Bremer és Rugani szavai a Juve-Cagliari után

bremer.pngKét védő szállította tegnap este a Juventus számára a győzelmet az Allianz Stadionban, nevesül az idén egyre inkább meghatározóvá váló Gleison Bremer, valamint a Danilo kiesése miatt újra szerepet kapó Daniele Rugani. Ennek okán a mérkőzést követően a DAZN a két középhátvédet kérte meg, hogy mondják el véleményüket a találkozóról. Bremer őszintén beszélt az előző év nehézségeiről, illetve örül az idei első góljának, Rugani pedig igyekszik példaképként szolgálni a fiatalok számára.

 DAZN: Nem úgy van, hogy a védekezés a legjobb támadás?

Gleison Bremer: Persze, jó meccsünk volt hátul, de 11 meccs óta nem lőttem gólt, kicsit ki voltam akadva ez miatt, de ma végre sikerült megszereznem az első gólomat a szezonban.

D: Mesélnél arról, hogy milyen a hangulat köztetek Danilo távollétében?
GB: Jól dolgozunk, még Rugani is, amikor elkezdett játszani, jó szezonja van, ezt kell folytatnunk, ezt kéri az edző is. Heti egy meccsünk van, és bőven van időnk dolgozni. Bárki is lép pályára, segítséget nyújt.

D: Vezetőnek érzed magad, mint ahogy Allegri is mondta?

GB: Igen, persze, ez normális, az első szezon nehéz volt, még ha Olaszországban is voltam, de a Torót hagytam ott a Juve kedvéért. Normális, hogy egy kicsit fejlődök, remélem, hogy jövőre is így folytatom, hogy egy nagyszerű szezonunk legyen. 

D: A szünet után az Inter következik. Hogyan fogtok hozzájuk állni?
GB: Tudjuk, hogy ők egy nagyszerű csapat, jól teljesítenek, de a mi különbségünk, az erősségünk a szívósság, és így kell folytatnunk.

Daniele Rugani hosszú idő után szerzett gólt a Serie A-ban, Danilo kiesésével pedig fontos szerep hárult rá a védekezésben is az elmúlt mérkőzések alkalmával. Az olasz hátvéd elégedett a csapat teljesítményével, kiemelt fontossággal tekint az Inter elleni soron következő derbire, illetve bevallotta, hogy nagy öröm lenne számára, ha ismét magára ölthetné a nemzeti válogatott mezét.

DAZN: Én azzal kezdeném, hogy a védők támadóként lépnek fel. A védelem, amely Danilo hiánya ellenére is jól teljesít.

image_2023-11-11_214225126.pngDaniele Rugani: Nagyon örülünk, hogy gólokat szereztünk beállókból, mert idén talán egy kicsit kevesebbet lőttünk, főleg az utóbbi meccseken, még Gleison is erre vágyot tnéhány napja, beszéltünk is róla. És nagyon örülök, hogy gólt szereztem, és hogy segítettem a csapatnak otthon tartani a három pontot, ami alapvető volt ahhoz, hogy jól fejezzük be ezt az időszakot, ami nagyon pozitív volt. Most egy kicsit nyugodtabban elvonulni a válogatott szünetre, de szükségünk lesz rá, hogy feltöltődjünk, és újra nekivágjunk az Interrel.

D: Az edző magasztalt a érettséged kiemelve.

DR: Sok változás történt, biztosan sok év telt el, és az emberek, akik a Juve berkein belül voltak, akik karakterrel rendelkeztek, akik által látod és megérted, hogy vol vagy, kevesebben vannek. És én valószínűleg a fiatalabbak, az újoncok számára egy referenciapont lehetek ebből a szempontból, egy olyan személy, akire ha ránézel, megérted, hogy hol vagy, mit csinálsz. És ez mindenképpen egy olyan szerep, amit fontosnak tartok, és azt hiszem, folytatni fogom az utamat, mert amúgy is egy fiatal csapat vagyunk, amely formálódik, és még a csendesebb, kevésbé címlapos példák is fontosak egy öltözőn belül.

D: Rugani új világába a válogatott sem elérhetetlen.

DR: Nézd, remélem, minden játékos erről a célról álmodik, szóval szép visszatérés lenne, nagy elégtétel, de minden innen, a Juvétól, a meccsektől és a bajnokságtól indul. Jelenleg elégedett vagyok az eddigi időszakkal. Most fel kell töltődnünk, hogy újrakezdhessük, és két hét múlva újabb nagyszerű hónapunk legyen.

D: Vajon az Interen lesz a nyomás?

DR: A nyomás biztosan mindkettőnkön lesz, abban az értelemben, hogy a végén aztán a pontok számítanak, ez az igazság. Tudjuk, hogy sok meccs van hátra, és biztosan van időnk regenerálódni. De mindenképpen három pont egy ki-ki meccsen jobban számít.

D: Hogyan látja az edzőjét? Nagy a teher rajta, még ha nagyon óvatos is.

DR: Igen, de az ő erőssége, hogy mindig meg tudja őrizni az egyensúlyt, a pozitivitást, az energiát a szezon minden pillanatában, akkor is, amikor jó, és akkor is, amikor rossz. Ezt karrierje sok évében megmutatta, és most úgy gondolom, hogy egy kicsit nyugodtabban és boldogabban megy majd a szünetre, mert egy fontos hónapon vagyunk túl.