Giuntoli: "Nem foglalkozunk Berardival"

giuntoli_elegant.jpgA Juventus tegnapi, Sassuolo elleni mérkőzése előtt a Bianconeri átigazolásokért és fenntarthatóságért felelős szakembere, Cristiano Giuntoli is az olasz média kamerái elé állt, aki egy rövid nyilatkozat keretében beszélt a nyár egyik legfőbb, a napokban pedig újra felbukkanó témájáról, vagyis az Öreg Hölgy feltételezett, Domenico Berardi iránti érdeklődéséről, melyet az igazgató ezúttal is igyekezett kategorikusan cáfolni. 

Az ügy előzménye, hogy a Neroverdi vezérigazgatója, Giovanni Carnevali a minap egy hosszabb interjú keretében fejtette ki a Berardi helyzetével kapcsolatos tudnivalókat, kijelentve, hogy az emiglia-romagnai gárdának sosem volt vitás ügye a torinóiakkal, lévén, hogy az olasz rekordbajnok egyszer sem tett konkrét ajánlatot a szélsőért. 

"Leszögezném, hogy sosem volt vitánk a Juventusszal, melynek oka egészen egyszerű: a Bianconeri a kezdeti érdeklődés után nem kezdeményezett konkrét tárgyalásokat, melyből fakadóan lehetetlen lett volna félreérteni egymás szándékait, s nem lett volna esély arra, hogy nézeteltérés alakuljon ki közöttünk. Berardi tekintetében persze semmi, így egy januári klubváltás sem zárható ki, ugyanakkor a Sassuolo nincs rászorulva a játékos eladására, ekképp értékesítéséhez egy igen-igen komoly ajánlatra lenne szükség" – fogalmazott szombat délelőtt a Tuttosport munkatársának, melyre Giuntoli kora este reagálhatott. 

"Giovanni Carnevali a barátom, ugyanakkor kijelenthetem, hogy a Juventus jelen pillanatban nem érdeklődik Domenico Berardi iránt. Ahogy azt már többször is nyilvánvalóvá tettük, egyelőre csak és kizárólag magunkkal foglalkozunk, s igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni annak érdekében, hogy visszatérjünk a sikerek útjára, s hogy ismét győztes csapatot faragjunk az Öreg Hölgyből. 

Vezetőségi szinten egyedül a saját futballistáinkról akarunk szót ejteni. Végtelenül elégedettek vagyunk a kerettel, s nagyon örülünk annak, hogy ennyi remek labdarúgó tartozik a kötelékünkbe. Az a célunk, hogy a saját utunkon haladjunk, s alapvetően erre is összpontosítunk, mivel csak így érhetünk el jelentős fejlődést. Mint futballszakértő, természetesen ma este is szemmel fogom tartani Berardit, ugyanakkor valóban nincs szó többről az olasszal kapcsolatban" – összegzett Giuntoli.