Danilo és McKennie a Napoli elleni győzelem után

danilo_vs_napoli.jpgA tegnap esti, Napoli elleni sikert követően az olasz média természetesen a Juventus labdarúgóit is megszólaltatta, akik közül a hosszú sérüléséből visszatérő csapatkapitány, Danilo, valamint a kiemelkedő produkciójával az idei szezon egyik legnagyobb meglepetését szolgáltató Weston McKennie nyilatkoztak, értékelve a látottakat, valamint szót ejtve a jövő kihívásairól is. 

"Mindig is azon az állásponton voltam, hogy ellenféltől függetlenül a három pont begyűjtése a legfontosabb, ám a mai győzelem hatalmas mentális löketet ad nekünk. A mostani sikernek köszönhetően bátrabban haladhatunk tovább az utunkon, hiszen még rengeteg tennivalónk akad. Még a szezon felénél sem járunk, azonban tagadhatatlan, hogy egy ilyen diadal elképesztően sokat jelent" – szögezte le a brazil védő a DAZN riporterének. 

"Federico Gatti mindannyiunk számára példakép lehet, hiszen egy alázatos srácról van szó, aki nagyon sokat dolgozik. Karrierje során neki is voltak nehézségei, néhány hibát pedig a Juventusnál is elkövetett, mindazonáltal végtelenül erős és kitartó, küzdőszelleme által pedig ma is megmutatta, hogy mit is jelent klubunk jelmondata, a Fino alla Fine. 

Nagyon örülök annak, hogy ma este ismét pályára léphettem, mivel már hiányzott ez az érzés, ráadásul mindig nagyszerű az otthonunkban, a szurkolóink előtt győzedelmeskedni. A ma este az ünneplésről fog szólni, ám holnap már a jövő heti kihívásokra kell gondolkodnunk, elvégre még rengeteg mérkőzés van hátra az évadból. Úgy vélem, hogy a korábbi évek eseményei nagyon sokat tanítottak nekünk, az út pedig, amit be kell járnunk, egy természetes növekedési ív azok számára, akik fejlődni szeretnének. 

A srácokkal rengeteget dolgozunk a héten, hiszen a mester soha nem hagyja, hogy lazítsunk. A mai sikerért mindenkinek egyformán jár az elismerés, értve ezalatt a csapatot, valamint a szakmai stábot is. Természetesen nem tagadhatjuk, hogy mi a legnagyobb álmunk, ugyanakkor a vezetőség elsősorban azt várja el tőlünk, hogy bejussunk a Bajnokok Ligájába, hogy a következő szezont már jóval nyugodtabb körülmények között kezdhessük meg. Bár hosszabb távon ennél nagyobb céljaink vannak, egyelőre lépésről lépésre és meccsről meccsre kell haladnunk, az idény végén pedig majd meglátjuk, hogy mire voltunk képesek" – zárta szavait Danilo. 

mckennie_napoli.jpg"Mostani szerepköröm nem igazán tartogat meglepetéseket számomra, hiszen a Schalke kötelékében már játszottam hasonló pozícióban. Nyilván ahogy mindenkinek, nekem is vannak preferenciáim a posztomat illetően, mindazonáltal számomra a csapat a legfontosabb, így ott játszom, ahol az együttesnek éppen szüksége van rám" – jelentette ki Weston McKennie, ugyancsak a DAZN-nak nyilatkozva. 

"Németországban és Angliában az ottani taktikai normák miatt a játékosoknak általában nagyobb futómennyiséget kell letenniük az asztalra, mint Olaszországban, azonban a Serie A-ban szerzett tapasztalatok megtanítottak arra, hogy nem szabad fejetlen csirke módjára rohangálni fel-alá, ugyanis a nagy munkabírású játékosok okosabban is hasznosíthatják képességeiket. Ebből a szempontból mindenképpen fejlődtem az olasz bajnokságban. 

Csapatunkban megpróbáltunk egy erős szellemiséget teremteni, s nem csak a pályán, hanem az öltözőben is. Úgy érzem, hogy az utóbbi hónapokban sikerült összerázódnunk, mostanában pedig már gyakran ebédelünk együtt, vagy találkozunk egymással a szabadidőnkben is. Ez azért jelent nagyon sokat, mert ha tudom, hogy az én oldalamon játszó Gatti és Cambiaso milyen ember, akkor azt is könnyebb kiismerni, hogy mit várnak el tőlem a meccs közben. Mentalitásunk leginkább persze a védekezés során kristályosodik ki, mikor saját testi épségünket veszélyeztetjük azért, hogy blokkoljuk az ellenfelek lövéseit, vagy hogy kiszorítsuk őket a gyepről, óvva ezzel társainkat, s alakulatunkat is. 

Reméljük, hogy a szezon végén mi emelhetjük majd magasba a Scudettót, ám a kiindulópontunk az, hogy a BL-helyek bebiztosításának kell prioritást élveznie. A trófea elhódítása nyilvánvalóan hab lenne a tortán, hiszen az elmúlt években nem ünnepelhettünk bajnoki címet, ennek a sorozatnak pedig saját magunk, a stáb- és vezetőségi tagok, s persze a szurkolók miatt is jó lenne véget vetni" – összegzett az amerikai középpályás.