Pogba és Perin szavai a Juve-Bologna után

image_2023-08-27_220742070.pngHamar vissza kellett szállni a földre a Juventus-szurkolóknak, hiszen a múlt heti 0-3-as, már-már meggyőző játékot mutató győzelem után ezen a héten csupán kínkeservesen kiharcolt döntetlent ért csak el hazai pályán a Bologna ellen a Bianconeri. A csalódást keltő eredmény után a játékosok részéről a hosszú sérülésből visszatérő Paul Pogba, valamint Mattia Perin álltak a DAZN mikrofonja elé.

Paul Pogba hosszú kihagyás után lépett újra pályára, az előző szezon nagy részét kihagyta sorozatos sérülések miatt, ráadásul a nyári alapozáson sem állt végig a csapat rendelkezésére. A mai nap során végre sikerült visszatérnie, ráadásul az egyenlítő gólban is fontos szerepet játszott. A francia középpályás elmondása szerint továbbra is éhezik a győzelmekre, valamint felfedte, mit mondott Allegri a szünetben, hogy felrázza a csapatot.

DAZN: Hogy vagy most, milyen volt visszatérni játszani?

Paul Pogba: Boldog vagyok amiatt, hogy visszatérhettem a pályára, hogy azt csinálhatom, amit a világon a legjobban szeretek, hogy fizikálisan jól vagyok, illetve, hogy segíthettem a társaimat a pályán. Boldog vagyok, azonban egyúttal csalódott is a mai eredmény miatt, mivel úgy gondolom megszerezhettük volna a három pontot, azonban ez nem sikerült.

DMilyen pozitívumot visztek magatokkal? 

PP: Pozitívum, hogy nem veszítettünk, azonban tudjuk, hogy még dolgoznunk kell, tudjuk, többet kell tanulnunk, több tapasztalatot kell szereznünk, de ma elvisszük ezt a pontot, s dolgozunk rajta, hogy a következő meccsen a mainál jobban teljesítsünk.

D: Mit mondott Allegri a szünetben? A második félidőben egy sokkal agresszívebb Juventust láthattunk.

PP: Hogy a saját játékunkat játsszuk, támadjunk, fussunk, lőjünk többet, ezt pedig nagyon jól csináltuk, kifejezetten a szélen. Ott szereztük a gólt is. Vannak még dolgok, amiken változtatnunk kell, ez belefér, el kell fogadnunk az egy pontot, és már a következő meccsre kell gondolnunk. 

D: Allegri azt mondta, hogy még nem látja a valódi Pogbát. Mi hiányzik? 

PP: A játékidő, a több edzés és az, hogy a pályán legyek. Csak ez hiányzik, de szerencsére jól vagyok fizikálisan és szeretnék visszatérni a legjobb formámhoz.

D: Mennyire szereted a Juventust, mennyire akarsz itt lenni?

PP: Éhes vagyok a győzelemre, mint az első itt töltött időszakomban, amikor fiatalabb voltam, éhes vagyok, hogy dolgozzak, hogy játsszak, hogy győzzek, még mindig vágyom a tanulásra, mert még csak 30 éves vagyok, és trófeákhoz akarom segíteni a szurkolóknak. Örömöt akarok szerezni nekik, hogy eljöjjenek a stadionba a győzelmeket látni. 

kepernyokep_2023-08-27_220650.pngAz elsőszámú hálóőr, Szczęsny sérülése miatt ma Mattia Perin igyekezett védeni a kaput. Az olasz kapus tisztában van vele, hogy kupamérkőzések híján kevesebb lehetőséghez fog jutni idén, azonban elmondása szerint folyamatosan készen fog állni, amikor pályára kell lépni, illetve a mai mérkőzésből is a pozitívumokat igyekezett kiemelni.

DAZN: Kit tartasz legjobbnak a Serie A-ban szereplő csatáraink közül?

Mattia Perin: Pazzini nagyon idegesítő volt a tizenhatoson belül. Most már nem emlékszem, hogy hány gólt szerzett onnan.

D: Véleményed szerint hogyan fogsz tudni helyet követelni magadnak idén figyelembe véve, hogy nincsenek idén európai kupamérkőzések?

MP: Megpróbálok úgy edzeni, ahogy mindig is tettem, minden meccsre úgy készülök, mintha játszani akarnék, hogy a fejem mindig játékra kész legyen, ez egy másik személyes kihívás, amit kitűztem magam elé. Valószínűleg kevesebb meccs lesz, és megpróbálok minden körülmények között készen állni.

D: Az első félidőben nem láttunk Juvéhoz méltó teljesítményt, a második félidőben nagyszerűen reagáltatok a helyzetre. Aztán ott volt az a vitatott büntető, te pedig nagyon közel voltál az eseményekhez.

MP: Kezdjük magunkkal, az első félidőben várakozásaink alatt teljesítettük, de egyensúlyra van szükségünk, nem voltunk nagyszerűek Udine után. Próbálunk valami újat építeni, ami remek kihívás, sok szinergia van köztünk, és nagy az összhang az öltözőben. Amit meg kell őriznünk a továbbiakra, az egy fantasztikus második félidő, mert a kapuból látva abszolút dominánsak voltunk. Ebből kell merítkeznünk, tudva, hogy vannak dolgok, amiken dolgoznunk kell, és ezeket biztosan megpróbáljuk majd rendbe tenni. Nem gondolhatjuk, hogy ilyen rövid idő alatt gyökeresen megváltozik minden, hiszen az új dolgok felépítése időbe telik. A változás tehát időbe telik, és türelemre van szükség.

D: Az Udine utáni átalakulás mennyire ösztönöz titeket, hogy másfajta futballt legyetek képesek bemutatni?

MP: Nagyon is, a második félidőből kell kiindulnunk, mert a kapu mögül nézve... Igaz, hogy kaptunk egy gólt, és nem sikerült megnyernünk egy meccset, de hátulról csodálatos volt látni a csapattársaimat ezzel az agresszív hozzáállással, szinte az egész második félidőt a pálya túlsó felén töltöttük, és ebben kell hinnünk, hogy képesek vagyunk rá, mert Udinében már megmutattuk, akkor a második félidőben voltunk más állapotban, most pedig az elsőben, a változásokhoz pedig idő kell, sokat dolgozunk azon, hogy lerövidítsük ezt az időt, de tisztában kell lennünk azzal, hogy ez egy utazás, és az utazásokban az idő az úr. De biztos vagyok benne, hogy az öltözőn belüli erkölcsi és mentális tulajdonságainkkal hamarosan képesek leszünk arra, hogy fejlődést érjünk el a játékunkban, ahogy azt ezen a két mérkőzésen is próbáltuk.