FRISSÍTVE 10:47-kor – Mercato-hírek (január 13.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely a január végéig tartó téli átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2024. január 12-ének legfontosabb hírei.

00:00

  • Fabrizio Romano: A Juventus hamarosan az utolsó tárgyalási kört ejti majd meg Tiago Djalò kapcsán. A megállapodás csak idő kérdése, mivel a felek között már csak néhány részletet kell tisztázni ahhoz, hogy a védő a jövő héten áteshessen az orvosi vizsgálatokon. 
  • Gianluca Di Marzio: A Bianconeri illetékesei csütörtök este eldöntötték, hogy mindenképpen igazolni fognak egy középpályást a téli átigazolási ablakban. A klub fő célpontja az Atalanta brazil játékosa, Éderson lenne, akit Max Allegri is rendkívül nagyra tart, ám a bergamóiak nem igazán akarják eladni a dél-amerikait, hasonlóan Teun Koopmeinsershez. 
  • Gianluca Di Marzio: Az Öreg Hölgy Éderson mellett Lazar Samardžićot is éles szemmel figyeli. A szerb januárban, vagy nyáron is csatlakozhat a torinóiakhoz, akik szeretnék meggyőzni őt arról, hogy csapatukat válassza. 
  • Gianluca Di Marzio: A Napoli és a Juventus egyaránt érdeklődik a Nottingham Forest belga középpályása, a huszonöt esztendős Orel Mangala iránt, amit az angol klub elnöke is megerősített. A futballista az Anderlechtben nevelkedett, s 2022-ben igazolt a Premier League-be, ahol idén eddig 18 meccsen lépett pályára. 
  • Romeo Agresti: Samardžić már most januárban el akarja hagyni az Udinese kötelékét. Elképzelhető, hogy a Juve megpróbálja azonnal leigazolni őt, mindenestere a helyzet gyorsan élesedik, s nagyon oda kell figyelni a következő napok történéseire. 
  • Romeo Agresti: Moise Kean továbbra is a Bianconeri átadólistáján van. A támadó kölcsönben távozhat a januári mercato során. 
  • Romeo Agresti: Filippo Ranocchia elfogadta a Palermo ajánlatát. A Juventus nagyjából 3 millió eurót fog kapni az olasz középpályásért. 
  • Romeo Agresti: Az Öreg Hölgy képviselői a tegnapi nap folyamán találkozót tartottak Matija Popović ügynökeivel. Az egyeztetések folyamatban vannak, ám a szerb reménységet több olasz és külföldi gárda is figyeli. 
  • Nicolò Schira: A Stade Rennais érdeklődést mutat Moise Kean iránt. 
  • Nicolò Schira: Folytatódnak a megbeszélések Weston McKennie és Samuel Iling-Junior szerződéseinek meghosszabbításáról. Az amerikai újabb három évre írhat alá, míg az angol nagyon közel áll a kontraktus kiterjesztéséhez, melyet a felek február végéig hozhatnak majd tető alá. 
  • Sky Sport Italia: Elképzelhető, hogy Kean távozásának esetén a Juventus egy új csatárt igazolna, hasonló kondíciók mentén, mint annak idején az olaszt. 
  • HIVATALOS: Gianluca Frabotta az idény végéig kölcsönben a Cosenza játékosa lett. 

10:47

  • Gianluca Di Marzio: A Juventus nemrég tárgyalásokat folytatott a Liverpool egykori csapatkapitányával, a jelenleg Szaúd-Arábiában futballozó Jordan Hendersonnal, aki vissza akar térni Európába. A helyzet ugyanakkor bonyolult, mivel az angol egy 18 hónapos kölcsönben csatlakozna az iránta érdeklődő klubokhoz, amit a Bianconeri nem igazán támogatna. 
  • Gianluca Di Marzio: Az Öreg Hölgynek mindenképpen igazolnia kéne egy új középpályást, aki megfelelne a sportszakmai, valamint a gazdasági igényeknek is. Az Atalanta a jelek szerint nem akarja elengedni Édersont, ám a torinóiak a nyáron ismét be fognak jelentkezni a brazilért. 
  • Gianluca Di Marzio: A Juventus befektetéseiről szóló likviditási index jelenleg negatív, a vezetőség pedig eladásokkal javítana a mérlegen. Moise Kean távozása már csak ezért is szükségessé vált, amire emiatt egyre nagyobb esély mutatkozik. 
  • Gianluca Di Marzio: A Napoli fontos lépéseket tett Orel Mangala leigazolásának kapcsán, mivel tudják, hogy a Juventus is figyeli a belgát. A déli klub eközben kiválasztotta Lazar Samardžić alternatíváját a Bournemouth sorait erősítő Hamed Junior Traorè személyében, mellyel valószínűleg megnyílt az út a szerb Torinóba igazolása előtt. A Zebrák jól értesültek a helyzet kapcsán, a napokban pedig többször is beszéltek Samardžić édesapjával és többi képviselőjével. 
  • Nicolò Schira: Samardžić most télen csak kölcsönben, kötelező vételi opcióval csatlakozhatna a Juventushoz. Ha az Udinese elfogadná ezt a konstrukciót, megnyílna az út az olasz rekordbajnok előtt. 
  • Nicolò Schira: Kean még nem biztos benne teljesen, hogy el akarja hagyni a Juventust. A Monza vezérigazgatója, Adriano Galliani hevesen győzködi a futballista környezetét a csapatához való csatlakozásáról, ám eddig mindössze a Rennes kért hivatalos formában információkat a támadóról. Mielőtt az olasz távozna, az Öreg Hölgy várhatóan meghosszabbítaná szerződését. 
  • Alfredo Pedullà: Kean nyitott lenne a Monzához való csatlakozásra, ám a Fiorentina érdeklődését sem szabad figyelmen kívül hagyni. 

 

 

 

 

 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó táblázat az Adatbázisban található.

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2024. január 13-án, 10:47-kor.