FRISSÍTVE 15:53-kor – Mercato-hírek (január 6.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely a január végéig tartó téli átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2024. január 6-ának legfontosabb hírei.

00:00

  • Fabrizio Romano: Dean Huijsen a Frosinine helyett az AS Roma játékosa lesz, az üzlet megköttetett, HERE-WE-GO! A holland védő egy sima kölcsönben, vételi opció nélkül csatlakozik majd a fővárosi klubhoz, míg az orvosi vizsgálatokon már tegnap részt vett a Farkasok edzőközpontjában, így már csak az átigazolás hivatalossá tételére várunk. A futballista az ügylettel párhuzamban további egy évvel, 2028-ig hosszabbít a Juventusszal. Az transzfer tető alá hozásában a Giallorossi mestere, José Mourinho is kulcsszerepet játszott, aki több alkalommal is felhívta a labdarúgót. 
  • Fabrizio Romano: Huijsen átigazolását követően a Juve folytatni fogja a tárgyalásokat az AS Romával a Farkasok szélsőjének, Luigi Cherubininek leigazolásáért, akit a torinóiak egy végleges transzfer keretében szerződtetnének. A megállapodás még nem zárult le a felek között. 
  • Fabrizio Romano: A Juve által is kiszemelt Filippo Terracciano az AC Milan kötelékében folytatja karrierjét, az üzlet megköttetett, HERE-WE-GO! A Rossoneri 4,5 millió eurót + 1 millió eurót kitevő bónuszokat fizet majd a Hellas Veronának az ifjú reménységért, aki személyes szinten is egyezséget kötött új csapatával. 
  • Gianluca Di Marzio: Luigi Cherubini a napokban a Bianconeri játékosa lesz, a Roma azonban 50%-os részesedést kaphat majd a fiatal szélső jövőbeli eladásából. 
  • Romeo Agresti: A Roma 700 ezer eurót fog fizetni Huijsen kölcsönvételéért, mely összeg 500 ezer euróra csökkenhet, amennyiben a holland legalább 10 alkalommal pályára lép a szezon hátralévő részében. Luigi Cherubini ezzel párhuzamban várhatóan végleg az Öreg Hölgy labdarúgója lesz, ám a Giallorossi a vételár felét megkapja majd egy jövőbeli eladás esetén. 
  • Romeo Agresti: A Bianconeri a minap felmelegítette a kapcsolatokat a Lille portugál védőjének számító Tiago Djalò ügyében. Az olasz rekordbajnok azonnal leigazolná a játékost, míg a fő vetélytársnak számító Inter csak a nyáron vinné őt Milánóba. A Zebrák a futballista környezetének meggyőzésére törekednek, miközben a francia klubnak nagyjából 1,5 millió eurót + bónuszokat ajánlottak fel szerződtetéséért. 
  • Romeo Agresti: Hans Nicolussi Caviglia a minap elbocsájtotta eddigi ügynökét, új képviselőjét pedig a napokban fogja kiválasztani. 
  • Nicolò Schira: Tiago Djalò már októberben megállapodást kötött az Interrel egy júliusi átigazolásról, valamint egy öt éves szerződésről, azonban a Juve 2-3 millió euróról, s azonnali átigazolásról szóló ajánlata miatt a Lille inkább a torinóiaknak adná el a portugált. A fekete-fehérek szerették volna, ha a védő, korábbi keresztszalag-szakadása miatt fél évre egy másik olasz klubhoz került volna kölcsönbe, hogy akklimatizálódjon a Serie A légköréhez, azonban a játékos rögtön csatlakozni akar a Bianconerihez. 
  • Nicolò Schira: Luigi Cherubini egy 2027-ig szóló kontraktust köt majd a Juventusszal, ahol első ízben a Next Gennél fog lehetőséget kapni. 
  • Nicolò Schira: Elképzelhető, hogy a Juve egy másik fiatal játékossal kárpótolja majd a Frosinonét Huijsen elvesztése miatt. 
  • Nicolò Schira: Daniele Rugani várhatóan még a télen aláírja új szerződését, mely 2026-ig fog szólni, adott esetben pedig 2027-ig is kiterjesztődhet. Az olasz középhátvéd még a fizetéscsökkentést is elfogadta annak érdekében, hogy a klubnál maradhasson. 
  • Florian Plettenberg: A Juve egyértelműen Kenan Yıldızre szeretné építeni a jövőt, ami miatt közölték vele, hogy januárban sem szándékoznak kölcsönadni őt. 

10:51

  • Fabrizio Romano: A Juventus új tárgyalási fordulót tűzött ki Tiago Djalòval annak érdekében, hogy egyezséget kössenek a személyes feltételekről. A védő immár nyitott a Bianconerivel való megbeszélésekre, akik nagyjából 3 millió eurót fizetnének azért, hogy leigazolják őt a Lilla csapatától. Az Inter továbbra is meg akarja szerezni a portugált, ám csak júniusban, szabadügynökként. 
  • Gianluca Di Marzio: Tiago Djalò zöld utat adott ügynökének a Juventusszal való egyeztetésekre. A felek között már folyamatban vannak a megbeszélések, a következő feladat pedig az lesz, hogy az Öreg Hölgy a Lille képviselőivel is dűlőre jusson. 
  • Gianluca Di Marzio: Moise Kean kölcsönben távozhat a januári mercato során, mivel a Juve az olasz játékperceit inkább az egyre jobbá váló Kenan Yıldıznek adná. Az AC Milan és a Fiorentina érdeklődik a támadó iránt, ám a Zebrák alaposan fel fogják mérni a lehetőségeket. 
  • Gianluca Di Marzio: A Monza kölcsön akarta venni Samuel Iling-Juniort, ám a fekete-fehérek nemet mondtak, mivel addig senkit sem akarnak eladni, amíg nem érkeznek új játékosok. 
  • Gianluca Di Marzio: Filippo Ranocchia távozik az Empolitól, s hamarosan véglegesen a Palermo játékosa lesz. A szicíliai klub 3 millió eurót fizet majd érte a Bianconerinek, amit a torinóiak Djalò szerződtetésére kívánnak fordítani. 
  • Nicolò Schira: A Juve végleg megelőzte az Intert a Djalò leigazolásáért folyó küzdelemben. A Lille azonnal el akarja adni a labdarúgót, s már elvi megállapodásra jutott az Öreg Hölggyel, akik egy 2028-ig szóló kontraktust ajánlanak majd a védőnek. A jövő hét folyamán  újabb tárgyalások várhatóak, mivel Cristiano Giuntoli mihamarabb le akarja zárni az üzletet. 

15:53

  • Romeo Agresti: A Juve és a Lille elvi megállapodást kötöttek Tiago Djalò átigazolásáról. A torinói klub most a játékos környezetével folytat megbeszéléseket, hogy egyezségre jussanak a védő szerződésének hosszát, valamint bérét illetően. 

 

 

 

 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó táblázat az Adatbázisban található.

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2024. január 6-án, 15:53-kor.