Szczęsny és Gatti nyilatkozatai az Atalanta-Juve után

kepernyokep_2023-10-01_205425.png0-0-ás döntetlent ért el a Juventus Bergamóban az Atalanta vendégeként. A pontosztozkodás egyúttal azt is jelenti, hogy a fekete-fehéreknek sikerült maguk mögött tartani Gasperini együttesét, így a Juventus a tabella negyedik helyén áll jelenleg, pontegyenlőségben a Napolival. Hogy a Juventus meg tudja szerezni az egy pontot, a mérkőzés hajrájában kulcsszerepe volt Wojciech Szczęsnynek, aki Luis Muriel parádés szabadrúgását védte földöntúli bravúrral, így értelemszerűen a DAZN riportereinek erről is beszélt. A játékosok közül Federico Gatti nyilatkozott még. 

DAZN: Egy megszerzett pont vagy két elvesztett pont?

Wojciech Szczęsny: Mindig győzelemre játszunk, a döntetlen mindig két elveszített pont. Megérdemelt a döntetlen: az első félidőben mi voltunk jobbak, a másodikban félidőben pedig ők. Egy bizonyos ponton rájöttünk, hogy nem szabad veszítenünk, az utolsó tíz percben szenvedtünk, de fontos pontot hoztunk haza.

D: Fejlődés az utolsó öt percben a korábbiakhoz képest? 

WSz: Ugyanaz a hiba, amit a Sassuolo ellen is elkövettünk. Akkor 2-2-nél egy borzalmas meccs után hazavihettünk volna egy pontot, néha el kell fogadni, hogy az egy pont megszerzéséért kell mindent megtenni.

D: Hogyan tudtad kivédeni Muriel szabadrúgását?

WSz: Nem tudom. Azt sem tudom, hogy Laurienté lövését hogyan kaptam be. Ez egy fontos védés volt, szükség volt rá a Sassuolo elleni idegenbeli meccs után.

D: Hogyan dolgozol egy hiba után?

WSz: Egyszerűen csak dolgozol. Ha hibázol, elfogadod, s csak dolgozol tovább. 

D: Ez a Juve legjobb rajtja az elmúlt évekből: ez önbizalmat ad, hogy felfelé nézzetek?

WSz: Úgy gondolom, hogy van még mit javítani. A mérkőzés során voltak nagyon jó időszakaink, de vannak olyan pillanatok, amikor jobban kell kezelnünk a labdát. Ma az első félidőben remekül csináltuk, anélkül, hogy nagy lehetőségeket alakítottunk volna ki. A második félidőben viszont küszködtünk. Ez egy fejlődési lépés, amit meg kell tennünk ahhoz, hogy a legjobb formánkat nyújtsuk.

D: A bajnoki tabellát még mindig nem nézitek?

WSz: Nem, még csak októberben vagyunk. Most jön a derbi, aztán megyünk a válogatott szünetre. Meg kell próbálnunk meccsről meccsre nyerni.

kepernyokep_2023-10-01_221843.pngA lengyel kapushoz hasonlóan Federico Gatti is kapitális baklövést követett el a legutóbbi idegenbeli mérkőzésen a Sassuolo ellen, ma délután azonban nem hibázott a az olasz játékos. Gatti is egyetértett Allegrivel abban, hogy továbbra is fejlődni kell a mérkőzések záró szakaszai során, mert az ekkor vétett hibák hatványozottan is meg tudják bosszulni magukat. 

DAZN: Az utolsó percekben kell felnőnie a Juvénak: egyetértesz ebben Allegrivel?

Federico Gatti: Abszolút. Nagyszerű első félidőnk volt, csak a gól hiányzott. Az utolsó negyedórára fáradtan érkeztünk, hátul pedig soha nem hibázhatsz. Küzdened kell a fáradtság ellen, mert a legkisebb hiba is kihat a játékodra.

D: Mesélnél nekünk a hetedről?

FG: Az edző és a csapat nagy önbizalmat ad nekem. Egyrészt "örülök", hogy elkövettem azt a hibát. Ahogy tavaly Monzában történt, a hibákból fejlődsz és tanulsz igazán. Mentálisan nem ölt meg, csak nagyobb lendületet adott, hogy a részleteken dolgozzak. A Sassuolo ellen megfizettünk a fáradtságért, de ezek a hibák a végén megerősítenek. 

D: Szczęsnyvel együtt felbátorodtak a győzelemtől?

FG: A fejlődés útja ezeken a dolgokon is keresztül vezet. Akkor nagyon fájt, de másnaptól kezdve azonnal azon kezdtünk gondolkodni, hogyan dolgoztunk, hol rontottuk el. Ezekből a dolgokból az ember még jobban fejlődik. Én is viccelődve mondtam, hogy meglőttem az első gólomat a Serie A-ban, csakhogy rossz kapuba.

D: Hol változtattatok az első félidőben?

FG: Megpróbáltak egy négy a három elleni játékot kialakítani a külső oldalon, így mindig nehéz volt megfogni őket: elég volt fél másodperccel késve érkezni, nem a megfelelő mozdulatot tenni, és már mentek is a gólért. Néha jobb volt hátul megvárni őket. Jók voltak, nehéz helyzetbe hoztak minket, de mi egységesek tudtunk maradni. Egy nagyon nehéz pályáról úgy kijönni, hogy nem kaptunk gólt, ez egy nagyon jó pont.

D: Fontos, hogy pontokat hozzatok haza a folytonosság végett?

FG: Ez egy fejlődési út, amin végig kell mennünk. Vannak olyan napok, amikor nem lehet nyerni, de ekkor nem szabad veszíteni sem. Ma ezt tettük. Tavaly megfizettünk ezért, ma egy fontos pontot szereztünk, ami segít nekünk abban, hogy maximálisan dolgozzunk és készüljünk a derbire, ami egy nagyon fontos és alapvető meccs.