FRISSÍTVE 17:34-kor – Mercato-hírek (január 4.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely a január végéig tartó téli átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2024. január 4-ének legfontosabb hírei.

00:00

  • Fabrizio Romano: A Juventus folyamatosan figyeli a Lazio brazil szélsőjének, Felipe Andersonnak helyzetét. A támadó szerződése idén nyáron jár majd le, menynek nyomán a torinóiak továbbra is potenciális kiszemeltként tartják őt számon. 
  • Gianluca Di Marzio: Az AS Roma a napokban megkereste Dean Huijsent, akit José Mourinho nagyon szeretne csapatában tudni. Bár a Juventus és a Frosinone már hetekkel ezelőtt megállapodtak a védő kölcsönszerződéséről, a holland játékos a Farkasokat preferálja. A Bianconeri szeretné tiszteletben tartani a Kanárikkal kötött egyezséget, ami miatt tegnap a Continassán találkoztak Huijsen kíséretével a helyzet megvitatásának érdekében. A Frosinone kivár, míg a Roma a tehetség leigazolásában reménykedik. 
  • Gianluca Di Marzio: A Juventus beszállt a Hellas Verona jobb oldali középpályásáért, Filippo Terraccianóért folyó versenybe. A húsz esztendős reménység iránt a Bologna és az AC Milan is érdeklődik. A veronai alakulat nagyjából 5 millió eurót kérne a tehetséges futballistáért. 
  • Romeo Agresti: A Lazio az elmúlt hetekben egy új, 2028-ig szóló szerződést kínált Felipe Andersonnak, idényenkénti 3 millió eurós fizetéssel, ám a futballista képviselői egy legalább 4 millió eurós bért szeretnének kiharcolni a dél-amerikainak. A Juve információkat gyűjt a helyzetről, s kiértékeli a labdarúgó szerződtetésére vonatkozó lehetőségeket. 
  • Romeo Agresti: Kaio Jorge januárban elhagyhatja a Frosinone kötelékét, ahová egy júniusig tartó kölcsönszerződés köti. A napokban a brazil Esporte Club Bahia felvette a kapcsolatot a támadó környezetével, akit kölcsönben, vételi opcióval igazolnának le. 
  • Romeo Agresti: A Juve aktívan dolgozik a Borussia Mönchengladbach ifjú svájci centerének, Winsley Botelinek szerződtetésén. 
  • Nicolò Schira: Annak ellenére, hogy a Frosinone mér 15 nappal ezelőtt egyezséget kötött a Juventusszal Huijsen ügyében, a labdarúgó ügynöke tegnap tájékoztatta a Roma érdeklődéséről a hollandot. A torinóiak tartani akarják magukat az eredeti dealhez, azonban a védő inkább a Giallorossit választaná. A Kanárik a hétvégig vár Huijsenre, akinek képviselőivel pénteken fognak találkozni. 
  • Nicolò Schira: Felipe Anderson környezete nemrég felajánlotta a brazilt az Öreg Hölgynek, lévén, hogy jelen állás szerint a játékos szabadügynökként távozik majd a Sasoktól a nyáron. A Bianconeri az elkövetkezendő hetekben értékeli majd ki a lehetőséget. 
  • Nicolò Schira: Moise Kean egyre közelebb kerül ahhoz, hogy meghosszabbítsa szerződését az olasz rekordbajnokkal. 

 11:58

  • Nicolò Schira: A legutóbbi pletykák és a számos érdeklődő ellenére Matías Soulé, Enzo Barrenechea, valamint Kaio Jorge a Frosinone kötelékében fognak maradni januárban, a nyár folyamán pedig visszatérnek a Juventushoz. 
  • Nicolò Schira: A Monza érdeklődést mutat Samuel Iling-Junior iránt. 
  • Sky Sport Italia:  José Mourinho megígérte Huijsennek, hogy amennyiben a Romát választja, kellő mennyiségű játékpercet biztosítanak számára. 
  • Tiago Pinto, a Roma sportigazgatója: "Sosem titkoltam, hogy a télen szeretnénk egy új középhátvédet szerződtetni, ahogy azt sem, hogy elsősorban fiatal játékosokban gondolkodunk. Megerősíthetem, hogy jelenleg is érdeklődést mutatunk egy ifjú reménység iránt, mivel gazdasági lehetőségeink egy ilyen profil leigazolását biztosítják számunkra, én pedig arra törekszem, hogy a legjobb átigazolási politikát folytassam az AS Románál az adott körülmények között."

17:34

  • Gianluca Di Marzio: A Roma megpróbál kitörni a Huijsenért zajló tárgyalások holtpontjáról. José Mourinho csapatában akarja tudni a hollandot, míg a Juventus jelenleg elsősorban gazdasági szempontból vizsgálja az üzletet, s fel akarja mérni, hogy a Giallorossi sima kölcsönre vonatkozó ajánlata, továbbá az általuk kínált feltételek elég kedvezők-e ahhoz, hogy elengedjék a játékost a fővárosba, felborítva ezzel a Frosinonével kötött megállapodást. A Farkasok biztosan nem akarnak sokat költeni a középhátvéd kölcsönvételére. 
  • Nicolò Schira: A Juventus vezetősége egyértelművé tettek Huijsen számára, hogy ha nem fogadja el a Frosinone ajánlatát, akkor a kispadon marad, mivel a klub nem akarja eladni a védőt egy közvetlen riválisnak. A futballista ügynöke és a Kanárik sportigazgatója, Guido Angelozzi holnap találkoznak majd a helyzet megvitatásának érdekében. 
  • Nicolò Schira: A Bianconeri abban bízik, hogy mihamarabb leigazolhatja a Mönchengladbach támadóját, Winsley Botelit, aki 17 meccsen 16 gólt szerzett a német klub ifjúsági csapatában. A legutóbbi tárgyalási forduló pozitív eredménnyel zárult a felek között, a Zebráknak tehát van okuk reménykedni. 
  • Sky Sport Italia: A Juve nem akarja erősíteni a Roma keretét Huijsen kölcsönadásával, míg a védő szívesebben csatlakozna a Farkasokhoz, mint a Frosinonéhez. Az Öreg Hölgy illetékesei úgy vélik, hogy a holland számára kedvezőbb lenne, ha az eredeti megállapodáshoz tartaná magát, s egy kisebb együttesnél töltené a szezon második felét. 
  • Sky Sport Italia: Az Öreg Hölgy arra kérte Filippo Terracciano képviselőit, hogy tájékoztassák őket a játékos megszerzéséért folyó egyeztetésekről, hogy adott esetben rá tudjanak licitálni más klubok ajánlataira. A torinóiaknak a Milannal, a Fiorentinával, továbbá a Bolognával kell versenyezniük a fiatal olasz kegyeiért. 

 

 

 

 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó táblázat az Adatbázisban található.

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2024. január 4-én, 17:34-kor.