FRISSÍTVE 09:20-kor – Mercato-hírek (augusztus 19.)

mercato.pngBármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely az augusztus végéig tartó nyári átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2023. augusztus 19-ének legfontosabb hírei.

00:00

  • Gianluca Di Marzio: Domenico Berardi azokkal a játékosokkal edz, akik kikerültek a Sassuolo projektjéből, ugyanakkor a Neroverdi augusztus 18-ig szeretett volna hivatalos ajánlatot kapni a labdarúgóért. Mivel ez nem érkezett meg, az olasz egyelőre a klubnál marad. A Juventus egy két éves kölcsönt + 20 millió eurót ajánlott fel a zöld-feketéknek, azonban ez az összeg nem elégítené ki az emiglia-romagnai gárda igényeit. Berardi valószínűleg minden meccset kihagy a mercato végéig, mivel mindenképpen távozni szeretne, ami felbosszantja csapata vezetőségét. 
  • Gianluca Di Marzio: A Juventus semmiképpen sem fogja elengedni Moise Keant egy kölcsönügylet kertében, az olasz center kizárólag végleges átigazolás útján távozhat. A klub nagyjából 30 millió euróra értékeli őt, s legalább 25-30 millió eurót kér játékjogának átruházásához. Az Öreg Hölgy nemrég egyértelműen visszautasította a Milan játékosért tett, kölcsönt + vételi kötelezettséget tartalmazó ajánlatát. 
  • Alfredo Pedullà: A Sassuolo nem szándékozik eladni Berardit, aki viszont egyértelműen kifejezte távozási szándékát a klubnak. A játékos ennek révén jelenleg piacon van. 
  • Matteo Moretto: A Bianconeri továbbra is versenyben van Emil Holm megszerzéséért. A torinóiak legnagyobb riválisa az Atalanta, akik az utóbbi napokban többször is tárgyaltak a Speziával. 
  • Nicolò Schira: Az Union Berlin Leonardo Bonucci meggyőzésére törekszik, akit mindenképpen szeretnének leigazolni a mercato végéig. A középhátvédnek nincs jövője a Juventusnál, a német klub viszont konkrét ajánlatot tett neki egy 2024-ig szóló szerződés formájában, melyre hétfőig szeretne választ kapni. Bonucci fontolóra vette a megkeresés elfogadását. 
  • Nicolò Schira: Jelenleg a Sampdoria vezeti a versenyt Facundo Gonzálezért, mivel az uruguayi védő fontos szerepet játszana Andrea Pirlo terveiben. A tegnapi nap során pozitív egyeztetések mentek végbe a genovai klub és a játékos ügynöke között. 
  • Giovanni Albanese: A Berardi-üzlet egyre nehezebbnek tűnik, mivel a Juventusnak még egy játékost el kellene adnia ahhoz, hogy leigazolja az olaszt. A torinóiak időt kértek, miközben a Sassuolo a szélső megtartására törekszik. 
  • Giovanni Albanese: Elképzelhető, hogy a Juve a mercato végén fel fogja ajánlani a Kean-Lukaku cserét a Chelsea-nek. Az üzlethez nem járulnának jutalékok, mivel mindkét labdarúgót nagyjából 40 millió euróra értékeli a maga klubja. A Zebrák jelen állás szerint nem szeretnének megválni az olasz centertől, aki maga sem kérte eladását, azonban a csere lehetősége felmerülhet az átigazolási piac utolsó napjaiban. 
  • A Monza mestere, Raffaele Palladino: "Nagyon kedveljük Fabio Mirettit és Luis Murielt, azonban több játékos is szerepel a listánkon, így nem lenne helyes konkrét nevekről beszélni. A vezetőség tagjai pontosan tudják, hogy kikre van szükségünk." 

09:20

  • A Sassuolo vezérigazgatója, Giovanni Carnevali: "Domenico Berardi nem lesz a Juventus játékosa. Volt szándék a tárgyalásokra, mivel az Öreg Hölgy érdeklődést mutatott a labdarúgó iránt, aki maga is jóvá hagyta az átigazolást, a Sassuolo pedig ennek következtében nagyjából tíz nappal ezelőtt egyeztetett a Bianconerivel az üzletről. Hivatalos ajánlat ugyanakkor nem érkezett. Ugyan klubunk 30 millió eurónál is többre értékelte Berardit, készek voltunk meghallgatni a Juve megkeresését, s arra is nyitottak lettünk volna, hogy megtaláljuk a közös megoldást, mivel szerettünk volna Domenico kedvében járni. Más játékosok üzletbe való bevonását a keretünk változásai miatt nem támogattuk volna, ugyanakkor már lényegében Berardi utódját is kiválasztottuk. A Sassuolo mindazonáltal világosan közölte, hogy az ajánlatnak augusztus 17-ig meg kell érkeznie, amit Giuntolinak és Berardi ügynökének is kifejtettem. Mivel ez nem így történt, innentől fogva mozdíthatatlan játékosként tekintünk a szélsőre, még akkor is, ha Giuntoli ezt az interjút olvasva mégis hivatalos ajánlatot tesz."

 

  • Carnevali: "Bosszús vagyok a Juve viselkedése miatt, mivel részünkről mindig biztosítva volt a nyitottság az üzlet iránt, s nem zárkóztunk el Berardi elengedésétől. Ezen felül, jobb lett volna, ha a torinóiak előbb velünk ülnek le tárgyalni, s csak ezt követően bocsátkoznak egyeztetésekbe a futballista képviselőivel. Elfogadtuk, hogy Domenico megegyezett a Juventusszal, s mivel arra számítottunk, hogy a Bianconeri lépéseket fog tenni érte, tíz napja a keretünktől külön edz, s nem lépett pályára a Coppa Italiában, valamint ma sem fog szerepelni az Atalanta ellen. A Sassuolónak azonban innentől kezdve a saját érdekeire kell gondolnia, s mivel Berardi alapember számunkra, a Juve pedig nem tartotta be az általunk megszabott határidőt, nem áll szándékunkban újrakezdeni a megbeszéléseket."

 

 

 

 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó, nemrég több ponton is frissülő táblázat az Adatbázisban található.

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2023. augusztus 19-én, 09:20-kor.