 3 meccsen jobb szélsőként,
  • 2 meccsen bal szélsőként szerepelt.

FRISSÍÍTÉS 2024.01.31. 10: 53 :

  • Sky Sport: Alcaraz számára az orvosi vizsgálatok első köre, amit Londonban végeznek el, 11:30-kor veszi kezdetét.

FRISSÍTÉS 2024.01.31. 12:16 :

  • Gianluca Di Marzio: Az Alcaraz üzlet számokban - 3,7 millió euró a kölcsönért és további 49 millió euró az opció. A játékos pedig mintegy fél órája megkezdte az orvosi vizsgálatokat! Azonban van egy érdekes adaléka a szerződésnek:  a kölcsönadási díj a hírek szerint emelkedni fog, ha a Juventus nem játszatja rendszeresen Alcaraz-t, de csökken, ha minél többet szerepel.

 FRISSÍTÉS 2024.01.31. 16:26 :

  • Fabrizio Romano: Carlos Alcaraz sikeresen átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon Londonban, még a mai nap folyamán aláírja szerződését a Juventusszal, azonban Torinóba csak várhatóan holnap, csütörtökön fog megérkezni, miután rendeződtek a vízumkérdések. Kölcsönbe érkezik, egy 40 millió eurót meghaladó opcióval a szerzpdésében.

  • Romeo Agresti: Moise Kean maradni fog a Juventusnál, a téli átigazolási szezon utolsó napjaiban már nem fog távozni, miután a madridi kölcsönszerződése kudarcba fulladt.

FRISSÍTÉS 2024.01.31. 20:52 :

  • Fabrizio Romano: Carlos Alcaraz a Juventus új játékosa! HERE-WE-GO! A Southampton és a Juventus most írta alá a dokumentumokat. A játékos átesett az orvosi vizsgálaton Londonban és aláírta a szerződését. 3 millió font (3,2 millió euró ) kölcsönvételi díj, több részletben fizetve; továbbá 40 millió fontos ( 43 millió euró ) vételi opció, a záradék azonban nem kötelező jellegű. Hamarosan érkeznek a hivatalos bejelentések!