A Juve csak kölcsönben engedheti meg magának Sanchót

jadon.jpgMint ismert, a Bianconeri egyik legfőbb téli kiszemeltje a Manchester Unitedhez annak idején nagy reményekkel érkező, ám a klubnál mára kegyvesztetté váló Jadon Sancho, akit a torinóiak illetékesei már hetek óta éles szemmel figyelnek, s aki állítólag maga is szívesen csatlakozna a Juventushoz. 

Az ismertebb angol újságíró, Chris Wheeler a napokban arról értekezett, hogy Cristiano Giuntoli és Giovanni Manna múlt heti, angliai látogatásukon egyéb célpontok mellett Sancho helyzetéről is egyeztettek a Vörös Ördögök fejeseivel, s kijelentették, hogy januárban szívesen kölcsönvennék a szélsőt az alakulattól, míg a manchesteriek jelezték, hogy inkább egy végleges eladásban gondolkodnának a labdarúgóval kapcsolatban. 

Wheeler szerint az Öreg Hölgy számára a kölcsön jelenti az egyetlen elérhető opciót, ugyanis az olaszok nincsenek olyan anyagi helyzetben, hogy megengedjék maguknak Sancho végleges megvételét, akiért az United 2021-ben még 73 millió fontot fizetett a Borussia Dortmundnak, idén nyáron pedig 45 millió fontért tette őt piacra. 

Lényegében ugyanerről beszélt Fabrizio Romano is, aki szerint a Juve rendkívül erős érdeklődéssel fordul a játékos felé, mindazonáltal nem lenne képes szerződtetni őt, mivel a Pénzügyi Fair Play miatt a klub nem tudna finanszírozni egy nagyságrendileg 50-60 millió euróba kerülő üzletet, főleg úgy, hogy még Sancho teljes bérét sem lenne képes önerőből állni. 

A klubnak persze más kiszemeltjei is vannak a téli mercatóra vonatkozóan, hiszen Nicolò Schira szerint Giuntoli a napokban információt kért a Paris Saint-Germaintől Fabián Ruiz helyzetéről, akinek ügynökei a héten Torinóban jártak. Bár egyelőre nem kezdődtek hivatalos tárgyalások a párizsiakkal, a Juventus nagyra értékeli a spanyol középpályást, akit szívesen szerződtetne a csapatrész megerősítésének céljából. 

Schira úgy tudja, hogy az egykor a Napoli szerelését viselő Ruizon kívül a Bianconeri az orosz Krasnodar örmény szélsőjét, Eduard Spertsyant is a listán tartja, akire a scoutok a közelmúltban figyeltek fel, játéka pedig valósággal lenyűgözte őket. A huszonhárom esztendős futballista a Sky Sport Italia szerint elsősorban Domenico Berardi alternatívájaként van számon tartva, ára pedig nagyjából 15 millió euró körül mozogna. A fiatal játékost állítólag Max Allegri is nagyra tartja, mivel a kaukázusi tehetség kifejezetten rugalmas taktikai szempontból, így pedig akár csatárként, támadó középpályásként, vagy a szélen is bevethető lenne. 

Fabrice Hawkins mindeközben leszögezte, hogy az idén remekül teljesítő AS Monaco huszonnégy esztendős francia középpályása, a világbajnoki ezüstérmes Youssouf Fofana ugyancsak felhívta magára a Juventus figyelmét, a Zebrák pedig az utóbbi időben többször is megtekintették a mali származású reménység játékát. A 25 millió euróra értékelt labdarúgót egyébként a Manchester United és a PSG is szemmel tartja, szerződése pedig 2025-ben jár majd le.