Vlahović: "Fedével nagyon jó barátok vagyunk"

fede_dusan.jpgA Juventus Lazio ellen aratott, 3-1-es diadalát követően természetesen nem csupán a csapat trénere, Max Allegri fejtette ki gondolatait a találkozóról, hanem a mérkőzés egyik főszereplője, a kétszer is beköszönő Dušan Vlahović is értékelte a látottakat a média kérdéseire válaszolva. A Bianconerinszerb támadója mindenekelőtt elmondta, hogy az együttes jóval agresszívabb, mint amilyen tavaly volt, emellett pedig szót ejtett a Federico Chiesával való kapcsolatáról és Paul Pogba doppingügyéről is. 

"Győzelmünk még szebb lehetett volna, ha nem kapunk gólt, azonban megdolgoztunk ezért a sikerért, ami morális szempontból nagyon jó hatással volt ránk. Egy válogatott szünet után megrendezendő találkozó kimenetele mindig kérdőjeles, ma azonban nagyon masszív és kompakt csapat voltunk, s megérdemeltük a diadalt. Tiszteljük a Laziót, s elismerjük a rómaiak érdemeit, mivel ma egy kiváló ellenféllel néztünk szembe, ugyanakkor minden szempontból rászolgáltunk a három pontra" – jelentette ki a fiatal center a DAZN riporterének. 

"Úgy vélem, hogy a tavalyi évad minden szempontból nagyon fontos volt számunkra, ám nem hinném, hogy ezzel nagy titkot árultam el. A szezon ennek ellenére sem sikerült rosszul, ugyanis nem mi tehetünk arról, hogy a tabella harmadik pozíciójából a hetedik helyre soroltak bennünket. Most jóval dühösebbnek érezzük magunkat, mint az elmúlt idényben, mivel úgy gondoljuk, hogy befejezetlen ügyeink vannak. Meggyőződésem, hogy kizárólag a ma látható agresszivitással, tömörséggel, s egységgel tudunk nagy dolgokat elérni. Továbbra is meccsről meccsre haladunk előre, legfőbb célunk pedig az, hogy bejussunk a legjobb négy közé, s mindent beleadunk majd annak érdekében, hogy ezt elérjük. 

Az utóbbi idényben minden egyes nap szenvedés volt számomra, ám ha pályára lépek, az azt jelenti, hogy készen állok a játékra. Sosem kerestem kifogásokat, az elmúlt évadra pedig elsősorban egy lezárt történetként gondolok. Nem szeretnék visszatérni ahhoz az állapothoz, amit meg kellett élnem, mindazonáltal nem foglalkozok a múlttal, mivel számomra a jelen a legfontosabb. Itt élek, s a jövőbe tekintek, a többi pedig nem számít. 

Federico Chiesával régóta nagyon jó barátok vagyunk, lévén, hogy hosszú ideje ismerjük egymást. Annak idején már a Fiorentina kötelékében is együtt játszottunk, most pedig végre a Juventusnál is a másik fél mellett szerepelhetünk a pályán. Nagyon örülök, hogy az oldalamon tudhatom Fedét, aki egyébként sok tekintetben jelent hatalmas segítséget a csapatnak. Ha mindketten fittek és egészségesen maradunk, bizonyára sokat fogunk közösen futballozni, s remek dolgokat vihetünk véghez az elkövetkezendő hónapokban. 

Paul Pogba a barátom, s nem mellesleg egy nagyszerű labdarúgó is. A vele kapcsolatos híreket nem áll módomban kommentálni, viszont remélem, hogy minél hamarabb megoldódik az ügy. Mindenekelőtt sok szerencsét kívánok Paulnak, hiszen nem tudom, hogy miként végződhet ez a történet, azonban tisztában vagyok vele, hogy a dolog nagyon nagy szomorúsággal tölti el őt, s éppen ezért miden jót kívánok neki" – összegzett Vlahović.