Allegri: "Chiesa és Rabiot sem fog pályára lépni holnap"

image_2024-01-20_151100268.pngAz Olasz Szuperkupa árnyékában is folytatódnak a Serie A küzdelmei a Szaúd-Arábiában szereplő négy csapat kivételével, és mivel a Juventus nincsen közöttük, lehetőség nyílik, hogy egy esetleges győzelem esetén átvegye ideiglenesen a tabellán a vezetést az Inter együttesétől. Hogy ez megtörténjen, a jelenleg tizenharmadik helyen álló Lecce vendégeként szükséges nyerni a Bianconerinek. Első hangzásra nem tűnik ez lehetetlen feladatnak, azonban ne feledjük, hogy a déliek a szezon során hazai pályán már legyőzték a Laziót, illetve kétgólos hátrányból sikerült felállniuk a Milan ellen, és csak egy véleményes hosszabbításban elvett gólon múlt a fordítás is. Ennek megfelelően Massimiliano Allegri is óvatosságra intett a szokásos sajtótájékoztatón, illetve kiemelte, hogy a csapat nélkülözni lesz kénytelen két kulcsjátékosát Adrien Rabiot és Federico Chiesa személyében.

"A csapat jól van, a srácok megfelelően edzettek tegnap." - kezdte a sajtótájékoztatót Allegri. "Rabiot és Chiesa hiányozni fognak, Rabiot vádlihúzódás miatt, melyet jobb nem kockáztatni, hiszen a vádli egy érzékeny testrész. Chiesának súlyosbodott a térdproblémája a korábban szerzett zúzódás következtében, melyet ki fognak vizsgálni. Leccében mindig bonyolult játszani, nem szép, de nehéz és kellemetlen meccsek jellemzik őket. A Lecce jó meccset játszott az Inter ellen és a Roma ellen is. Olyan csapat, amely nagyon jól építkezik és védekezik egyszerre, és az elmúlt négy hazai meccsükön mindig gólt szereztek."

A pletykák szerint Moise Kean ismét a távozás szélén áll. "Beszéltem Keannel, hogy megtudjam, hogy van, holnap újra futni fog. A menedzser beszélt róla, az átigazolási piac rájuk tartozik. A csapatban nincs egyértelmű hierarchia. A keddi mérkőzésen például Cambiasio mezzalaként játszott, sokat fejlődött, elégedett vagyok vele. Technikailag mindig is jó volt, a nyári túra után voltak nehézségei az elején, mára viszont fontos játékossá vált. Hogy lehet-e beszélni a Scudettóról? Nem, semmiképp. Győzni sosem könnyű, főleg nem Leccében. Idegenben mindig gólt kapunk, jó lenne, ha ezen tudnánk változtatni. Még sok pontot kell szereznünk, hogy kvalifikáljuk magunkat a Bajnokok Ligájába, ami a legfőbb célunk."

Dušan Vlahović az elmúlt időszakban remek formát mutat. "Dušan sokat fejlődött, különösképpen a téren, ahogyan a mérkőzéseket játssza, nyugodt és higgadt módon. Egy újabb lépés a teljes érettség felé ez számára. A múltkori metaforám a tolvaj és az üldöző kapcsán csak egy mérkőzés utáni vicc volt, melyet egy játékból kölcsönöztem, amit gyerekként játszottunk. Egy csapat elöl és egy csapat üldözőben. Üldözzük a Bajnokok Ligáját, hogy minél hamarabb elérjük. Most arról beszélünk, hogy a tabella élére kerülünk... Ez 3 fontos pont, de még sokan hiányoznak az élvonalból. Az Inter egy erős csapat és ők a favoritok. Először is szerezzük meg a pontokat. A fejlődés útjára léptünk, van önbizalmunk, fizikailag is jó állapotban vagyunk. De a győzelem egy bonyolult dolog, Leccében pedig mindig nehéz. Győzni? A mérkőzés után ilyenkor minden jó, de nekünk pedig játszani kell, 0-0-ról indulunk."

Helyes stratégia-e, hogy a csapat csak magára figyel? "Vannak lovak, amelyeknek szemellenzőre van szükségük, és vannak, amelyeknek nincs. A különbség az, hogy egyeseket idegesít, ha egy ló van a közelükben, és esetleg fékeznek. A Juventus nem ilyen, a minap tetszett, ahogy a csapat higgadtan és fontos magabiztossággal játszott. Az eddigiek nem számítanak, ami eddig történt, csak a holnap este számít. A futball az egyensúlyról szól, ha egy héten nem szerzel gólt, akkor tönkreteheted a szezont. A szezon felénél járunk, van egy fontos célunk, ami a Bajnokok Ligája és a Coppa Italia, amiért játszhatunk. Rómában áprilisban mindig szép, napos, csodálatos az idő. De lépésről lépésre kell gondolkodnunk, gondolkodjunk a javuláson, anélkül, hogy elbizakodottságba esnénk."

Vajon Yıldız gólt szerez holnap? "Három csatárunk maradt, Vlahović-Yildiz-Milik. Milik nagyon jól van, három gólt lőtt az Olasz Kupában, jól szállt be. Függetlenül attól, hogy ki játszik, aki bejön, az sokat számít. Fontos támogatást és segítséget adnak azoknak, akik a kezdőben játszanak. Mint említettem, két játékosunk nincs készen a holnapi mérkőzésre. Rabiot? Ki fogjuk értékelni. A vádli nagyon kockázatos terület. Nincs sérülés. Chiesát a következő napokban értékeljük."

A sajtóban nemrég napvilágot látott a hír, miszerint a Napoli is vizsgálat alá esett plusvalenza ügyben. Mit javasol Mazzarrinak, hogyan kell kezelni az ilyen helyzetet a tavaly tapasztaltak után? "Nem javaslok semmit, én már küzdök a saját dolgaimmal, és nem vagyok abban a helyzetben, hogy másoknak tanácsot adjak." - zárta tömören mondandóját Allegri.