Nő a feszültség Bonucci és a Juventus között

bonucci_cikk.jpgA napokban Leonardo Bonucci egy igen érzelmes üzenetet tett közzé az Instagram fiókján, melyből arra is lehetett következtetni, hogy beletörődött a kialakult helyzetébe. Ennek némileg ellenmondó értesülések olvashatók a La Gazzetta dello Sport hasábjain.

A milánói székhelyű napilap nyolcadik oldalán részletezi, hogy a veterán védő a továbbiakban nem képezi az edző terveinek részét és ezért miként került partvonalra a piemonti klubnál.

Az Amerikai Egyesült Államokban megrendezett tornára sem utazott el a csapattal, és várhatóan még ezen a nyáron távozik a klubtól.

Bonucci egy hitelesített e-mailt küldött a Juventus részére – ezen formátum bevett szokás Olaszországban, mely jogilag bizonyítja, hogy az elektronikus levelet elküldték és meg is kapták, hivatalosan PEC névre hallgat –, melyben kérvényezte, hogy újfent az első csapat részét képezhesse.

Azonban a megkeresés süket fülekre talált, a klub részéről lezártnak tekintik ezt a kérdést, amit egyébként is technikai alapon hoztak meg.

Az egykori kapitány levele további jogi lépések alapját is szolgálhatja, ugyanis döntőbizottság elé viheti az ügyét, beadványában pedig a kártérítési kérelem mellett a szerződésének idő előtti felbontása is szerepelhet.

A Serie A-játékosok kollektív szerződésének értelmében eme kérvény megalapozott lehet, mivel a szabály azok védelmét hivatott ellátni, akik klubjukban peremre szorultak és emellett kimondja, hogy az érintetteknek kötelező lehetőséget biztosítani arra, hogy az első csapattal edzhessenek.

A veterán védő jelenleg is a többi nem kívánatos játékossal egyetemben egyénileg készül a következő szezonra.

Magától értetődő módon Bonucci elégedetlen a helyzetével, úgy érzi, múltjára való tekintettel ennél jobb bánásmódot érdemelt volna, azonban a klub egyértelművé tette, hogy minden olyan játékos, aki nem képezi az edző terveinek részét, hasonlóan és egyenlően lett kezelve.

A játékos képviselete hetek óta lehetséges célállomások után kutat és a várakozásoknak megfelelően még ebben a hónapban távozhat, hogy karrierje alkonyán egy új kalandba kezdhessen. Azonban ez komoly nehézségekbe ütközhet, ugyanis a labdarúgót még további egy évig köti szerződés a Juventushoz, azon túl, hogy a bérezést tekintve is a klub egyik legjobban kereső futballistája a maga 5,6 millió eurós éves fizetésével.

Ez, valamint a védő kora komoly problémát jelent az esetleges kérők számára, azonban a Juventus illetékesei nyitottak minden lehetőségre, ugyanis ők maguk már megelégednének annyival is, ha ez az összeg felszabadulna a bérkeretből.